Wanneer testen na innesteling

Een zwangerschapstest moet aangeven of er wel of niet sprake is van een zwangerschap. De uitslag kan positief (zwanger) of negatief (niet zwanger) zijn. Veel vrouwen hopen uiteraard op een positieve test, omdat ze (bewust) bezig zijn met zwanger worden. Een test kan pas na de innesteling gedaan worden, omdat dan pas gestart wordt met de aanmaak van het zwangerschapshormoon HCG. Het is juist dit hormoon dat door de test opgespoord wordt.
Wat is een innesteling?

De hele cyclus begint met de eerste dag van de menstruatie. Een menstruatie wordt op gang gebracht doordat er geen bevruchting heeft plaatsgevonden. Een eicel is niet bevrucht en wordt samen met het opgebouwde baarmoederslijmvlies afgestoten. Dit gaat gepaard met krampen en bloedverlies. De menstruatie duurt ongeveer 4 tot 7 dagen. Dit kan sterk per vrouw, maar ook per cyclus verschillen.

Onder invloed van hormonen rijpt er ondertussen een nieuwe eicel in de eierstokken. Ongeveer halverwege de menstruale cyclus barst de follikel waarin de eicel zat, open. Het eitje springt los en komt in de eileider terecht. Dit noemen we de eisprong, omdat het eitje een kleine sprongetje moet maken om in de eileider terecht te komen. Een andere benaming voor eisprong is ovulatie.

Van eicel naar blastula

Vanaf de eisprong kan de eicel bevrucht worden. Gedurende ongeveer 24 uur kan de eicel bevrucht worden, daarna gaat ze ten gronde. Vaak vindt de bevruchting ter hoogte van de eileider plaats. De eicel wordt door middel van trilhaartjes richting de baarmoeder getransporteerd. Ondertussen maakt de baarmoeder zich gereed voor de innesteling van de bevruchte eicel. Dit gebeurt onder invloed van hormonen die afgegeven worden door het gele lichaam. Hierdoor wordt het baarmoederslijmvlies in de baarmoederwand dikker en geschikt voor een innesteling.

De bevruchte eicel blijft zich delen. De eerste deling vindt al snel na de bevruchting plaats, na ongeveer 12 tot 18 uur. Wanneer de bevruchte eicel (zygote) uit minimaal 64 cellen bestaat, is innesteling mogelijk. De eicel wordt nu blastula genoemd. De buitenkant van de blastula bevat grote en platte cellen, die een innesteling mogelijk maken. Deze cellen zullen ook uitgroeien tot de placenta (moederkoek). Het binnenste gedeelte van de blastula bevat een klomp cellen die zich verder zullen ontwikkelen tot een baby.

Op het moment dat de blastula zich in de baarmoederwand nestelt, spreken we van een innesteling. De innesteling vindt ongeveer 9 dagen na de eisprong plaats. Eerder is niet mogelijk, omdat de celdeling dan nog niet voldoende is. Toch kan de eicel al eerder in de baarmoeder aankomen. Deze blijft daar dan nog even rondhangen totdat ze gereed is voor een innesteling.

Wat merk je ervan?

Sommige vrouwen voelen een innesteling. Er kan een korte stekende pijn ontstaan. Andere vrouwen merken wat bloedverlies op. Dit komt omdat een bloedvaatje soms geraakt wordt tijdens de innesteling. De meeste vrouwen merken een roze afscheiding op. Dit wordt veroorzaakt door een minimale hoeveelheid bloedverlies. Dit bloed vermengd zich met de witte afscheiding, waardoor het roze kleurt. Wanneer er meer bloedverlies optreedt, kan er wat helderrood bloed zichtbaar zijn. Soms treedt er niet direct een bloeding op maar komt dit bloed later naar buiten. Dit is dan bruin van kleur. We spreken ook wel van oud bloed.

De bevruchte eicel is in staat zich diep in de baarmoederwand in te graven. Ze vreet zich als het ware een stukje naar binnen. Hoewel dit normaal niet gevoeld wordt, zijn er vrouwen die even een korte of stekende pijn voelen.

