IKEA ontbijt en lunch: bijna gratis eten

Het IKEA ontbijt heeft een prijs waar je vrolijk van wordt. Dit geldt ook voor de lunch vanaf €2. Heb jij al kennis gemaakt met het IKEA restaurant? We laten je zien hoe het IKEA ontbijt eruit ziet, wat een lunch kost en de openingstijden van het IKEA restaurant. Eindelijk een bedrijf waar je tegen een lage prijs goed kunt eten.Over IKEA

De meeste mensen hebben wel eens van IKEA gehoord. Het is een Zweeds bedrijf met vestigingen wereldwijd. Hier koop je de leukste meubelen en woonartikelen. Een dagje shoppen begint en eindigt met een ontbijt, lunchen of diner in het restaurant.

De eerste IKEA in Nederland werd in 1982 geopend. Inmiddels heeft het bedrijf verschillende Nederlandse vestigingen waaronder Amersfoort, Breda, Eindhoven en Heerlen. IKEA is bijna elke dag geopend, ook op zondagen en feestdagen.

Het IKEA ontbijt

Begin je dag goed met het bekende IKEA ontbijt. Vanaf €1 maak je een goede start van de dag. Het €1 ontbijt bestaat uit een broodje, croissant, kaas, jam en boter. Daarnaast heb je de keuze uit koffie, thee of cappuccino. Veel vestigingen verkopen ook andere ontbijtproducten zoals een panini of saucijzenbroodje. Heb je meer trek in een verse jus d’orange of andere vruchtensap? Ook dit is mogelijk. Voor slechts 50 cent breid je het IKEA ontbijt uit met een andere drank.

De IKEA ontbijt prijs is met opzet laag gehouden. Hierdoor is het een echte publiekstrekker. Mensen komen naar het restaurant om te profiteren van het goedkope IKEA ontbijt. Velen zullen daarna door de winkel lopen en een of meerdere aankopen doen.

Ontbijt in het weekend

Het €1 ontbijt is doordeweeks altijd beschikbaar. In het weekend kan de vestiging hiervan afwijken.

IKEA ontbijt, tot hoe laat kan dat? Van maandag tot en met vrijdag is het ontbijt beschikbaar van 9 uur tot 10 uur. Deze tijden gelden ook voor de zaterdag. Afhankelijk van de vestiging begint het ontbijt op zondag tussen 9 en 11 uur en duurt tot maximaal 11.30 uur. Wil je zeker weten of deze tijden kloppen? Controleer de ontbijt tijden vooraf op de website van jouw IKEA vestiging, of kijk hieronder.

Maak lekker je eigen ontbijt:

IKEA brunch en lunch

Een brunch valt tussen een laat ontbijt en vroege lunch. Bij IKEA kun je uitstekend brunchen. Kom je rond lunchtijd naar een van de vestigingen? Profiteer dan van een goedkope lunch. De IKEA lunch van €2 is erg populair. Hierbij stel je je eigen broodje samen. Andere lunchgerechten zijn het broodje pulled salmon of de kip sandwich. Ook de gerookte zalmsalade is erg lekker.

De IKEA brunch kost €3 en bestaat uit een broodje, croissant en beleg.Dineren bij IKEA

We laten je ook nog even kort de mogelijkheden van het IKEA diner zien. De pompoen wortelsoep kost €2,50. Voor bijna €5 krijg je 12 vegetarische balletjes. De Zweedse balletjes zijn vaker in de aanbieding.

Tevreden over ontbijt, lunch of diner? In de Swedish food market vind je kant en klare Zweedse gerechten, maar ook losse ingrediënten. Zo maak je thuis je eigen IKEA ontbijt of lunch klaar.

Alles over het kindermenu

Kom je met je kind naar IKEA? Zoon of dochter kan heerlijk genieten van het IKEA kindermenu. In bepaalde periodes wordt het kindermenu voor slechts €1 aangeboden. Het kindermenu bestaat uit vegetarische of Zweedse balletjes, geserveerd met aardappelpuree, friet of groenten. Dit wordt aangevuld met biologische perendrank en een stuk fruit. De samenstelling van het kindermenu kan wisselen. Op het menubord vind je altijd de actuele aanbieding.

Kun je bij IKEA gratis eten?

Er wordt wel eens beweerd dat je bij IKEA gratis eten kan. Dit geldt alleen bij bepaalde acties. Zo is er de actie ‘kinderen eten gratis’. Tijdens de actieperiode ontvangen alle kinderen in de leeftijd tot en met 13 jaar een gratis kindermenu. Voorwaarden is dat een volwassene minimaal €5 besteedt in het restaurant.

Maakt IKEA winst op het eten? Nee, het Zweeds bedrijf maakt er juist verlies op. Er zit echter een psychologische reden achter de goedkope prijzen. Dankzij het grote voordeel lijkt het erop alsof de hele winkel goedkoop is. Klanten hebben vaak geen idee wat een bank of kast moet kosten. “Omdat het eten zo goedkoop is, moeten de producten ook wel goedkoop zijn”, zo concluderen veel mensen.

In principe zijn de meubels en huishoudelijke artikelen scherp geprijsd. Aan de andere kant laat de kwaliteit ons wel eens in de steek. Maar goed, wie slim is gaat alleen voor ontbijt of lunch naar de IKEA. Daarna even snel door de winkel richting de uitgang en je bent weer klaar voor vandaag.

Openingstijden van het IKEA restaurant

Of je nu voor ontbijt, lunch of diner gaat, het is wel belangrijk dat je op tijd komt. De restaurants hebben wisselende openingstijden. Bekijk hieronder alle vestigingen en de openingstijden van het restaurant.

Alle restaurants zijn van maandag tot en met zaterdag van 9.00 uur tot 20.30 uur geopend. De openingstijden restaurant op zondag ziet als volgt uit:

 • Amersfoort: 10.00 – 17.30 uur
 • Amsterdam: 9.30 – 17.30
 • Barendrecht: 11.00 – 17. 30 uur
 • Breda: 10.00 – 16.30 uur
 • Delft: 9.00 – 17.30 uur
 • Duiven: 10.00 tot 17. 30 uur
 • Eindhoven: 10.00 – 17. 30 uur
 • Groningen: 11.00 – 17. 30 uur
 • Haarlem: 11.00 – 17. 30 uur
 • Heerlen: 10.00 – 17.30 uur
 • Hengelo: 10.00 – 17.30 uur
 • Utrecht: 10.00 – 17.30 uur
 • Zwolle: 10.00 – 17.30 uur

Het warenhuis zelf is dagelijks geopend van 10 tot 21 uur en op zondag tot 17 of 18 uur. Bepaalde vestigingen gaan op zondag pas om 11 uur 12 uur open. Bekijk de actuele openingstijden altijd op de website van Ikea zelf. Houd ook rekening met feestdagen, waarbij de openingstijden kunnen afwijken. Op deze dagen is het vaak ook drukker dan normaal.


Oud & Nieuws 2018
De artikelen op deze website zijn van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies of behandeling. Raadpleeg bij medische problemen of vragen altijd een arts of verloskundige. *Policy* *Disclaimer*

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.