VTech Kidizoom Action Cam review

Onze review VTech Kidizoom Action Cam vertelt je alles over deze stoere camera. We hebben gekeken naar kwaliteit, prijs maar vooral wat je er allemaal mee kunt. Is de VTech Kidizoom Action Cam iets voor jouw kind? Je leest het allemaal op onze website. Daarnaast laten we je ook zien waar je deze het voordeligst kan aanschaffen.Kidizoom Action Cam 180

De VTech Kidizoom Action Cam staat ook wel bekend als de Kidizoom Action Cam 180. Waar staat deze 180 eigenlijk voor? Deze te gekke kindercamera heeft een lens die maar liefst 180 graden kan draaien. Hierdaar is het mogelijk om de leukste selfies te maken.

We zetten even de belangrijkste kenmerken op een rij:

  • Kindercamera voor kinderen van 5 – 12 jaar
  • Maakt foto’s en video’s
  • Verschillende bewerkingen en effecten mogelijk
  • Cameralens 180 graden te draaien
  • Waterdichte behuizing
  • Intern geheugen van 128mb, uit te breiden middels een micro sd-kaart
  • Inclusief 3 stoere spellen
  • Kleuren lcd-scherm
  • Oplaadbare accu
  • Wordt geleverd inclusief accessoires

Steeds meer kinderen ontdekken de VTech Kidizoom Action Cam 180. Het is juist dit speelgoed waardoor het kind de wereld met andere ogen bekijkt. Zowel jongens als meisjes ervaren eindeloos speelplezier.

VTech Kidizoom Action Cam 180 review

Wij gaan nu over naar de review VTech Kidizoom Action Cam. Wat kun je allemaal van deze camera verwachten en hoe is de kwaliteit?

Gegarandeerd speelplezier

Deze VTech kindercamera biedt gegarandeerd speelplezier. Kinderen kunnen eindeloos foto’s en video’s maken. Dankzij het bijgeleverde bevestigingsstuk is het mogelijk de camera op fietskar, skelter of skateboard te plaatsen. Hierdoor wordt het kind getriggerd om meer buiten te spelen.
Beoordeling: 9/10

Draaibare cameralens

De lens van de VTech Kidizoom is 180 graden te draaien. Hierdoor kan het kind leuke selfies maken. Helaas sluit een draaibare camera lens niet aan op smartphones. Hierdoor leert het kind niet direct met moderne apparatuur om te gaan. Dat VTech gekozen heeft voor een draaibare cameralens heeft wel een reden. Hierdoor hoeft het kind niet te switchen tussen voor- en achtercamera.
Beoordeling: 8/10

Stevig design

Een kindercamera moet tegen een stootje kunnen. Gelukkig heeft VTech met alles rekening gehouden. De meeste schokken worden uitstekend opgevangen. Bij een val kan deze camera helaas stukgaan.
Beoordeling 8/10.

Waterdichte behuizing

Een voordeel is de waterdichte behuizing. Hierdoor is het zelfs mogelijk om onder water foto’s en video’s te maken. De waterdichte behuizing wordt apart geleverd. Het is de bedoeling dat de camera zelf in de waterdichte behuizing wordt geplaatst. Ook moet deze vooraf gecontroleerd worden op lekkages. Het is jammer dit VTech de camera zelf niet waterdicht heeft gemaakt. Hierdoor kan het kind per ongeluk zonder waterdichte behuizing de camera in het water stoppen, met alle gevolgen vandoen.
Beoordeling: 7/10

Bevestiging op fiets of skateboard

VTech levert de Kidizoom Action Cam inclusief fiets bevestigingsstuk. Dit bevordert creatief buiten spelen. De bijgeleverde bevestiging is van matige kwaliteit. Door het gebruik van kunststof materialen kan deze bij te hard aandraaien afbreken. Bij hobbelige wegen blijkt de klem niet stevig genoeg te zitten. Hierdoor verschuift de Action Cam.
Beoordeling: 6/10Fotokwaliteit

De Kidizoom Action Cam 180 maakt foto’s en video’s in een grootte van 640 x 480 pixels. Dit is voor moderne maatstaven veel te weinig. Hierdoor zien foto’s en video’s er niet altijd even duidelijk of scherp uit. Voor buitenopnamen is de resolutie prima, voor binnenopnamen schiet deze tekort. VTech geeft niet de resolutie oftewel dpi aan.
Beoordeling: 6/10

Intern geheugen

Het interne geheugen is 128 MB groot. Hierdoor passen er net iets meer dan 400 foto’s op de camera. Met betrekking tot video’s is het interne geheugen snel vol. Gelukkig is het geheugen uitbreidbaar met een micro SD geheugenkaart. VTech ondersteunt dit tot 32GB.
Beoordeling: 7/10

Oplaadbare accu

Kinderen gebruiken de Kidizoom Action Cam veel. Hierdoor is het praktisch dat deze van een oplaadbare accu is voorzien. Volgens VTech gaat de accu bij normaal gebruik ongeveer 2,5 uur mee. Het duurt 3 uur voordat de accu volledig is geladen. De Kidizoom Action Cam schakelt automatisch uit wanneer deze een tijd niet geactiveerd wordt. Dit zorgt voor accubesparing. De accu is verwijderbaar en vervangbaar.
Beoordeling: 9/10