Naast bloedverlies of pijn zijn er nog andere symptomen die kunnen duiden op een innesteling. Want direct na de innesteling verandert er een hoop binnen het lichaam. Dit gebeurt allemaal onder invloed van hormonen.
Vroege zwangerschapsverschijnselen

Veel vrouwen merken op dat ze na de innesteling toch wat andere dingen voelen. Zo kunnen de borsten gevoeliger zijn en kan er meer afscheiding zijn. Sommige hebben last van krampjes in de buik. Ook rommelende darmen worden gezien. Ook kan er misselijkheid optreden. Maar de aanwezigheid van deze symptomen willen niet zeggen dat er ook sprake is van een zwangerschap. Sommige vrouwen zijn zo geforceerd bezig met zwanger worden, dat ze juist last krijgen van deze kwaaltjes. Alleen een zwangerschapstest kan duidelijkheid bieden.

Dit zijn de 3 best verkochte zwangerschapstesten

 1. Clearblue Plus – 2 stuks €11,85
 2. Clearblue Digital – 2 stuks €15,43
 3. LifeCare Early – Vroege Zwangerschapstest – 2 stuks €7,48

Wanneer kan je testen?

Standaard wordt geadviseerd om te testen op de dag dat de menstruatie verwacht wordt. Dit is dan dag van van de volgende menstruale cyclus. Maar veel vrouwen kunnen hun nieuwsgierigheid niet bedwingen en willen eerder testen. Duidelijk moet zijn dat er nooit getest kan worden wanneer er nog geen innesteling heeft plaatsgevonden. Tijdens de innesteling gebruikt de blastula de buitenste laag cellen om zich in te nestelen. Daarna vormen deze cellen vlokken, die later weer uit zullen groeien tot de placenta. De placenta of moederkoek maakt het zwangerschapshormoon HCG aan. Dit hormoon neemt de taken van de andere hormonen over en stuurt onder andere de groei van de baby aan.

Een zwangerschapstest meet een hoeveelheid HCG in de urine. Deze bedraagt bij niet zwanger zijn minder dan 5 IU per liter. De normale zwangerschapstesten meten een hoeveelheid HCG van 25 IU per liter (IU/L). Gemiddeld kom je aan deze hoeveelheid bij een zwangerschap van vier weken, gerekend vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie. We kunnen ook wel stellen dat dit 2 weken vanaf de eisprong is, omdat de menstruele cyclus niet bij iedereen even lang is. Koop hier een zwangerschapstest van het bekende merk Clear Blue. Goedekopere test zijn die van Testjezelf.

Vroeger testen

Er zijn zwangerschapstesten die veel gevoeliger zijn en genoegen nemen met minder HCG. Deze zwangerschapstesten moeten dit dan ook duidelijk in de beschrijving aangeven. Soms kan er al vroeg na de innesteling positief getest worden. Gemiddeld werken deze gevoelige testen vanaf 2-3 dagen voor de verwachte menstruatie oftewel 11-13 dagen na de eisprong.

Bronnen en informatie:
https:// www.ikbenzwanger.com/zwangerschapstest -wanneer.php
https:// www.sensitest.nl/zwangerschapstest -calculator.php

Oud & Nieuws 2018
De artikelen op deze website zijn van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies of behandeling. Raadpleeg bij medische problemen of vragen altijd een arts of verloskundige. *Policy* *Disclaimer*

53 comments

 1. Even een vraag. Ik ben in januari gestopt met de pil. Op 18 februari 3 dagen ongesteld geweeest. (bij pilgebruik had dit 14 februari moeten gebeuren). Op 14 februari zwangerschapstest gedaan, negatief. Op 26 februari opnieuw, weer negatief. Mag ik er dan vanuit gaan dat dit echt zo is? Mijn hoofd slaat op hol en mijn lijf voelt allerlei rare dingen (waarschijnlijk door het stoppen met de pil). Sorry als het een onnozele vraag is maar ik maak mezelf echt gek…

  1. Hoi Bibi,

   Ik denk dat je er inderdaad vanuit moet gaan dat je niet zwanger bent. Als je het echt zeker wil weten kun je de huisarts bellen voor een bloedtest maar ik verwacht dat de huisarts zal zeggen dat je het even moet afwachten. Succes ermee

 2. Vraagje over mn cyclus. Ik snap er niks van. Ik had 19/20 feb een LH piek gemeten. Op 21 feb was deze piek weg. Nu heb ik op 3 maart een bloeding gehad met veel rug pijn, pijn in de onderbuik. Is dit gewoon een menstruatie? In dec had ik wel 14 dagen na mn ei mn menstruatie. Snap t niet.

