Verschil tussen Pampers en goedkope luiers

Wegwerpluiers zijn praktisch, snel verwisselbaar en besparen een hoop werk. Goedkope luiers zijn ook nog eens kostenbesparend. Toch worden Pampers, een bekend merk wegwerpluiers, het best verkocht. We laten je het verschil tussen Pampers en goedkopere merken zien.Verschillende merken luiers

Er zijn verschillende merken luiers verkrijgbaar. De meest bekende luier merken zijn Pampers, Bumblies, Drynites en Huggies. Daarnaast zijn er diverse huismerken zoals Kruidvat luiers, Etos en Da. Ook Albert Heijn verkoopt zijn eigen merk luiers, net als de Jumbo. Minder bekende merken zijn Toujours en Teddy Care. Wist je trouwens dat zelfs Zwitsal zijn eigen wegwerpluiers heeft?

Verschil tussen Pampers en Kruidvat luiers

Het meest wordt gezocht op het verschil tussen Pampers en Kruidvat luiers. Laten we dit dan maar als eerste nemen. Kruidvat luiers zijn een goed en goedkoper alternatief voor Pampers. Het verschil zit hem vooral in de prijs en het comfort. De newborn luiers van Kruidvat kosten omgerekend 13,4 cent per stuk. De newborn luiers van Pampers kosten gemiddeld 20,7 cent per stuk.

Ook het comfort speelt een belangrijke rol. De Kruidvat luiers zijn iets minder comfortabel. Vooral bij een spuitluier wil het Kruidvat merk nog wel eens doorlekken. Pampers voelen zacht en comfortabel aan. Daarnaast sluiten ze goed af, wat de kans op lekkage verkleint.

Verschil tussen katoenen luiers en wegwerpluiers

Voordat we verder gaan met de wegwerpluiers, bekijken we eerst nog het verschil tussen katoenen luiers en wegwerpluiers. Wasbare of stoffen luiers zijn gemaakt van katoen, bamboevezel, polyester of een andere stof. Door de luiers zelf te wassen kunnen ze vele malen opnieuw gebruikt worden. Dit werkt niet alleen kostenbesparend, ook is het beter voor het milieu. Kies in dit geval wel voor lagere wastemperaturen en drogen aan de buitenlucht.

Wegwerpluiers zijn vooral praktisch. Ze zijn snel verwisselbaar, absorberen uitstekend vocht en hebben een goede pasvorm. Daarnaast brengen wegwerpluiers veel minder werk met zich mee.

Luiers in de aanbieding

Wegwerpluiers kunnen voor hogere kosten zorgen. Daarom is het belangrijk om te kijken naar luiers in de aanbieding. Zowel Kruidvat als Etos stunten vaak met scherpe prijzen. Dit geldt ook voor luiers van de Lidl en Albert Heijn. Met name de huismerken zijn altijd voordelig geprijsd. Ga je toch meer voor het comfort, dan kom je automatisch bij Pampers of Huggies uit.Luiers maat 1 en 2 kopen

Alle wegwerpluiers zijn voorzien van luiermaten. Maat 1 wordt ook wel de Newborn luiers genoemd. Deze zijn geschikt voor baby’s van 2 tot 5 kilo. Luiers maat 2 zijn bedoeld voor baby’s van 4 tot 8 kilo. Hou er rekening mee dat ieder merk zijn eigen matentabel aanhoudt.

Dit zijn de best verkochte luiers maat 1:

En dit de beste luiers in maat 2:

Luiers maat 3 en 4

Voor wat oudere baby’s zijn er luiers in maat 3 en 4. Maat 3 is geschikt voor baby’s met een lichaamsgewicht van 6 tot 10 kilo. Maat 4 gebruik je wanneer het kind 9 tot 15 kilo weegt. Deze maandtabellen zijn richtlijnen, een goede pasvorm is belangrijk.

Best verkochte luiers maat 3:

En maat 4:

Luiers en afval scheiden

Hoe zit het eigenlijk met luiers bij het afval? Veel mensen gooien wegwerpluiers bij het restafval. Dit is een goede eerste keus. Wat veel mensen niet weten is dat luiers eigenlijk bij het gft horen. Wegwerpluiers bestaan uit organisch materiaal dat zich goed laat composteren. Help het milieu een handje en gooi luiers in de groene gft-container.

Sommige gemeenten bieden het scheiden van luierafval aan. Dit zorgt voor een beperking van de milieubelasting. Informeer bij de eigen gemeente of luierafval scheiden mogelijk is. Er kan sprake zijn van een luier inzamelpunt.

Vieze luiers gooi je thuis in een speciale luieremmer. Deze is voorzien van een handig klapmechanisme in het deksel, waardoor je de luier in een enkele beweging weggooit. Bovendien is de luieremmer geurloos, nare luchtjes kunnen niet ontsnappen. In de gemiddelde luieremmer passen 20 tot 40 luiers. Veel luieremmers werken met standaard afvalzakken. Er is ook een luier wegwerp systeem met een antibacteriële folie. Dit doodt bacteriën en is voorzien van een frisse geur.

Ontdek de beste luieremmers:

  1. Diaperchamp regular, voorzien van praktisch klapmechanisme. Werkt met vuilniszakken van 60 liter. Prijs €59,95
  2. Korbell luieremmer met een inhoud van 15 liter. Voorkomt dat nare luchtjes achterblijven. Prijs €24,95
  3. Tommee Tippee, luieremmer die elke luier apart verpakt. Voorkomt nare geurtjes en is voorzien van bacteriedodend folie. Prijs €19,99

Met de huidige ontwikkelingen zijn de speciale luieremmers vriendelijk geprijsd. De luieremmer navulling is apart bij te bestellen.


Oud & Nieuws 2018
De artikelen op deze website zijn van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies of behandeling. Raadpleeg bij medische problemen of vragen altijd een arts of verloskundige. *Policy* *Disclaimer*

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.