Rijk worden met crypto: iedereen kan het (in theorie)

We willen allemaal snel rijk worden. Probleem is dat de mogelijkheden niet voor het oprapen liggen. Rijk worden met crypto is sommigen al gelukt. Wie goed oplet zal merken dat het soms niet te laat is. De koersen van cryptomunten stijgen en dalen: er zit echter nog veel meer in het vat.

2017 was het jaar van de cryptocurrency. Tot eind december ging het hard en gingen de koersen door het dak. Onder invloed van regelgeving werd dit allemaal afgezwakt. Na een flink dieptepunt begon het vanaf het voorjaar 2018 weer langzaam op te krabbelen. Dit was voor sommigen het moment om alsnog rijk te worden met crypto.Betekenis cryptocurrency

Met crypto wordt eigenlijk cryptocurrency bedoeld. Crypto betekent cryptografisch oftewel versleuteling. Currency staat voor munteenheid. Cryptocurrency is dus digitaal geld. Dit digitale geld wordt zonder tussenkomst van een centrale eenheid verhandeld. Hierdoor is het niet controleerbaar.

Tip: bekijk hier alle manieren om rijk te worden

Waarom cryptocurrency in 2018 interessant wordt

Misschien dachten we dat 2017 het jaar van de cryptocurrency was. Niets is minder waar: 2018 was nog veel interessanter. Nu steeds meer landen met crypto regelgeving zijn gekomen, is de markt langzaam volwassen geworden. Er wordt helaas nog steeds gefraudeerd met cryptomunten. Toch wordt de lancering van nieuwe munten goed in de gaten gehouden. Dit geeft meer vertrouwen.

Sinds halverwege april 2018 leefde de cryptomarkt weer op. Zo was Bitcoin, de allergrootste cryptomunt, in twee weken tijd ruim 35% gestegen. In dezelfde periode wist Ethereum een winst van maar liefst 56% te behalen. De derde grootste cryptomunt, Ripple, liet een groei van 68% zien. Bijna alle cryptomunten stonden in het groen, wat weer nieuwe beleggers aantrok. Eind 2018 daalden alles net zo hard (of nog harder).

Verleden, heden en toekomst

Behaalde resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Dit geldt niet alleen voor beleggingsproducten maar zeker ook voor cryptocurrency. Toch is het handig om te weten wat een cryptomunt in het verleden heeft gedaan. In onderstaand voorbeeld bekijken we wat de koers van eden cryptomunt kan doen.

We nemen de Bitcoin. Deze bereikte op 17 december 2017 een hoogtepunt van €16000 (hoog). Op 24 april van datzelfde jaar stond de koers op €1000 (laag). December 2018 noteert Bitcoin ruim €3000 (heden). Nu we weten dat de hoogste koers op €16000 lag, weten we dat er nog rek in de koers zit. Of de koers ooit weer zo hoog komt te staan, is een vraag die niemand kan beantwoorden. Maar een koers tussen €3000 en €16000 is in een groeiende markt best haalbaar.

Bitcoin:

  • Laag: €1000
  • Hoog: €16000
  • Heden €3000

Het kan echter ook een hele andere kant opgaan: de koers daalt verder. Rijk worden met crypto vereist dan ook veel inzicht, geduld en een beetje geluk.

Rijk worden met cryptomunten: haal eruit wat erin zit

Er vanuit gaande dat de cryptomarkt opnieuw tot leven komt, kunnen bepaalde cryptomunten (opnieuw) groeien. Is het te laat voor rijk worden met crypto? Ja en nee. De mensen van het eerst uur hebben een slimme gezet gedaan: ze hebben geïnvesteerd en op tijd verkocht. Eind 2018 ziet het er niet naar uit dat Bitcoin het nieuwe betaalmiddel wereldwijd gaat worden. Het is eerder een beleggingsmiddel geworden, net als goud. Met dit verschil dat goud tastbaar is, en cryptocurrency niet. Ons advies? Investeer gerust in crypto, maar zie het niet als een middel om rijk te worden met crypto.  Alle winst is mooi meegenomen, toch?

Waarschuwing bij beleggen in cryptocurrency

Let op: sommige cryptomunten lijken goedkoop en dat zijn ze ook. In een aantal gevallen is de koers hard gedaald nadat de betreffende cryptomunt niet meer verhandelbaar was op een cryptocurrency exchange. Dit is bijvoorbeeld het geval met clubcoin, die vanaf eind maart 2018 nergens meer te koop is. Het is onbekend waar en wanneer deze cryptomunt weer opnieuw verhandelbaar is.

Dit is geen beleggingsadvies. Beleg alleen met geld dat je kunt missen.


Oud & Nieuws 2018
De artikelen op deze website zijn van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies of behandeling. Raadpleeg bij medische problemen of vragen altijd een arts of verloskundige. *Policy* *Disclaimer*

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.