 3. Ik heb al maanden een regelmatige cyclus gehad van 25 dagen. Alleen in januari was het een cyclus van 22 dagen Dat was op 22 januari, hou alles volgens een cyclus kalender bij. Nu is het zo dat ik dus op 7 februari een positieve clear blue ovulatietest had, maar mijn menstruatie is uitgebleven en we zitten nu op dag 30 vanaf 22 januari. De testen zijn nu nog negatief, maar wanneer kan ik nou het beste testen of ik zwanger ben, ik ben namelijk nu in de war met alle data’s etc.

  1. Wanneer je op de 7e een positieve ovulatietest had, dan kun je vanaf ongeveer de 22e gaan testen. Beetje afhankelijk van het merk zwangerschapstest je gebruikt (er zijn ook vroege testen)

 4. Ik heb elke maand ovulatie bloeding echter deze maand ook maar enkele dagen voor eisprong ??‍♀️.hou dit bij door ovulatie testen hoe kan dit ?

 5. Ben al anderhalf jaar van de pil af, in mei 2018 een miskraam gehad. Wij zijn nu 3 januari weer van start gegaan zonder condooms, heb een erg onregelmatige cyclus. Soms 36, 41 of 51 dagen. Ik heb een app waarmee ik het bijhoud. Als ik kijk naar de periode van december en januari had ik dus gister mijn menstruatie moeten krijgen. Geen menstruatie, wel vanmorgen toen na het plassen wit/rood/bruin slijm op mijn wc papier. Geen buikpijn of veel bloedverlies zoals ik normaal heb als ik ongesteld ben/word.

  Afgelopen 2 weken wel alle symptomen gehad wat je zou moeten hebben als je zwanger bent, hoofdpijn, misselijk, gevoelige borsten en tepels etc. Echt heel erg vreemd, weet totaal niet wat ik er van moet denken.

  Iemand enig idee???

 6. 20 november had ik een vroege miskraam
  1e menstruatiedag was 25december.
  volgende menstruatie zou 22januari zijn.Dag ervoor bloed laten trekken en was positief.hcg 56.Is dit voldoende?
  zo’n angst voor een volgende miskraam 🙁

 7. Hallo,

  Ik slik al jaren de pil. Met oud en nieuw heb ik buikgriep gekregen, waardoor de pil niet binnen bleef. Hierna heb ik (zonder na te denken) gemeenschap gehad met mijn vriend. Maar ik ben al vanaf 1 januari kotsmisselijk. Gisteren 09-01 kreeg ik kleine buikkrampjes met een zeer lichte bloeding (donker bruin van kleur) dit was echt maar een druppel. Vanmorgen zat er in mijn onderbroekje weer een druppeltje bloed. Normaal gesproken zou ik op woensdag stoppen met de pil en kan ik er de klok op zetten dat ik op zaterdagnacht ongesteld wordt.
  Zelf heb ik vanmorgen een test gedaan, en deze was negatief.
  Voor de zekerheid heb ik maandag een afspraak bij de dokter om alles even te laten chechen aangezien ik zaterdag ongesteld hoor te worden.
  Kan ik zwanger zijn, of is er hier iets anders aan de hand?

  1. Ben je met oud&nieuw ziek geworden, dan is de misselijkheid op 1 januari waarschijnlijk van daaruit te verklaren. Spotting (lichte tussrntijdse bloeding) wordt vaker gezien bij gebruik van de pil. Toch kan er uiteraard ook iets anders aan de hand zijn. Je kunt nu alleen maar afwachten en zeker in het weekend even een test doen!

 8. Hallo
  Mijn maandstonden zijn normaal elke maand op het juiste tijdstip enorm en uitzonderlijk hevig met vele klonters..
  Deze maand heb ik al 7 dagen wat krampjes en een lichte, soms bruine en soms roze veeg op het wc papier als ik ga plassen.. Ik draag geen tampon ofzo omdat dit zelfs niet nodig is.. normaal zouden mijn maandstonden nu moeten begonnen zijn..
  Kan dit een innesteling zijn?
  Kan deze 7 dagen duren?
  Wanneer kan ik mijn test best doen?
  Bedankt voor je reactie ☺

  1. Vreemd dat je al 7 dagen bloedverlies hebt. Wacht met testen totdat je 1-2 dagen overtijd bent: dan weet je het zeker.

