Kinderen en verzekeren

De tijd gedurende je zwangerschap en rond de geboorte van je kind is bijzonder en spannend. Je bent als moeder in spé druk bezig met de inrichting van de babykamer. Of je zit al midden in de kraamtijd en de kraamverzorgster komt regelmatig langs afgewisseld met bezoek van familie of vrienden. Geen moment in ieder geval waarin je graag uitzoekt waarvoor je kind allemaal verzekerd moet zijn. Toch is het goed om ernaar te kijken want er zijn een aantal verzekeringen belangrijk. In dit blog lees je welke dat zijn.
Zorgverzekering

Ten eerste is er de zorgverzekering. Dit is een van de belangrijkste verzekeringen waar je je kind voor moet aanmelden. Pasgeboren baby’s zijn fysiek nog niet zo sterk en menig ouder heeft in de tijd vlak na de geboorte een bezoekje aan de huisarts gebracht of om advies gevraagd vanwege gezondheidskwesties. Je kunt je zoon of dochter gemakkelijk op de verzekering van een van de ouders laten bijschrijven. Kinderen zijn tot 18 jaar gratis verzekerd voor de basisverzekering. Ben je aanvullend verzekerd, dan valt het kind hier ook onder.

 

Aansprakelijkheidsverzekering

Je kind is nu nog klein maar groeit snel. Er komt een moment dat hij of zij gaat kruipen, staan en lopen. Vanaf dat moment is er ook een kans dat je zoon of dochter per ongeluk iets van een ander kapot kan maken. Denk maar aan die mooie vaas bij de oppas die door kinderspel een stootje krijgt en in scherven op de grond valt. Met een aansprakelijkheidsverzekering met gezinsdekking voorkom je dat je de schade zelf moet betalen. Bij veel verzekeraars moet je je kind wel eerst aanmelden.

 

Inboedelverzekering

Met een baby op komst heb je ineens veel spullen nodig. Denk daarbij aan de inrichting van de babykamer met onder andere een bedje en een commode. Maar ook kinderzitjes en een kinderwagen horen bij de babyuitzet. Kortom; met de aanschaf van deze spullen stijgt de waarde van je inboedel. Als je al een inboedelverzekering hebt, kijk dan of de verzekeringswaarde moet worden aangepast. Is dit het geval, dan kan het zijn dat je meer premie moet gaan betalen. Vul de inboedelwaardemeter in of neem contact op met je verzekeraar.

 

Uitvaartverzekering

Als je als ouder zijnde zelf een uitvaartverzekering hebt, dan is je kind tijdens de zwangerschap bij sommige verzekeraars automatisch meeverzekerd. Ook na de geboorte kun je je kind gratis meeverzekeren, vaak tot 18-jarige leeftijd. Je zoon of dochter is dan voor hetzelfde bedrag verzekerd als jij. Hij of zij moet wel worden aangemeld. Je kunt ook een losse uitvaartverzekering voor je kind afsluiten waar je wel premie voor betaalt. Voordeel is dat de premie laag is en ook laag blijft, waar je zoon of dochter op latere leeftijd van kan profiteren. Een uitvaartverzekering is misschien een minder ‘leuke’ verzekering, maar wel een belangrijke.

 

Rechtsbijstandsverzekering

Je kunt een beroep doen op een rechtsbijstandsverzekering als je in een conflict terecht bent gekomen en daar rechtshulp bij wilt hebben. Kinderen zijn meestal automatisch meeverzekerd met de ouders. Het is wel verstandig om je kind aan te melden bij de verzekeraar. In sommige gevallen moet je meer premie betalen als je je kind op de polis bijschrijft. Bij de rechtsbijstandsverzekering speelt de gezinssituatie-of samenstelling een belangrijke rol. Geef daarom altijd de komst van jullie pasgeboren dochter of zoon door. Doe je dit iets later, dan is dit ook geen probleem. Vergeet het echter niet.

 

Doorlopende reisverzekering

Je kind is niet automatisch meeverzekerd bij een doorlopende reisverzekering. Daarvoor moet je je zoon of dochter altijd aanmelden. Bij sommige verzekeraars zijn kinderen na aanmelding tot 5 jaar gratis meeverzekerd. In andere gevallen moet je een losse doorlopende reisverzekering afsluiten.

 

Bronnen:
Dit artikel is aangeleverd door uitvaartverzekeringen.nl

Oud & Nieuws 2018
De artikelen op deze website zijn van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies of behandeling. Raadpleeg bij medische problemen of vragen altijd een arts of verloskundige. *Policy* *Disclaimer*

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.