Beste kinderwagen 2019 – wandelwagens getest

Een goede kinderwagen of wandelwagen is onmisbaar. Jouw kindje ligt comfortabel en jij kan er uren mee wandelen. Waar moet dit product aan voldoen? Ontdek de beste kinderwagen 2019. Getest door de consumentenbond, of als best beoordeeld door mama’s en papa’s.  Natuurlijk ontvang je ook wat nuttige kooptips.

Waar moet een kinderwagen aan voldoen

Je wandelt dagelijks of een aantal maal per week met je kindje. Daarom is het belangrijk om een kinderwagen te kiezen die bij jou of jullie situatie past. Let bijvoorbeeld op de lengte van jou en de partner, maar ook of de kinderwagen in de auto past. Het maakt ook veel uit of je over de stoep of door het bos wandelt. Daarnaast moet baby comfortabel kunnen liggen en is de wandelwagen handig in gebruik.

Belangrijkste aspect bij de beste kinderwagen 2019 is de veiligheid. Nieuwe kinderwagens voldoen aan de Europese norm EN1888. Voldoet de wagen hieraan, dan is deze voorzien van een sticker met dit nummer. Kies bij voorkeur voor een wagen met 4 wielen, dit is een stuk stabieler. De wandelwagen met drie wielen is meer geschikt voor ruw terrein. Veilige kinderwagens zijn voorzien van een dubbele beveiliging tegen inklappen én een goede rem. Verder moet er een drie-punts of vijf-punts tuigje inzitten.

Voor het comfort ga je voor een verstelbare wandelwagen. Dit betekent dat de duwstang in hoogte verstelbaar is. Verder moet de vering goed zijn, zodat je kindje niet ligt te hobbelen.

Beste kinderwagen 2019 getest

De Consumentenbond test regelmatig de nieuwste kinderwagens. Deze zijn ingedeeld in 4 verschillende soorten:

  • Combiwagen: vanaf 0 – 4 jaar
  • Buggy: vanaf 1 – 4 jaar
  • Duowagen: geschikt voor twee kinderen (eventueel van verschillende leeftijden)
  • Hardloopwagen: met drie wielen, licht en wendbaar

Een kinderwagen die niet goed inklapt of een slecht werkende rem heeft, is niet erg handig. Ook een te brede of grote wagen die niet in de auto of door de deur past, is geen verstandige keuze. Ontdek hieronder 5x de beste kinderwagen 2019. Beoordeeld door de Consumentenbond of beste koop volgens de consument zelf.

1. Easywalker Harvey

Een 3-in-1 wandelwagen die door de Consumentenbond als beste uit de test kwam, maar ook beoordeeld is met beste koop. De Easywalker Harvey rijdt zeer comfortabel, ongeacht de ondergrond. Dit model is gemakkelijk verstelbaar en in te klappen. Past in de kofferbak van de meest gangbare auto’s. Verrassen: de Easywalker is geschikt voor één of twee kinderen. Gebruik je hem voor twee kindjes van dezelfde leeftijd, dan kun je er een aparte Harvey extension set, zitje of reiswieg bijbestellen. De Easywalker Harvey wordt geleverd inclusief reiswieg, adapter en voetenzak.

Bekijk de Easywalker Harvey

2. Hauck Shopper SLX trio set

Best verkochte wandelwagen in de categorie beste kinderwagen 2019. Geschikt voor pasgeborenen totdat het kind ongeveer 15 kilo weegt. Dankzij het Easy fix systeem zijn onderdelen zeer gemakkelijk te vervangen. Zo heeft het model uitneembare voor- en achterwielen, een uitneembare hoofdbescherming en zittinghoes en nog veel meer. Het stevige frame is voorzien van een goede vering en vergrendelbare zwenkwielen. De Hauck Shopper SLX trio set is te gebruiken als kinderwagen, autostoel of buggy. De autostoel is voorzien van driepuntsgordel en zijbescherming. De buggy heeft een vijfpuntsgordel en verstelbare rugleuning en voetensteun. Een zeer veelzijdige kinderwagen: niet voor niets het meest verkochte model.

Ontdek de Hauck Shopper SLX

3. Maxi-Cosi Zelia 2 in 1 kinderwagen

Van het bekende merk Maxi-Cosi: een 2 in 1 kinderwagen. Te gebruiken als wandelwagen (vanaf de geboorte) of buggy (tot maximaal 15 kilo). Een comfortabele en brede wagen met boodschappenmand, zonnekap en regenhoes. Ook adapters voor de Maxi-Cosi baby autostoeltje ’s wordt meegeleverd. Dit model is zeer eenvoudig met één hand in te vouwen en past goed in de meest gangbare auto’s. Dankzij het lichtgewicht gemakkelijk te verplaatsen.

Bekijk deze Maxi-Cosi wandelwagen

4. Hauck Runner kinderwagen

Een sportieve buggy voor wandelaars of hardlopers. Met zijn drie wielen met extra grote luchtbanden kan deze kinderwagen moeiteloos elk terrein aan. De Hauck Runner is licht, wendbaar en comfortabel. Geschikt voor lange wandelingen, op vakantie of hardlopen. De duwstang is in hoogte verstelbaar. Hoe hard je ook gaat: baby ligt veilig dankzij de vijfpunts gordel, voorbeugel en extra bescherming tegen wegglijden. Deze kinderwagen is geschikt voor pasgeborenen tot maximaal 15 kilo.

Naar de Hauck Runner

5. Born Lucky Rapido

Een mooie 3 in 1 kinderwagen die goede reviews ontvangt. Behoort dan ook zeker tot een van de beste kinderwagens 2019. Dit model werkt als wandelwagen of buggy. Je krijgt er ook nog een autostoeltje bij, die dankzij de adapters zeer eenvoudig op het frame klikt. Het frame heeft vast te zetten voorwielen en een grote boodschappenmand. De buggy heeft een verstelbare rugleuning, waarbij je de zitting kan omkeren. De afneembare zonnekap is vooral in de zomer erg praktisch. Het autostoeltje is voorzien van veilige driepuntsgordel en goedgekeurd (keurmerk ECE r44/04). Dankzij zijn compacte afmetingen past deze wandelwagen ook in een kleine auto. Let op, de duwstang is niet in hoogte verstelbaar. Je ontvangt deze kinderwagen set inclusief wandelwagen zitje, autostoeltje, beenkap en regenhoes.

Ontdek de Born Lucky Rapido

Goedkoopste en duurste kinderwagen

Is jouw budget niet zo groot? Kies dan voor de Johnson Snopy kinderwagen. Deze is geschikt vanaf de geboorte totdat je kindje ongeveer 3 jaar oud is. De Johnson Snopy kinderwagen heeft een verstelbare rugleuning en kan helemaal plat, maar ook in zitstand. Een voordelig geprijsde buggy/ kinderwagen die ook nog eens weinig ruimte inneemt. Verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Het duurste model is de Bugaboo Donkey² Mono. Dit is een wendbare duo wagen die geschikt is voor kindjes van dezelfde of verschillende leeftijden. Voordeel is dat dit model net zo breed is als normale wandelwagens, en hierdoor makkelijk door elke deuropening past. Voor ongeveer €1300 is deze wandelwagen van jou. Behoort niet tot de beste kinderwagen 2019, maar wel tot de duurste.
[ratings]


Oud & Nieuws 2018
De artikelen op deze website zijn van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies of behandeling. Raadpleeg bij medische problemen of vragen altijd een arts of verloskundige. *Policy* *Disclaimer*

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.