Over ons

Over ZwangerBuikkramp

De website ZwangerBuikkramp is een initiatief van Bibi, moeder en ervaringsdeskundige op het gebied van zwangerschap, kinderen en opvoeden. Momenteel werken 3 personen mee aan deze website: Bibi, haar partner en een blogger die alles over zwangerschappen weet.

In de jaren ’90 volgde Bibi een opleiding aan het MDGO (Middelbaar Dienstverlenend Gezondheidsonderwijs). Ook was ze werkzaam op een kinderdagverblijf. Later verrichtte ze vrijwilligerswerk bij een Blijf-Van-Mijn-Lijf-huis, waar ze verantwoordelijk was voor het vermaak van kinderen in de leeftijd van 2-12 jaar. Sinds 2009 is Bibi actief als schrijfster voor verschillende websites. Ze schreef in de periode 2009-2016 meer dan 3.000 artikelen over gezondheid en zwangerschap. Mede-eigenaar is haar partner, die haar vooral in het administratieve gedeelte ondersteunt.

Oprichting ZwangerBuikkramp

In juni 2013 werd de website ZwangerBuikkramp opgericht, met als doel het delen van kennis en informatie over zwangerschap. Later werd deze informatie uitgebreid naar baby, kind, opvoeding en lifestyle. In 2015 werd ZwangerBuikkramp in een nieuw jasje gestoken. De paarse layout veranderde naar het frisse mintgroen. In 2016 liet ZwangerBuikkramp een logo ontwerpen. Dit logo beeldt een ouder met kind uit, die samen de wereld omarmen. Omdat wij ook de wereld met liefde omarmen.

Vanaf de eerste dag van de oprichting heeft deze website zich gericht op mobielvriendelijkheid. We zijn eerlijk over cijfers. In 2014 trok de website in totaal ruim 650.000 bezoekers. In 2017 bezochten ruim 1,4 miljoen bezoekers de website.

Toekomstvisie

Momenteel is Bibi werkzaam als copywriter voor verschillende grote websites. De website ZwangerBuikkramp ligt soms even stil. Toekomstvisie is om de website in 2019 verder uit te breiden. Hiervoor zoekt Bibi een samenwerking met andere ervaringsdeskundigen. ZwangerBuikkramp wil niet perse de grootste worden. Wél wil ze de meest uitgebreide informatie aan zwangere vrouwen, toekomstige vaders, opa’s en oma’s, stiefouders en geïnteresseerden bieden.

Bedrijven en ervaringsdeskundigen die hun kennis via deze website willen delen of een samenwerkingsverband aan willen gaan, kunnen zich melden op info@zwangerbuikkramp.nl

Bloggers

We zijn niet meer op zoek naar bloggers. Voor zakelijke doeleinden, neem contact op met Bibi: info@zwangerbuikkramp.nl.

Over de publicatiedata

Eind 2017 zijn we van CSM veranderd. Dit heeft ertoe geleid dat alle artikelen die sinds 2013 geschreven zijn, een nieuwe publicatiedatum hebben gekregen. Hierbij geldt het volgende: artikelen met publicatiedatum vóór 1 januari 2018 zijn eerder gepubliceerd, te weten tussen 10 juni 2013 en 31 december 2017. Artikelen met een publicatiedatum op of na 1 januari 2018 zijn ook daadwerkelijk op deze datum gepubliceerd. Het kan voorkomen dat een artikel een flinke update krijgt: ook dan wordt de datum aangepast.

Deze website bevat 410 informatieve artikelen.

 
De artikelen op deze website zijn van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies of behandeling. Raadpleeg bij medische problemen of vragen altijd een arts of verloskundige. *Policy* *Disclaimer*