 9. Hoi hoi,

  Ik heb de laaste keer mij menstru gehad op 21nov 2018 t.e.m 26ste nov cyclus van 30 dagen. Nu zijn we al 10 dagen overtijd 4 testen gedaan en steeds negatief is er nog kans dat ik toch zwanger ben of mag ik er van uit gaan dat er iets anders aan de hand is.

 10. ik heb een vraagje…
  heb niet echt een menstruatie.gehad het was 3dagen kleine beetje.bloed had er totaal geen last van, normaal wel , weet niet wat dit ken zijn, zou het ook een zwangerschap kunnen zijn?? aan de linker kant heb ik wel van de nare steken

 11. Hoi,
  Ik heb 30 november mn spiraaltje laten verwijderen. Op 14 dec had ik een stekende kramp en daarna wat donker bloedverlies een halve dag. Nog steeds geen menstruatie, wel pijnlijke borsten en misselijk. Geen idee wat mn cyclus is dus. Geduld hebben tot 14 januari of toch testen?

  1. Met de goedkope testen van tegenwoordig kan je altijd eens een testje doen. Hou er echter rekening mee dat je lichaam tijd nodig heeft om weer in het normale ritme te komen.

 12. Goedemorgen dames,

  Mijn laatste menstruatie was op 29 oktober. Vorige week dacht ik dat ik misschien zwanger was en heb een zwangershapstest gedaan. Deze was negatief.

  Afgelopen zondag 16 heb ik bruin bloedverlies gehad. En vandaag is de bloeding gestopt (deze was helderrood van kleur). Ook was de bloeding heel anders dan normaal. Heel kort en weinig, normaal duurt een menstruatie bij mij 7 dagen.

  Nu twijfel ik of het een zwangerschap is. Zou dit een innesteling bloed kunnen zijn? Wanneer kan ik het beste testen? Wat raden jullie aan?

  Groet,
  Zara

  1. Hallo Zara,
   Hoe lang duurt je cyclus normaal? Want je bent nu al ruim 7 weken sinds je laatste menstruatie onderweg. Dan zou je al lang kunnen testen.

 13. Hoi,

  Ik begrijp iets echt niet… Als een innesteling doorgaans 9 dagen na de eisprong plaatsvindt, dan kan een zwangerschapstest toch nooit 5 dagen voor de verwachte menstruatie positief uitpakken?
  Met andere woorden: pas ná de innesteling kan hcg toch pas opgespoord worden? Waarom zegt clearblue dat je al vanaf 6 dagen voor de verwachte menstruatie kunt testen?

  1. Over het exacte tijdstip van innesteling bestaat nog veel onduidelijkheid. De een zegt 5 dagen na de eisprong, de ander 9. Wij houden (ook vanuit onderzoek) liever 7-9 dagen aan: dan weet je zeker dat de innesteling is geweest. Dit komt overeen met 5-7 dagen voor de verwachte menstruatie, dus de test van Clearblue heeft gelijk!

 14. Hallo,
  Ik ben bekend met PCOS en loop in het ziekenhuis om zwanger te worden. Ik heb op 19 nov een echo gehad en er waren 2 mooi eitjes.
  En op 21 november heb ik ovirtrelle gespoten om een eisprong op te weken. En dan moet je twee weken daarna een test doen. Heb een test gedaan op 5 dec heb ik een digitale Clarebleu test gedaan en die gaf 1 tot 2 weken zwanger. Maat vandaag 11 dec heb ik wat bloed verlies bij het afvegen. Wel heel erg buikkrampen. Maar zou dit een innestelingbloeding zijn of gaat dit Mess toch uitlopen op een miskraam.

  Liefs I Ess

  1. Bij positief testen heb je de innesteling al gehad. Wat vervelend dat je bloedverlies hebt! In de helft van de gevallen heeft dit geen betekenis, maar in combinatie met buikkrampen kan het erger zijn. Hou het zelf even goed in de gaten. Je kan eventueel om een (inwendige) echo vragen. Het is de vraag of de verloskundige dit met een prille zwangerschap wil doen. Hij/zij kan aan de bloeding niks veranderen.

