NOD zwanger betekenis

Ben je bezig met zwanger worden, dan heb je vast wel eens gehoord van NOD. Wat is de NOD zwanger betekenis? Het is een afkorting die te maken heeft met de dag dat je niet ongesteld wil worden. Het kan een indicatie zijn dat je zwanger bent. Lees alles over NOD berekenen, de symptomen en welke zwangerschapstest het beste bij jou past.NOD afkorting

Eigenlijk is NOD een afkorting van niet ongesteldheids dag. Sommige vrouwen noemen het ook wel niet ongesteld dag. Het is in ieder geval de dag waarop je ongesteld moet worden, maar dit niet wil zijn.

Wil je graag zwanger worden, dan krijg je zeker te maken met NOD. Je ziet het woord vaak op fora voorbij komen. Vanaf nu weet jij precies wat het betekent en kun je erover meepraten.

NOD betekenis Engels

Let erop dat NOD zwanger betekenis in het Engels anders is. De NOD betekenis Engels is knikken oftewel knikkebollen. Praat je mee op een Engels forum, let dan op dat je niet het verkeerde woord gebruikt.

Je NOD berekenen

Je weet nu wat NOD zwanger betekenis oftewel niet ongesteldheids dag is. Het is nu belangrijk om je NOD te berekenen. Dit is helemaal niet moeilijk. NOD is de dag waarop je eigenlijk ongesteld moet worden. Om dit te achterhalen gaan we naar de cyclus berekenen.

De gemiddelde menstruele cyclus duurt 28 dagen. Sommige vrouwen hebben een langere of kortere cyclus. Dit kan ergens tussen de 21 en 35 dagen liggen. Is je cyclus korter dan 21 dagen, dan ervaar je mogelijk vruchtbaarheidsproblemen. Bij een zeer lange cyclus kan het ook lang duren voor je zwanger wordt. Ken jij de lengte van je cyclus? Is dit niet het geval, houd dan gedurende drie tot zes maanden je maandelijkse cyclus bij. Noteer telkens de eerste dag van je menstruatie. De dagen tussen de eerste dag van je menstruatie en de eerste dag van je een na laatste menstruatie, geeft de lengte van je menstruele cyclus aan.

Je NOD berekenen vergroot je kans op een zwangerschap. Je weet namelijk dan ook wanneer de eisprong of ovulatie plaatsvindt.

Eisprong berekenen

Je wilt je eisprong berekenen. Handig, want zo ken je ook je vruchtbare dagen. De eisprong vindt twee weken voor je NOD plaats. Bekijk eerst wanneer je eigenlijk ongesteld moet worden. Trek hier 2 weken vanaf. Dit is de dag van de ovulatie. Je bent echter al 5 dagen vóór de eisprong vruchtbaar. Deze vruchtbaarheid duurt tot één dag na de ovulatie.

Bij een onregelmatige cyclus is het lastig om je eisprong te berekenen. Gebruik in dit geval ovulatietesten. Met een ovulatietest weet je snel wanneer de eisprong plaatsvindt. Per cyclus heb je ongeveer 5 tot 7 testen nodig. Onderstaande ovulatietesten kunnen we aanbevelen:

Gebruik de ovulatietesten gedurende 3 maanden. Vaak krijg je dan voldoende inzicht in je maandelijkse cyclus. Zo weet je in ieder geval ook wanneer de eisprong en je NOD is.NOD, zwanger of niet?

Vandaag is je NOD maar je bent nog niet ongesteld. Misschien heb je al een zwangerschapstest gedaan, maar geeft deze negatief aan. Ben je nu zwanger of niet? Laten we eerst eens even kijken naar de zwangerschapssymptomen voor NOD:

  • Mogelijk last van je onderbuik
  • Rommelende darmen
  • Beetje misselijk
  • Vermoeid
  • Borsten voelen anders aan

Niet iedereen krijgt te maken met zwangerschapssymptomen voor NOD. Ben je al lang bezig met zwanger worden, dan merk je deze veranderingen wel eerder op.

Wil je echt zeker weten of je zwanger bent, dan kan dit alleen via een zwangerschapstest. Bij een negatieve uitslag en het uitblijven van de menstruatie zal je nog even geduld moeten hebben. Herhaal de test na twee tot drie dagen. We adviseren om gebruik te maken van een vroege zwangerschapstest. Deze kan lage concentraties HCG in de urine waarnemen. Veel van deze testen kun je 7 dagen na de bevruchting doen. Onderstaande zwangerschapstesten zijn hiervoor geschikt:

Gebruik de zwangerschapstest altijd volgens de gebruiksaanwijzing. Dit kan op twee manieren:

  1. Je kunt de test aan de bovenkant vasthouden en de opening gedurende drie seconden in een straal urine houden.
  2. Je kunt ook urine opvangen in een schoon potje of beker. Dompel de teststrip er gedurende drie seconden in. Let altijd op het maximale dompelgebied.

Het resultaat is gemakkelijk af te lezen. Bij 2 lijntjes ben je zwanger. Bij 1 lijntje ben je niet zwanger. Verschijnen er geen lijntjes, dan heb je de test niet goed uitgevoerd.

Op NOD negatieve test, wanneer weer testen?

De zwangerschapstest op je NOD is negatief. Dit betekent dat je niet zwanger bent. Tenminste, dat is wat de test je vertelt. Soms zit er nog te weinig HCG in je urine. Het heeft geen zin om iedere dag een zwangerschapstest te doen. Ons advies is om hier minimaal één dag tussen te laten. Heb je op NOD negatief getest, probeer het dan twee dagen later opnieuw.

Blijft de zwangerschapstest negatief en word je maar niet ongesteld? Mogelijk is er iets anders aan de hand. Breng een bezoek aan de huisarts. Deze kan bekijken waarom de menstruatie uitblijft.

Je cyclus kan soms uitlopen door diverse oorzaken. Dit zijn bijvoorbeeld ziekte, stress of gewichtsverlies/ gewichtstoename. Nog vragen over NOD zwanger betekenis? Laat een reactie achter.


Oud & Nieuws 2018
De artikelen op deze website zijn van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies of behandeling. Raadpleeg bij medische problemen of vragen altijd een arts of verloskundige. *Policy* *Disclaimer*

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.