Vermogende ouders delen rijkdom niet met hun kinderen

Zelf stinkend rijk zijn en je kinderen hier niet van laten profiteren, het klinkt heel egoïstisch maar dat is het niet. Onder ruim 500 Nederlandse vermogenden geeft 60% aan dat ze hun kinderen niet vertellen hoe rijk ze zijn. Het gaat hierbij om gezinnen met minimaal €500.000 vrij besteedbaar vermogen, wat dus niet in een woning of bedrijf vastzit.

Kinderen moeten leren zelf carrière te maken

Dat deze ouders hun kinderen niet vertellen hoe rijk ze zijn, is een bewuste en opvoedkundige keuze. Kinderen moeten leren om zelf carrière te maken en te leven van een eigen salaris. Dit is iets wat ook hun vermogende ouders hebben moeten doen. Veel ouders zijn bang dat kinderen hun studie verwaarlozen en niet zelfstandig worden.
Deel van het vermogen wordt toch nagelaten aan kinderen

Er is nog een reden waarom ouders hun kinderen niet laten weten hoeveel ze bezitten. Ouders zijn bang dat hun kinderen in aanraking komen met foute vrienden of een partner die uit is op het geld. Het niet vertellen is dan ook een vorm van bescherming tegenover de kinderen. Uiteindelijk wil ruim 80% van de vermogende ouders een deel nalaten aan de kinderen.

Het niet laten weten hoe rijk je bent heeft een aantal voor- en nadelen. Het is een feit dat kinderen zelf op eigen benen moeten leren staan. Dit leren ze alleen door het volgen van een studie, werken en zelfstandig wonen. Onwetendheid over vermogende ouders heeft echter ook een schaduwkant.

Wanneer ouders plotseling overlijden, komen kinderen voor een financiële verrassing te staan. De kans is dan groot dat de kinderen niet weten hoe ze hiermee om moeten gaan. Beter is om kinderen wel op de hoogte te stellen en hiermee om te leren gaan, maar aan de andere kant niet zomaar geld toe te schuiven. Zo wordt het kind genoodzaakt om toch zijn eigen kost te verdienen.

Vermogende ouders met een bedrijf kunnen het kind ook in de eigen zaak laten meewerken. Zo leert het kind alle ins en outs over het bedrijf en kan het de ouders later opvolgen. Bovendien verdient het kind ook nog eens zijn eigen salaris. Nederlandse kinderen mogen werken vanaf de leeftijd van 13 jaar, hier zitten echter wel beperkingen aan. Hoe ouder het kind wordt, hoe meer arbeid het mag verrichten. Ook worden de maximale werkuren per week een stuk ruimer.


Oud & Nieuws 2018
De artikelen op deze website zijn van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies of behandeling. Raadpleeg bij medische problemen of vragen altijd een arts of verloskundige. *Policy* *Disclaimer*

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.