Bediening

Deze Action Cam is gericht op jonge kinderen. Het bedienen van de camera is zeer eenvoudig. De menutoetsen zijn duidelijk en voorzien van pictogrammen. Ook Is het mogelijk om gemaakte foto’s en video’s direct in het kleuren lcd-scherm terug te kijken.
Beoordeling: 9/10

Aansluiten op pc of laptop

Met de bijgeleverde micro USB kabel kan de Kidizoom Action Cam op computer of laptop worden aangesloten. Dit is zeer eenvoudig en wijst zich vanzelf. Hierdoor kunnen bestanden direct naar de computer worden overgeschreven. Hier is geen aparte driver voor nodig.
Beoordeling: 9/10

Overige functies

De Kidizoom Action Cam van VTech biedt diverse leuke bijwerkingen en effecten. Daarnaast staan er standaard 3 spellen op geïnstalleerd. Kinderen zijn erg tevreden over deze effecten en functies. Helaas geen wifi aanwezig, iets dat bij de moderne action cams wel een must is.
Beoordeling: 8/10

Design en ontwerp

VTech staat bekend om zijn kindvriendelijke designs. De Kidizoom Action Cam licht goed in de kinderhand en heeft een vrolijke gele kleur. Het geheel ziet er stevig en duurzaam uit. Gebruikers zijn vooral te spreken over het leuke ontwerp.
Beoordeling: 9/10

Conclusie VTech Kidizoom Action Cam

De VTech Kidizoom Action Cam is geen verkeerde keuze. Vooral kinderen tussen de 6 jaar en 10 jaar zijn erg blij met hun Action Cam. Deze kindercamera is niet alleen op een fiets of skateboard te monteren, het kind kan er ook mee zwemmen. De camera kan tegen een stootje, heeft een mooie accuduur en een vrolijk design.

Minpunten zijn de beeldkwaliteit en het beperkte interne geheugen. Ook de kwetsbaarheid bij vallen is een nadeel.

We geven de VTech Kidizoom Action Cam 180 het cijfer 7,5. We raden vooral voor kinderen vanaf 8 jaar oud een alternatief aan.

VTech Action Cam accessoires

Welke accessoires worden bij deze Action Cam geleverd? VTech zorgt dat er een waterdichte behuizing aanwezig is. Ook ontvang je een bevestigingsstuk en bevestigingsplaatje. Verder krijg je er 2 klevende bevestigingsstrips bij. Hierdoor is het mogelijk om de Action Cam op een skateboard vast te zetten. De bijgeleverde micro USB kabel zorgt voor connectie met de pc. Het polsbandje kan aan de Action Cam worden vastgemaakt. Hierdoor is de camera beter beveiligd tegen vallen. Verder bevindt zich in de doos een handleiding. Ook is het mogelijk om deze handleiding via de website van VTech te downloaden.

Kopen van VTech Action Cam Intertoys

De VTech Action Cam Intertoys kopen? Deze actie camera is bij verschillende webwinkels en speelgoedwinkels verkrijgbaar. We hebben natuurlijk gekeken waar je het minste betaalt. Intertoys is een bekende speelgoedwinkelketen die eigendom is van Alteri Investors. De VTech Kidizoom Action Cam is bij Intertoys niet meer verkrijgbaar. De website geeft aan dat dit product tijdelijk is uitverkocht. Het is onduidelijk of de kinder camera opnieuw in het assortiment komt.

De voordeeldrogist verkocht eerder ook de VTech Kidizoom Action Cam. Het lijkt hier echter om een afwijkend product te gaan. Iets goedkoper, maar ook veel kleiner.

We hebben bekeken waar de VTech Kidizoom Action Cam 180 nog meer te koop is. We geven de voorkeur aan webwinkels. Hier winkel je online zonder de deur uit te hoeven. Dit bespaart niet alleen tijd maar ook benzine- en parkeerkosten. Bij onze favoriete webwinkel is het product eerder verkrijgbaar voor €49,95. Gratis verzending en retourneren.

Bestel de VTech Kidizoom Action Cam 180 – Kindercamera

Alternatief voor de VTech actiecamera

Op zoek naar een VTech Kidizoom Action Cam alternatief?  Die is er natuurlijk altijd. Er zijn diverse Action cams verkrijgbaar. Deze zijn niet allemaal gericht op kinderen, maar bieden wel goede specificaties. Uitgaande van een maximale verkoopprijs van €100, zijn dit de 3 best verkochte alternatieve Action cams:

Eken Action Cam 4k Ultra HD met afstandsbediening en Wifi  €85,95

Nikkei Extreme X6 4k action camera met Wifi €75

Sport HD 1080P action camera €31,90

Heb je zelf nog een leuk alternatief gevonden? Breng ons hiervan op de hoogte. Laat een reactie achter of stuur ons een e-mail.


Oud & Nieuws 2018
De artikelen op deze website zijn van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies of behandeling. Raadpleeg bij medische problemen of vragen altijd een arts of verloskundige. *Policy* *Disclaimer*

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.