   Sterkte, laat je het nog even weten?

 15. Ik weet even niet waar ik aan toe ben.
  Ik heb een aantal testen gedaan die negatief waren. Maar de klachten houden aan.

  Ik was aan de pil maar die had ik niet veilig gebruikt. Rond 13 -11 was mijn 1ste dag van mijn laatste menstruatie. Volgens een berekening was 27-11 een vruchtbare dag en het zou kunnen dat ik ook zwanger ben geraakt rond die tijd.
  Ik heb mijn huisarts gebeld en die vertelde dat ik kon stoppen met de pil. Op 4-12 verloor ik wat bloed wat 3 dagen aanhield.

  Nu is mijn vraag vanaf wanneer zou ik positief kunnen testen?
  Of anders wanneer kan ik mijn menstruatie verwachten?

  1. Je hebt rond de 4e december gedurende 3 dagen wat bloed verloren. Hoeveel was dit? We kunnen niet in je normale cyclus kijken. Is deze 28 dagen, dan zou je rond de 11e december je menstruatie weer kunnen verwachten. Je kan op deze dag ook direct testen.

 16. Hallo.

  Ik heb een raar verhaal. Ik heb een verlate eisprong gehad. Volgens mijn normale cyclus moest ik de 28e ongesteld worden, maar dat was niet zo. 4 dagen daarna verloor ik bruin bloed ( heel weinig ) vandaag de 4e dag dat ik af en toe wat bloed verlies. Ik heb wel al een week kleine krampjes onder in mijn buik. 4 dagen hele erge gevoelige borsten gehad.

  Het is bruin bloed, HEEL AF EN TOE rood er tussen maar heb geen tampon nodig.

  Wat moet ik hiervan denken?

  Late innesteling?
  Wanneer moet ik testen?

  1. Hallo Nathalie,
   Bruin bloed = oud bloed. Vaak verlies je zo weinig, dat het (te lang) in je baarmoeder aanwezig blijft en bruin kleurt. Het kan dat je menstruatie wat verlaat is. Je kan echter ook zwanger zijn. Je bent overtijd dus je kan zeker een zwangerschapstest doen. Kijk hier even welke zwangerschapstest het beste bij jou past. Laat je nog even weten wat de uitslag is/ was?

  2. Hallo

   Ik had gisteren getest maar was negatief.

   Bedankt voor de snelle reactie!
   Ergens denk ik dan van.

   Als het late innesteling is nu, dan kan ik toch ook niet testen? Veel te vroeg dan toch?

   Groetjes

  3. Als jij je menstruatie had moeten hebben, dan is de innesteling al geweest en was de test ook positief geweest. Hoe weet je dat de eisprong verlaat was en op welke dag heeft deze dan plaats moeten vinden? Ongeveer 14 dagen na de eisprong zou je zeker positief moeten testen (indien zwanger). Anders morgen of overmorgen nog eens testen. Ik hoop dat je snel meer duidelijkheid hebt.

  4. Hoi.

   Ik had 13 november mijn eisprong moeten hebben. 18 november kreeg ik hele erge steken tot 20 november. 28 november moest ik ongesteld worden ( volgens planning dan ) maar door de verlate eisprong weet ik het dus niet meer. Maar ik had voor het eerst een beetje bruin bloed op 2 december tot en met Nu. Maar echt minimaal. Geen tampon of niks nodig.

 17. Ik moet morgen ongesteld worden en heb de 24e een paar druppels roze bloed verloren en vandaag nog negatief getest met een early test wanneer zou Ik betrouwbaar kunnen testen? Ben er zwaar overtuigd van dat ik zwanger ben

  1. Dan zou ik wachten tot de dag dat je de menstruatie verwacht. Sommige zwangere vrouwen hebben een laag hCG-niveau. Laat sowieso 2-3 dagen tussen 2 testen inzitten.

 18. Ik heb 5 na mijn eisprong een eenmalige bloeding gehad. Zeker geen menstruatie. Zou dit een innesteling bloeding kunnen zijn geweest en zo ja….wanneer heeft het nut om een extra vroege zwangerschapstest te doen? Ik lees dat dat dan al twee tot vier dagen na de innesteling kan. Klopt dat?

