Wat is Snapchat?

Snapchat is een applicatie voor het delen van foto’s en video’s. Snapchat is ontwikkeld door het Amerikaanse bedrijf snap Inc. Voornamelijk jongeren downloaden de app op iOS of Android. Lees alles over deze app én Snapchat streak, login en nog veel meer.Geschiedenis van Snapchat

Het bedrijf Snap Inc. werd in 2011 opgericht door Bobby Murphy en Eva Spiegel. Het Amerikaanse bedrijf kreeg in beginsel de naam Snapchat Inc, wat in 2016 werd veranderd naar Snap Inc. Het bedrijf heeft 4 producten op de markt gebracht. Dit zijn Snapchat, Spectacles, Bitmoji en Zenly. Snapchat is razend populair geworden, mede dankzij Snapchat streak.

Drie jaar na de oprichting, in 2014, sloeg het bedrijf een aanbieding van overname van Facebook af. In 2015 verhuisde het bedrijf Snap Inc. naar een pand vlakbij Venice Beach. Dit is een van de populairste stranden van California. In 2017 werd een internationaal hoofdkantoor in Londen geopend.

Maart 2017 ging Snap Inc. naar de beurs. Dat gebeurde op 2 maart tegen een koers van 24,48 dollar. Heel even tikte de koers de $27 aan. Daarna zagen beleggers van het eerste uur hun inzet verdampen. Een half jaar later was de koers gezakt tot 14,27 dollar per aandeel.

Wat kun je met Snapchat?

Hoe werkt Snapchat? Grappige selfies maken en naar een of meerdere vrienden versturen, dat is het idee achter deze app. Het praktische is dat de foto enig moment na het delen vanzelf verdwijnt. Dit geeft meer privacy aan de gebruiker.

Snapchat biedt verschillende mogelijkheden. Zo kan de gebruiker een filter en masker over foto’s plaatsen. Sinds 2016 zijn betaalde  filters uit de app verwijderd.

Handig én leuk: Snapchat etui/ toilettas voor €9,95

In het verleden kon een gedeelde foto slecht korte tijd bekeken worden. Hierop heeft de app de optie replay toegevoegd. Het is mogelijk om dagelijks een Snapchat foto terug te zien.

Begin met Snapchat login. Een Snapchat Story wordt aangemaakt middels de Story knop aan de onderkant. Op dit moment wordt de foto of het filmpje gedeeld. Om story’s van vrienden te bekijken gaat de gebruiker naar het tabblad vrienden. Hierin ziet de gebruikers recent updates. Op het moment dat iemand de story van een vriend bekijkt, verschijnt er een oogje. Snapchat streak is een populair onderdeel. Nieronder meer over Snapchat streak.

Contacten toevoegen

Foto’s en filmpjes delen met vrienden is vele malen leuker. Ga eerst naar de Snapchat login. Gebruikers kunnen contactpersonen toevoegen door op het plusje aan de bovenkant van het scherm te tikken. Wie zich registreert kan de app toegang geven tot zijn contacten. De app bekijkt automatisch welke contacten de app hebben geïnstalleerd. Verwijderen van een contactpersoon kan door naar het profiel van diegene te gaan. Linksboven staan drie streepjes, door daarop te klikken verschijnt de optie verwijderen.

Gebruikersnaam veranderen

Soms heeft een gebruiker spijt van zijn gekozen gebruikersnaam. Deze naam is eenvoudig te veranderen via de instellingen op de eigen profielpagina. Gebruik de Snapchat login. De instellingen zijn terug te vinden door op het tandwiel in de rechterbovenhoek te klikken.

Wat is Snapcash?

Snapcash maakt het mogelijk om geld tussen gebruikers uit te wisselen. Snapcash is de betaaldienst van deze applicatie. De pinpas wordt gekoppeld aan het account. Snapcash is een dienst in samenwerking met Square.

Wat is Snapchat discover?

Ook de vraag wat is Snapchat Discover komt regelmatig voorbij. Dit zijn fullscreen foto’s en video’s, een prachtige layout en advertenties. Snapchat Discover laat gebruikers verhalen uit de media zien. Hiervoor werkt de app samen met MTV, National Geographic en The Daily Mail. Het aanbod verhalen varieert elke dag.Wat is Snapchat streak?

