Zwanger zorgverzekering 2019

Wanneer je zwanger bent komt er een hoop op je af. Wist je dat je tijdens de zwangerschap en bevalling te maken krijgt met hoge zorgkosten? Ga je de zorgverzekering aanpassen of oversluiten? We bekijken de beste zwanger zorgverzekering 2019. Zo weet je precies wat jou te wachten staat, én kom je niet voor onverwacht hoge kosten te staan. Tip: je baby is mee te verzekeren.Vergoeding vanuit de basisverzekering

Hoe zit dit met zwanger zorgverzekering 2019 en vergoedingen? Iedereen in Nederland moet verplicht verzekerd zijn tegen zorgkosten. Vanuit de basisverzekering wordt een bezoek aan de huisarts vergoed. Je betaalt geen eigen risico of eigen bijdrage. Voor de verloskundige geldt hetzelfde. Het is wel belangrijk dat de verloskundige een contract heeft met de zorgverzekeraar. Is dit niet het geval, dan moet je mogelijk een gedeelte zelf betalen.

De standaard 20 weken echo wordt gedekt door de basisverzekering. Soms krijg je met 8 weken en 12 weken ook nog een echo. Of dit vergoed wordt, hangt af van de zorgverzekeraar. Bij medische noodzaak worden tussentijdse echo’s wel vergoed.

De combinatietest wordt alleen vergoed wanneer je ouder bent dan 36 jaar. Hetzelfde geldt wanneer er een medische reden voor is. De combinatietest geeft soms aanleiding tot de Niet Invasieve Prenatale test. Deze wordt vergoed wanneer hier aanleiding voor is. Wanneer een echo vergoed wordt, valt dit niet onder het eigen risico.

De thuisbevalling met verloskundige hulp wordt gedekt door de basisverzekering. Ditzelfde geldt voor een ziekenhuisbevalling met medische noodzaak. Vanuit de basisverzekering heb je recht op kraamzorg voor minimaal 24 uur en maximaal 80 uur. Hiervoor betaal je een eigen bijdrage van €4,15 per uur. Lig je op eigen verzoek in het ziekenhuis, dan betaal je een eigen bijdrage van €33 per dag.

Wat betaal ik zelf?

Bij zwanger zorgverzekering 2019 betaal je een aantal dingen zelf. Een echo zonder medische noodzaak en een pretecho moet je zelf betalen. Dit is ook het geval met een zwangerschapscursus. Een prenatale test wordt niet vergoed wanneer hier geen aanleiding voor is. Wil je zonder medische noodzaak in het ziekenhuis bevallen, dan betaal je een eigen bijdrage van ongeveer €320.Zwanger, een aanvullende verzekering afsluiten

Ben je zwanger of wil je zwanger worden dan is het soms beter om jezelf aanvullend te verzekeren. De aanvullende verzekering vergoedt mogelijk het kraampakket. Voor een poliklinische bevalling op eigen verzoek geldt een eigen bijdrage. Ook dit wordt vaak vergoed vanuit de aanvullende verzekering. De eigen bijdrage voor kraamzorg wordt mogelijk gedekt door de aanvullende verzekering. Dit geldt ook voor fysiotherapie of oefentherapie tijdens de zwangerschap en na de bevalling.

Zwanger en je baby verzekeren

Binnen 4 maanden na de geboorte meld je de baby bij de zorgverzekeraar aan. Kinderen zijn gratis meeverzekerd. Dit kan op de polis van vader of moeder. Kies voor de polis met de meest uitgebreide dekking. Zorg voor de baby is uitgesloten van eigen risico. Je krijgt dus niet snel te maken met medische kosten. Dit geldt voor kinderen tot 18 jaar.

Vergeet je de baby aan te melden bij de zorgverzekeraar? Dan krijg je de zorgkosten voor je kind niet vergoed. Meld je baby alsnog aan bij de de verzekeraar. Dit kan met terugwerkende kracht. Vanaf de geboorte gemaakte zorgkosten krijg je dan alsnog terug. Let erop dat de basisverzekering voor iedereen verplicht is. Dit geldt dus ook voor je kind. De aanvullende verzekering is niet verplicht. Hier mag je zelf de keuze in.

Wat is de beste zwanger zorgverzekering 2019?

Er zijn veel verschillende soorten zorgverzekeraars. Niet allemaal bieden ze dezelfde dekking. Zo is van OHRA, UnitedConsumers, CZ en Delta Lloyd bekend dat ze kraamzorg voor 100% vergoeden. Verzekeraar Zekur biedt ruime dekkingen. Daarnaast zijn er nog de verzekeraars FBTO, Zilveren Kruis, Prolife en vele anderen.

Belangrijk is om je aanvullend te verzekeren. Hiermee loop je het minste financieel risico. Vergelijk zorgverzekeringen goed met elkaar. De premie voor de basisverzekering van zorgverzekeraars verschillend nogal. Je kunt kiezen voor een hoger eigen risico. Hiermee betaal je minder maandpremie. Het eigen risico bedraagt in 2019 €385. Dit kan verhoogd worden tot maximaal €885.

Wil je een nieuwe zwanger zorgverzekering 2019 afsluiten, doe dit dan voor 31 december. Je hebt tot 31 januari de tijd om een nieuwe polis af te sluiten. Doe je dit na deze datum, dan is dit niet meer mogelijk.

De goedkoopste zorgverzekeraar van 2019

In november 2018 worden de nieuwe zorgpremies voor 2019 bekend gemaakt. Bij de goedkoopste zorgpremie wordt gekeken naar de basisverzekering. Dit geldt dus niet voor de aanvullende verzekering. Er wordt ook uitgegaan van een eigen risico van €385 per jaar. We geven een top 10 van goedkoopste zorgverzekeringen.

  1. Zekur.nl is al 9 jaar de goedkoopste. De zorgpremie bedraagt €92 per maand
  2. BeSure rekent een maandpremie van 96,90. Deze zorgverzekeraar bundelt zijn krachten met VGZ
  3. Univé staat op de derde plaats met een maandelijkse premie van 98.75 euro per maand
  4. UnitedConsumers van VGZ kost 99,70 euro per maand. Het gaat hier om de VGZ Goede Keuze zorgverzekering
  5. De Friesland Zorgverzekeraar zit daar net iets boven met 99,95 euro per maand
  6. Ditzo komt net boven de €100 uit. Met een maand premie van 100,95 euro per maand staan ze op de 6e plaats
  7. Een maandpremie van 104,95 euro hanteert Zilveren Kruis
  8. Op de achtste plaats staat weer United consumers van VGZ, dit keer met de VGZ Ruime Keuze zorgverzekering. De maand premie bedraagt 101,65 euro
  9. Anderzorg valt onder Menzis. Ze rekenen een maandpremie van €102
  10. CZ direct staat met een maand premie van €105,45 op de tiende plaats

Benieuwd wie de duurste zorgverzekeraar van 2019 is? Zilveren Kruis met de zorgverzekering Exclusief vraagt een maandpremie van 121,75 euro. Dit geldt alleen voor de basisverzekering en exclusief, zoals de naam al doet vermoeden, de aanvullende verzekering. Ze bieden wel vergoeding bij zorgverleners zonder contract bij Zilveren Kruis.

Bronnen en informatie:
Artikel afkomstig van Infozwanger.nl (november 2017)
https://www.consumentenbond.nl/zorgverzekering/premieoverzicht-zorgverzekering

Oud & Nieuws 2018
De artikelen op deze website zijn van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies of behandeling. Raadpleeg bij medische problemen of vragen altijd een arts of verloskundige. *Policy* *Disclaimer*

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.