  1. Dit is een beetje afhankelijk van het soort test. Deze test van Clearblue werkt tot zes dagen voor de verwachte menstruatie (lees de bijsluiter). Andere testen kun je 2-4 dagen voor de verwachte menstruatie gebruiken.

 19. Ik heb een vraagje ik ben 24 oktober ongesteld geworden wel heel anders dan ik gewend ben heb 1 dag gebloed daarna was het weg nu 11 dagen later ben ik weer aan het bloeden nog nooit mee gemaakt heb een stabiele cyclus van 36 dagen kan de klok erop gelijk zetten kan dit een innestelbloeding zijn ik kan normaal niet zwanger worden heb 2 gesloten eileiders en doe al 10 jaar ivf en heb nu een zoontje van 10 maanden door ivf maar vind dit wel erg raar

  1. Lastig om hier antwoord op te geven. Het zou zomaar kunnen dat je hormoonhuishouding even ontregeld is (ben je op dieet, heb je stress, sport je veel etc). Een menstruatie van 1 dag lijkt ons ook wel erg kort. Tijdens de eisprong kun je ook wat bloed verliezen. Misschien toch even overleggen met de arts.

 20. 1 week na mijn ovulatie ben ik ongesteld geworden. (Denk ik)
  Donderdag (1edag) bloedverlies met kleine stolsels – vrijdag en zaterdag alleen maar weinig bloedverlies
  Zondag en Maandag geen bloed maar bruine afscheiding
  Dinsdag had ik niks tot in de avond rond 8uur roze slijm in mijn ondergoed.
  Vandaag schimmelinfectie..
  en in de middag getest – Negatief..

  İk vind het allemaal zo raar

 21. mijn menstruatie is altijd heel onregelmatig geweest. (Soms maanden niet, soms weken achter elkaar)
  laatste keer dat ik ongesteld ben geweest is in juni geweest!
  nou dacht ik vorige week dat ik ongesteld moest worden maar deze “ongesteldheid” heb ik nog niet eerder mee gemaakt!
  de eerste dag was een paar druppels licht bloed. Toen 1 dag niks en toen 3 dagen weer een paar druppels. (Eerste 2 dagen licht bloed en derde dag bruin bloed) de laatste dag was maandag- is nu donderdag.kan dit een innestelingsbloeding zijn? Wel al 2 testen gedaan en beide negatief.
  verder lijk ik wel symptomen te hebben van zwangerschap!
  nou lees ik overal dat je kan testen vanaf de dag dat je ongesteld zou moeten worden. Maar nu heb ik dus geen idee wanneer ik positief zou kunnen testen!

  1. Lastig te zeggen bij een onregelmatige cyclus. Ben je hiervoor al eens bij een arts geweest?
   Een zwangerschapstest met een bepaalde hoeveelheid hCg in je urine. Dit hormoon wordt uitgescheiden door het embryo. Een vroege zwangerschapstest kan dit hormoon veel eerder opmerken. Hier (klik) vind je een lijst van best verkochte vroege zwangerschapstesten, wellicht is dit iets voor jou?

 22. Vraagje
  Eisprong rond 25/08 gekregen dan lees ik dat het ongeveer 6d duurd indien bevrucht alvorens het eitje zich kan innestelen .dus eind aug rond 30/31 moet dit gebeurd zijn vervolgens begint men hcg af te scheiden .Waarom kan met dan eigenlijk pas met een snelle test max 4 dagen voor nod testen ? Deze zouden normaal 8/9 moeten doorkomen dus testen zou rond 4/9 al moeten kunnen .Maar de dagen die er tussen vallen 1,2,3 geven deze dan nog geen hcg hormoon af ? Snap het niet zo goed

  1. Je begint niet direct na de innesteling grote hoeveelheden hcg af te scheiden, zelfs een vroege zwangerschapstest kan dit nog niet meten.

