Momio, de social media app voor kinderen

Facebook, Twitter of Instagram, allemaal social media waar kinderen weinig aan hebben. Momio is een social media app voor kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar. Hier kan je kind berichten plaatsen of foto’s delen. Momio biedt een veilige omgeving en is gratis beschikbaar voor Android en iOS. Ontdek de Momio spelen en hoe je deze app kunt downloaden. We geven je praktische tips over het gebruik van de meest gedownloade app voor kids.Momio in een notendop

Eindelijk een veilige social media app voor kinderen. Op Momio leg je contact met vrienden of leer je nieuwe mensen kennen. Deze app is echter nog veel meer. Je kunt je eigen poppetje aankleden en zijn of haar kamer inrichten. Je speelt met de leukste animo’s of bekijkt YouTube video’s.

Deze app is ontwikkeld door het jongeren communicatiebureau Red Chocolate. In Denemarken staat deze app in de top 5 meest gedownloade apps. Momio wil de grootste in de Benelux worden en richt zich op kinderen van 7 tot 12 jaar. Ook wat oudere kinderen melden zich hier vaak aan.

Op iTunes is Momio ruim 400 keer beoordeeld en scoort 3,7 van 5 sterren. Op de Google Play Store zien we 118000 beoordelingen en scoort de app 4,2 sterren.

Veilige omgeving en hoge privacy

Sinds mei 2018 is de algemene vordering gegevensbescherming van kracht. Hierdoor gaat Momio zeer voorzichtig met persoonsgegevens om. Binnen deze app kunnen kinderen oefenen met hun eerste social media. Het kind heeft een gebruikersnaam en hoeft dus niet zijn eigen naam op te geven. De app is alleen voor kinderen jonger dan 18 jaar.

Er zijn een aantal regels aan het gebruik van Momio gebonden. Kinderen mogen geen grove taal gebruiken of anderen pesten of kwetsen. Gebeurt dit wel, dan komt politieagent Jack in actie. Hij stuurt het kind een bericht over de overtreden regel. Daarnaast krijgt het kind tips over hoe het zich verantwoordelijk op internet moet gedragen.

Deze applicatie bewaart alleen gegevens die nodig zijn voor het gebruik van Momio. Samen met de ouders kan het kind de veiligheidsopties en regels doorbespreken.

Op zoek naar de allereerste smartphone voor je kind? Deze smartphones kunnen we qua prijs en kwaliteit absoluut aanraden.

Top 3 smartphones voor kids:

Motorola Moto G6 Plus

 • 64 GB opslagruimte, dual camera en 5,9 inch Full HD+ scherm
 • Prijs €299

Xiaomi  Mi A1

 • 64 GB opslagruimte, 12mp camera en Snapdragon 625 processor
 • Prijs €202,95

Samsung Galaxy A3 2017

 • 256 GB opslagruimte, waterdicht toestel en 13mp camera
 • Prijs €245

Momio downloaden

Wil je Momio downloaden? Voor Android toestellen is deze app beschikbaar in de Google Play Store. De app bevat advertenties en biedt in-app aankopen. Voor iPhone en iPad is deze app beschikbaar op iTunes. Let erop dat een besturingssysteem iOS 8.0 of hoger is vereist.Zo kun je met Momio spelen

Naast social media platform kun je ook met Momio spelen. Maak je eigen karakter aan en speel hiermee. Je hebt niets anders dan een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Met Momio spelen is erg leuk. Kinderen kunnen spullen kopen voor de Momio kamer, maar ook bijvoorbeeld kleding. Animo’s zijn huisdieren die je moet verzorgen. Met Momio spelen betekent ook berichten naar elkaar sturen. Iedereen heeft altijd drie vrienden. Dit zijn Jack de politieagent, Emily en Lucas.

Hoe werkt Momio Plus?

Naast de gewone versie is er ook Momio Plus. Hiermee ontgrendel je alle functies. Bovendien zijn sommige spullen binnen Momio Plus goedkoper. Momio Plus is een betaalde versie. Het is belangrijk dat kinderen vooraf toestemming aan de ouders vragen. Als ouder zijnde bespreek je daarom eerst alle opties van het Momio spel.

Op zoek naar Momio Plus gratis? Helaas wordt de Plus versie nergens gratis aangeboden. Wordt dit toch ergens beloofd, wees dan voorzichtig met het klikken op een link. Mogelijk krijg je te maken met een nep website of nep applicatie.

Let op met de Momio hack

Er wordt regelmatig gezocht op Momio hack. Kinderen spelen het spel en willen extra saffieren en diamanten krijgen. Dit doen ze inmiddels een Momio hack. Op YouTube zijn hier veel filmpjes van te vinden. We zetten grote vraagtekens bij de Momio hack. Ten eerste kan dit een virus op de smartphone of tablet met zich meebrengen. Daarnaast is het geen eerlijke manier van spelen. Waarschuw je kind voor een Momio hack. Let ook goed op dat het kind veilig met zijn gegevens omgaat. Het mag nooit de inloggegevens met anderen delen.

Help, ik ben het Momio wachtwoord vergeten

Het overkomt iedereen wel eens; het Momio wachtwoord vergeten. Gelukkig is hier een oplossing voor. Open Momio en selecteer ‘wachtwoord vergeten’. Volg de instructies en ontvang een nieuw wachtwoord.

Helemaal geen toegang meer tot het account? Dit kan gebeuren wanneer iemand anders het wachtwoord heeft achterhaald. Dit is te voorkomen door telefoonnummer of emailadres registreren. Dit maakt het account een stuk veiliger. Heb je geen toegang meer tot het account, neem dan contact op met nederland@momio.me.

Bespreek de regels met je kind

De allereerste social media app voor je kind, een spannende gebeurtenis. Hieronder hebben we een aantal regels opgesteld. Print deze uit of laat deze aan je kind zien. Zo maakt je zoon of dochter veilig gebruik van het internet.

Ik speel Momio:

 • Ik geef mijn wachtwoord aan niemand anders
 • Mijn ouders mogen soms kijken of alles goed gaat op mobiel
 • Ik scheld niet naar anderen
 • Heb ik dat toch gedaan, dan stuurt politieagent Jackie mij een berichtje
 • Als iemand mij pest dan zeg ik dat tegen mijn ouders
 • Ik zal geen foto’s van andere plaatsen, of ik vraag eerst of dat van hun mag
 • De mensen op mijn foto’s hebben altijd kleren aan
 • Als ik iets wil kopen op Momio dan vraag ik dat aan mijn ouders
 • Ik schrijf op Momio alleen in het Nederlands
 • Door de week moet ik ’s nachts slapen. Daarom kan ik Momio na 23:00 niet gebruiken
 • Als ik mij niet aan deze regels houd, dan krijg ik een Time Out. Ben ik te ver gegaan, dan wordt mijn account verbannen.

Met bovenstaande regels leert je kind goed omgaan met social media. Controleer regelmatig of je kind zich aan deze regels houdt. Het is belangrijk dat het kind de regels begrijpt, bespreek ze dan ook samen door. Door deze uit te printen heeft je kind altijd de richtlijnen bij de hand.


Oud & Nieuws 2018
De artikelen op deze website zijn van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies of behandeling. Raadpleeg bij medische problemen of vragen altijd een arts of verloskundige. *Policy* *Disclaimer*

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.