Tamagotchi kopen en de tamagotchi app

De tamagotchi is een virtueel huisdier dat in november 1996 op de markt werd gebracht. Binnen korte tijd werden er meer dan 40 miljoen exemplaren verkocht. Deze plastic eieren werden ontworpen door de Japanse speelgoedfabrikant Bandai. De rage verdween eind jaren 90. Tussen 2008 en 2011 verscheen er diverse keren een nieuwe tamagotchi op de markt, die niet aansloeg. Pas in 2017 kwam de tamagotchi weer helemaal terug onder de naam Tamagotchi 4u. Zes nieuwe versies veroveren de speelgoedmarkt.
Tamagotchi, aangepaste versie

Na de rage van de fidget spinner is ook de Tamagotchi weer terug. Toch heeft het ruim 20 jaar geduurd voordat de Tamagotchi weer terugkwam. In de jaren 90 was dit speelgoed een ware hit. Nadeel was dat het speelgoed niet op pauze kon worden gezet. Hierdoor namen kinderen de tamagotchi mee naar school. Het gevolg was dat kinderen meer met het speelgoed bezig waren dan met de lesstof. Leraren namen vele tamagotchi’s in beslag. Het virtueel huisdier overleefde dit vaak niet. Dit leidde tot grote teleurstelling bij kinderen. De moderne tamagotchi uit 2017 heeft de mogelijkheid tot pauzeren. Een hele verbetering ten opzichte van het oude model. Wie deze tamagotchi kopen gaat, zal het verschil merken.

 

Hoe werkt de tamagotchi?

Een Japanse vrouw kwam op het idee voor de Tamagotchi. Ze zag een reclame met een jongen en een schildpad. Dit bracht haar op het idee tot het ontwikkelen van een virtueel huisdier. De benaming tamagotchi komt van het Japanse tamago, dat ei betekent. Dit digitaal huisdier leeft op het scherm van een eivormig stuk speelgoed.

 

Het digitaal huisdier begint als een ei. De eigenaar van de tamagotchi kan niks anders dan afwachten tot het ei uitkomt. Wanneer het digitaal huisdier uitkomt begint de verzorging. Het huisdier heeft verschillende dingen nodig waaronder voedsel, spelen, liefde en medische zorg. Bij het niet goed verzorgen komt het digitaal huisdier te overlijden. De tamagotchi is te resetten. Zo begint het leven weer van voor af aan.

 

De Tamagotchi heeft altijd een status op het gebied van geluk, honger, discipline, leeftijd en gewicht. De status is te verbeteren door de tamagotchi te voeren, te straffen, mee te spelen op zijn leefruimte op te ruimen. Moet de tamagotchi slapen, dan doe je het licht uit. Bij ziekte dien je medicijnen toe. Een ontevreden tamagotchi zal zich melden door te gaan piepen. Dit kan zelfs midden in de nacht zijn. De huidige versie kan op pauze worden gezet. Tijdens de pauzemomenten loopt de status niet achteruit. Ook zal de tamagotchi zich dan niet melden.

 

De tamagotchi app

Voor iOS en Android kwam begint 2017 de tamagotchi app op de markt. Deze is vooralsnog alleen in het Engels verkrijgbaar. De tamagotchi app Classic heeft dezelfde functies als de echte Tamagotchi. Verschil is dat het spel via de smartphone gespeeld wordt.
In 2017 kwam ook de kamergotchi app uit. Dit was een Tamagotchi met politici. Uit het ei kwam een van de 17 lijsttrekkers. Deze werden in leven gehouden d.m.v. eten, kennis en liefde. De app zelf bracht zich onder de aandacht met de woorden “zoveel politieke invloed had je nog nooit”. De kamergotchi was erg populair naar aanloop van de verkiezingen 2017.

 

Tamagotchi kopen

Wil je een tamagotchi kopen, kies dan zeker voor de nieuwste versie uit 2017. De tamagotchi 4u is verkrijgbaar in 6 verschillende kleuren. De vormgeving is hetzelfde als de tamagotchi uit de jaren 90. Het huisdier op het schermpje is dit keer in kleur. Het originele tamagotchi karakter is behouden. Mensen die dit spel in de jaren negentig speelden zullen veel terug herkennen.

 

De pauze functie maakt het mogelijk om de Tamagotchi langer te laten leven. Hierdoor hoeft dan ook geen rekening worden gehouden met school of werk. Dit maakt de tamagotchi niet alleen populair onder kinderen, ook volwassenen zullen voor zichzelf de tamagotchi kopen.

 

De tamagotchi is na lancering in 2017 alleen nog in Japan verkrijgbaar. Via de website Amazon is het beperkt mogelijk de tamagotchi naar Nederland te halen. De retro tamagotchi uit de jaren 90 is verkrijgbaar bij bol.com. Bestel hier de Tamagotchi Retro voor slechts 14,95 euro. Hierbij heb je de keuze uit 49 verschillende huisdieren en drie verschillende kleuren. De retro Tamagotchi kan niet op pauze worden gezet en het beeld is in zwart wit. Toch krijgen veel mensen hier een nostalgisch gevoel bij. Gezien de populairiteit van de nieuwe Tamagotchi in Japan, is de kans groot dat de oude tamagotchi kopen ook weer in opspraak komt.

 

Wanneer de nieuwe tamagotchi 4u uit 2017 in Nederland beschikbaar is, zetten we deze direct op onze website. We kunnen niet wachten om de nieuwste versie uit te proberen.

 

De adviesprijs voor de tamagotchi 2017 bedraagt rond de $39. Er zijn aanbieders die de nieuwste tamagotchi voor wel $85 verkopen. Let op met het aanschaffen van namaak modellen. Deze zijn van mindere kwaliteit en bevatten vaak andere functies. Een tamagotchi kopen doe je op een betrouwbare website.

 

Bronnen en informatie:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Tamagotchi
http://www.ad.nl/economie/huisdier-in-een-ei-de-tamagotchi-is-terug~a168289a/

Oud & Nieuws 2018
De artikelen op deze website zijn van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies of behandeling. Raadpleeg bij medische problemen of vragen altijd een arts of verloskundige. *Policy* *Disclaimer*

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.