 23. Hallo
  Mag ik een vraagje stellen aub.
  Ik geef borstvoeding (al twee jaar,)
  En ik ben aan de minipil (verazette)
  Ik heb toen ik op vakantie vertrok mijn regels gekregen (21 juli en dit voor 4-5 dagen)
  Ik heb over een 2tal weken 3 dagen bruinverlies gehad. Enkel bij afkuisen en enkel smorgens. Een tampon oid was zeer zeker niet nodig.
  Ik heb net na die bloeding eens getest maar was negatief.
  Soms heb ik vlaag van misselijkheid maar niet veel, hoofdpijn geregeld en rommelende darmen.
  Ben ik mij vanalles aan het inbeelden of zou ik toch zwanger kunnen zijn? En moet ik nog wachten? En hoelang zou ik nog moeten wachten om te testen dan? (Ik krijg niet elke maand mijn regels door die minipil)
  Dank jullie

  1. Het klinkt alsof je toch een lichte menstruatie hebt gehad. Dit is echter moeilijk inschatten van hieruit. Vertrouw je het niet, doe dan over enkele dagen nog eens een test.

 24. Ik moet normaal 2 september mijn regels krijgen (vandaag is 22/08) ik ben twee weken geleden ook geopereerd voor endometriose en cyste op mijn eierstok. We proberen al lang zwanger te worden. Sinds twee dagen (avond van 20/08) heb ik lichte bloeding, bruin bloed. Zonder pijn, terwijl mijn regels zeer pijnlijk zijn. De bloeding lijkt nu op zijn einde.

  Kan dit innesteling zijn? En wanneer kan ik dan testen?

  Alvast bedankt voor advies !

  1. Na een operatie is je lichaam even ontregelt. Bruin bloed is oud bloed. Het is moeilijk te zeggen of het hier om een innesteling of de nawerking van de operatie gaat. Je kan testen op of rond 2 september.

 25. Ik heb dus een staafje al sinds juni dus bijna 2 maanden, ze zeggen dat je je regels niet zal krijgen door die anticonceptie maar ik had mijn regels op 3 juli gekregen voor bijna 2 weken. Nu mijn vriend en ik heb vaak gevreën en ik ben nu al 3 weken overtijd en sinds vorige week had ik last van misselijkheid vaak heel snel moe en had ik 3 dagen lang een zwart-bruine afscheiding. Ik ben dan beginnen opzoeken of er misschien een mogelijkheid was dat je toch zwanger zou kunnen raken of iets anders. Iemand enig idee wat dit misschien kan zijn of iemand die dees al is heeft meegemaakt

 26. Ik heb ook een vraag.
  Sinds mijn 16de ben ik ongesteld (12jaar geleden) nog nooit heeft hij langer dan een dag opzich laten wachten. Nu zit ik op mijn 5de dag dat ik niet ongesteld ben geworden. Heb gister een test gedaan en die was negatief. Vanaf vandaag begin ik heeeeel licht bloed te verliezen.. beetje roze van kleur. Wanneer zou ik opnieuw een test kunnen doen als blijkt dat dit mijn innesteling is?
  Groetjes m

  1. Heb je inmiddels je menstruatie gehad? Je cyclus kan door diverse oorzaken wat langer duren, bijvoorbeeld stress of veel sporten.

 27. Ik heb een zeer lange cyclus, van 2 maanden en deze keer zelfs 3 maanden. Vorige week zondag erge steken in mijn buik, geen kramp maar echt steken. En sinds een dag of 4/5 erg pijnlijke borsten. Nu vandaag dacht ik ongesteld te zijn geworden, heel licht roze slijmachtige afscheiding. Vind het alleen zo lastig wanneer ik kan testen ivm mijn lange cyclus. Enig idee?

 28. Ik heb een menstruatie van ongeveer 2 a 2,5 week lang, daarna ben ik 12 tot 18 dagen menstruatie vrij en dan begint het weer. Ik heb alles bijgebouwen voor mezelf in een schema. En daar zit echt een ritme in. Wanneer zou ik een zwangerschaps test kunnen doen?

  1. Als we doortellen, komen we bij jou toch op een cyclus van gemiddeld 28 dagen uit. Je kan dan testen op de dag dat je weer je menstruatie zou verwachten. Ik zou eerder kiezen voor een vroege zwangerschapstest, deze zijn wat gevoeliger en meten eventueel hcg in je urine wat eerder. Dit is een goede: Lifecare zwangerschapstest, (klik om de test te bekijken) 2 stuks voor ongeveer €6,80. Je hebt overigens wel een lange menstruatie, altijd al gehad?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.