Wie is Donald Trump eigenlijk?

Donald Trump is de 45ste president van de Verenigde Staten. Hij is op 20 januari 2017 verkozen tot president. Bijzonder is dat de president nooit eerder in de politiek zat, maar jarenlang actief was in de vastgoed. Wie is Donald Trump eigenlijk? Daar ga je vandaag achter komen.Achtergrond van Donald Trump

Donald John Trump werd op 14 juni 1946 in Queens (New York) geboren. Hij is de zoon van Fred Trump, een Amerikaanse vastgoedontwikkelaar. Vader Fred is de zoon van 2 Duitsers die in 1885 emigreerden naar de VS.

Het gezin Trump bestond uit vijf kinderen, waarvan Donald de vierde was. Op 13-jarige leeftijd werd Donald wegens slecht gedrag geschorst van school. Donald volgde de voetsporen van zijn vader en studeerde af aan de Wharton school, waar hij een vastgoedstudie volgde.

Boeken:

Het huis Trump, het Huis Poetin

Over de muur van Trump

Nee is niet genoeg

Bovenstaande boeken kosten tussen de €20-€25.

Van vastgoedhandelaar tot president: Donald Trump wiki

We is Donald Trump eigenlijk en hoe zag zijn leven er tot nu toe uit? Donald begon na zijn studie te werken in het bedrijf van zijn vader. Hij trok steeds grotere projecten aan, en liet de Trump Organization bouwen vanuit het failliete hotel Commodore.

De ondernemende Donald verscheen een paar keer in het nieuws, voor het eerst in 1973. Hij werd ervan verdacht een wet met betrekking tot vastgoed te hebben geschonden. In 1989 raakte hij in financiële problemen, dat vanaf halverwege de jaren 90 zichtbaar verbeterde. In 2015 werd het vermogen van Trump dankzij een aantal vastgoedprojecten op 4,1 miljard dollar geschat.

Trump heeft een aantal malen overwogen om zich voor de presidentsverkiezingen kandidaten stellen. Dit was in de jaren 1998, 2004 en 2012. In 2013 liet hij onderzoeken of hij kans maakte op een kandidaatschap. Het onderzoek kosten maar liefst 1 miljoen dollar. In 2015 stelde Donald zich kandidaat als president. Hij won in februari 2006 twee republikeinse voorverkiezingen en in mei de voorverkiezingen in Indiana.

Verkiezingen Amerika

Tijdens de verkiezingen van 2016 was er een strijd tussen Clinton en Trump. Op 8 november won Trump het van Clinton en werd hiermee de nieuwe president. Hij legde de presidentiële eed af op 20 januari 2017.

Het presidentschap

Donald kwam direct na zijn aantreden als president in het nieuws door zijn bijzondere beslissingen. Hij besloot tot het bouwen van een muur langs de volledige Mexicaans-Amerikaanse grens. Ook stelde hij vrij snel een inreisverbod in voor een aantal Islamitische landen.

In 2017 lopen de spanningen tussen de Amerikaanse Donald Trump en de Noord Koreaanse leider Kim Jong-Un hoog up. Noord-Korea voert een aantal test raketlanceringen uit en blijft bouwen aan nucleaire wapens. Een nucleaire oorlog tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea lijkt dichtbij. Over en weer wordt er flink gedreigd.Waarom Trump een goede president is

Er is een hoop kritiek op de 45e president, toch kunnen zijn beslissingen ook goed uitpakken. Zo wil hij een hoop geld aan de infrastructuur besteden. Hij was voor zijn verkiezingen voornemens om uit het klimaatakkoord van Parijs te stappen. Hiermee bloeien de steenkolenindustrie en financiële sector op. Uiteindelijk heeft de president het klimaatakkoord opgezegd, ter bescherming van de Amerikaanse industrie.

Waarom Trump een goede president is, hangt af van de politieke voorkeur en persoonlijke denkwijze over bepaalde zaken.

Wie is Trump Jr?

Wie het nieuws volgt komt regelmatig de naam Trump Jr tegen. Donald Trump Junior is geboren in 1977. Hij is het oudste kind van de Amerikaanse president. Net als zijn vader houdt Donald Junior zich bezig met vastgoed. Donald Trump Jr is in november 2005 getrouwd met Vanessa Haydon, samen hebben ze 5 kinderen.

Wie is Ivana Trump?

Naast de vraag wie is Donald Trump eigenlijk, komen we ook de vraag wie is Ivana Trump tegen. Deze dame is de voormalige echtgenote van de president. Ze werd in 1949 geboren in Tsjechië. Ze trouwde in 1977 met Donald, samen kregen ze drie kinderen. In 1990 ontdekte ze dat haar man een affaire had, waarop Ivana Trump echtscheiding aanvroeg.

Wie is Melania Trump?

De in 1970 geboren Melania Trump trouwde in 2005 met Donald. Haar officiële naam is Melanija Knavs, ze komt uit de Sloveense plaats Novo mesto. Door de aanstelling van Donald als president van Amerika is Melania de First Lady van de Verenigde Staten.

Op de vraag ‘wie is de vrouw van Donald Trump’ komt het antwoord: Melania Trump.

Wie is Trump bij Jensen?

In het programma Jensen USA van Robert Jensen komt regelmatig Trump-imitator John di Domenico voorbij. Deze acteur, schrijver en imitator is erg populair in de Verenigde Staten. Hij imiteert niet alleen de president maar ook bekendheden als Doctor Phil, Larry King, Ozzy Osborne en Sean Connery.

Is Trump een narcist?

Wie is Donald Trump eigenlijk en is hij een narcist? Sommigen beweren dat Trump lijdt aan kwaadaardig narcisme. Duizenden psychiaters en psychologen hebben een diagnose op afstand gesteld, dit onderzoek kwam van de grond na een online petitie. Deze psychiaters en psychologen hebben de Amerikaanse president nooit zelf gezien of onderzocht, toch stellen ze de diagnose narcisme.

Er is veel kritiek op deze online petitie, omdat niet duidelijk is of de gedragingen van de president tot zijn persoonlijkheid behoren of dat het slechts gespeeld is. Of Donald een narcist is of aan narcisme lijdt, kan alleen worden vastgesteld door een persoonlijk onderzoek. Het is niet geheel eerlijk om deze diagnose op afstand vast te stellen.


Oud & Nieuws 2018
De artikelen op deze website zijn van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies of behandeling. Raadpleeg bij medische problemen of vragen altijd een arts of verloskundige. *Policy* *Disclaimer*

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.