Zwanger of geboorte en je kerstkaart

De kerstdagen staan in het teken van gezelligheid en lekker eten met familie en/of vrienden. En in het teken van jouw zwangerschap, bevalling of pasgeboren baby. Want of je nou net zwanger bent of je baby is al geboren, kerstmis en een bijzonder gelegenheid om het grote nieuws te verkondigen. Met een kerstkaartje breng je niet alleen de beste wensen voort, maar doe je ook je zwangerschapsaankondiging of verwerk jij je zwangerschap in een kaartje.
Kerstmis en kerstkaarten

Kerst of kerstmis is voor de meeste mensen een periode van warmte, gezelligheid, lekker eten en cadeautjes. De achterliggende gedachte van kerst is het vieren van de geboorte van Jezus. Anderen staan stil bij wereldvrede of mooie gedachten. Ben je net zwanger, al langer zwanger of moet je bijna bevallen? Dan is het bijzonder om deze kerst iets speciaals te doen met je kerstkaarten. Maak hier unieke kerstkaarten met een eigen foto.

 

Veel mensen versturen in de weken tot dagen vóór de kerst een kerstkaartje. Traditioneel, want dit wordt al heel lang gedaan. Familie, vrienden, collega’s, buren of oude bekenden: al deze mensen krijgen middels een kerstkaart de beste wensen gestuurd. Niet alleen voor kerst, maar vaak ook gelijk voor het nieuwe jaar. Vroeger gebeurde dit heel veel per post. Tegenwoordig zien we ook veel digitale kerstkaartjes voorbij komen via social media als Twitter, Facebook, Whatsapp en andere social media. De meeste mensen beginnen met het versturen van hun kerstgroet net na Sinterklaas (5 december). We zien de kerstkaarten nog tot aan het einden van het jaar binnen komen, soms zelfs nog in het nieuwe jaar.

 

Zwangerschap aankondigen

Ben je net zwanger? Dan is een kerstkaart dé ideale manier om het nieuws te verkondigen. En heel bijzonder ook! Een leuke manier om mensen het grote nieuws te brengen én gelijktijdig een kerstgroet te geven:

 

  • Het is nog zo klein, maar voor ons al zo grootst.

Of het nu met een pop zal spelen of met een trein,

wij hopen in ieder geval dat het gezond zal zijn.

Wij wensen jullie hele fijne kerstdagen.

 

  • Aan het einde van dit mooie jaar

Heb ik voor jullie een verrassing klaar.

Want volgend jaar, voor/ midden/ na de zomer

Wordt ons kleine wondertje geboren.

Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar.

 

  • Fijne kerstdagen wensen wij iedereen,

En een gelukkig nieuwjaar ook meteen.

Voor ons is (jaartal) nu al een bijzonder jaar,

want in (maand) verwachten wij de ooievaar.

 

  • Lampjes, feest en gezelligheid,

kerstmis is een heerlijke tijd.

Deze kerst is voor ons extra bijzonder,

want wij verwachten volgend jaar ons kleine wonder.

Hele fijne feestdagen.

 

Ben je handig met een fotobewerkingsprogramma? Scan de foto van je echo-foto in en verwerk deze in de kerstkaart. Zelfs zonder tekst is dit een overduidelijke boodschap!
Al wat langer zwanger

Wanneer je al langer zwanger bent, dan weet iedereen wel van je zwangerschap af. Het is dan ook niet nodig om je blijde verwachting in een kerstkaart aan te kondigen. Het is wel begrijpelijk dat je toch iets rondom je zwangerschap wil doen wanneer je kerstkaarten verstuurd. Erg leuk is het maken van een persoonlijke kerstkaart, met daarop een foto van jouw zwangere buik, de handen van je partner en/ of kindje(s) op je buik of een groepsfoto waarbij je dikke buik duidelijk zichtbaar is.

 

Een andere leuke manier is om je kerstkaart op dusdanige wijze te maken dat deze in verbinding loopt met je uiteindelijke geboortekaartje. Staat jouw geboortekaartje bijvoorbeeld in het teken van Nijntje Pluis? Maak dan een kerstkaart met Nijntje Pluis. Wordt jouw geboortekaartje blauw met een ooievaar? Maak dan een kerstkaart met een ooievaar met blauwe kerstmuts op. Wees hierin creatief. De kans is groot dat mensen bij het zien van het geboortekaartje zich de kerstkaart weer herinneren.

 

Een leuk gedichtje voor vrouwen die al wat langer zwanger zijn:

  • Ook al ben ik nog niet geboren, toch laat ik al iets van mij horen.

Ik zit al een paar maanden in mamma’s buik, maar ik wil er straks echt wel uit.

Daarom stuur ik nu mijn kerstwensen, voor alle bijzondere mensen.

 

Geboorte rondom de kerstdagen

Verwacht je jouw kindje rond de kerstdagen? Is het kind geboren vlak voor, tijdens (kerstkindje) of na kerst? Wanneer de baby vóór kerst is geboren en de kerstkaarten zijn nog niet verstuurd, dan is het nog niet te laat om de geboortekaartjes te verweven met een kerstgroet. Nadeel hiervan is dat het geboortekaartje niet ‘tijdloos’ is, omdat er altijd een kerstgroet of nieuwjaarsgroet op staat. Het tegelijkertijd versturen van geboortekaartje en kerstkaartje kan overigens ook, door deze samen in één envelop te doen. Is de baby met kerst geboren? Dan hebben jullie een kerstkindje. De kerstkaarten zijn waarschijnlijk allang verstuurd, maar het is altijd leuk om iets over kerst nog op het kaartje te vermelden. Zet je baby een kerstmuts op en maak hier een foto van. Verwerk deze foto in het geboortekaartje.

 

Wanneer de baby na de kerstdagen geboren is, zijn de kerstkaarten natuurlijk allang de deur uit. Toch blijft het leuk om ook nu een mooie foto van je baby te verwerken in de geboortekaartje, bijvoorbeeld met een achtergrondje van sneeuw of met vuurwerk (nieuwjaar).

 

Bronnen en informatie:
https://www.kerstkaarten.nl/handig/kerstgedichten/

Oud & Nieuws 2018
De artikelen op deze website zijn van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies of behandeling. Raadpleeg bij medische problemen of vragen altijd een arts of verloskundige. *Policy* *Disclaimer*

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.