Snapchat streak is een spelletje binnen de app. Het is de bedoeling dat vrienden elkaar 3 dagen achter elkaar uitdagen. Er moet binnen 24 uur gereageerd worden.  Houden vrienden de Snapchat streak tenminsten 3 dagen vol, dan verschijnt er een streak. Na 24 uur niet reageren verdwijnt de Snapchat streak.

Snapchat streak zorgt voor aardig wat ruzie onder kinderen. Ze willen het zo lang mogelijk volhouden. Wanneer iemand het vergeet ontstaat er boosheid of ruzie.

Lees ook: Momio, de social media app voor kinderen

Wat zijn geofilters?

Geofilters laten zien waar iemand is of wat hij aan het doen is. Het zijn creatieve lagen die worden toegevoegd aan een foto of video. Geofilters voegen iets persoonlijks toe. Ook maken steeds meer bedrijven hier gebruik van.

Een geofilter aanmaken kan via de app zelf, maar ook via de website. In de linkerbovenhoek van Snapchat staat een bitmoij, de gebruiker tikt hierop. Het tandwiel voor instellingen verschijnt, de optie geofilters op aanvraag wordt gekozen. Vervolgens is het mogelijk een geofilter te ontwerpen. Betaling verloopt via in-app aankopen. De applicatie moet het ontwerp eerst goedkeuren. Deze goedkeuring vindt plaats binnen 1 werkdag.

Bedrijven lopen tegen het probleem aan dat het niet mogelijk is het eigen logo in de geofilter te plaatsen. Wil het bedrijf dit toch, dan kan deze contact opnemen met Snapchat. Samen wordt een geofilter gemaakt en ingesteld, hier zijn wel hogere kosten aan verbonden.

Wat is Snapchat waard?

Natuurlijk, iedereen wil weten wat een bedrijf waard is. Vooral wanneer het om een populaire bedrijf gaat. Wat is Snapchat waard? In 2016 werd de waarde van Snapchat op ruim 24 miljard dollar geschat. Een astronomisch bedrag voor een bedrijf dat 6 jaar bestaat.

Verdienmodel van deze app

Wat is het verdienmodel van Snapchat? Eerder gaf deze applicatie gebruikers de mogelijkheid om extra opties te kopen. Tegenwoordig komen de inkomsten uit verkoop van advertenties.

Doelgroep van Snapchat

De applicatie Snapchat richt zich op gebruikers van 18 tot 34 jaar. Daarom is het voor veel bedrijven interessant om te adverteren in deze app. In Nederland maken meer dan 1 miljoen mensen gebruik van Snapchat. Het is niet alleen de oorspronkelijke doelgroep die hiervan gebruik maakt, steeds meer jongeren onder de 18 jaar melden zich bij Snapchat aan.

Bij het downloaden van de app wordt gevraagd naar de geboortedatum. Gebruikers moeten minimaal 13 jaar oud zijn. Toch zijn er kinderen jonger dan 13 jaar die Snapchat hebben geïnstalleerd. Hierbij wordt een foutieve geboortedatum ingevuld. Het is aan de ouders om dit te controleren.

Premium- en Bèta-versie

Premium Snapchat is een term die gebruikt wordt in de volwassen applicatie.  Gebruikers van Premium Snapchat hebben toegang tot foto’s en video’s die bedoeld zijn voor 18 plus. Sommige modellen verkopen voor duizenden dollars Premium Snapchat abonnementen.

Er is een Snapchat Android Bèta versie verkrijgbaar. Een Bèta versie zit in de testperiode. Vaak wordt een selecte groep gebruikers benaderd, of elke gebruiker kan zich aanmelden voor de open Bèta. De Bèta versie van Snapchat kan meerdere bugs fouten bevatten. Het is de bedoeling dat de testers een problemen melden, zo kan het bedrijf deze oplossen.


Oud & Nieuws 2018
De artikelen op deze website zijn van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies of behandeling. Raadpleeg bij medische problemen of vragen altijd een arts of verloskundige. *Policy* *Disclaimer*

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.