Ik word papa: cadeau en tekst

Hoera, ik word papa. Voor de eerste keer vader worden is heel erg spannend. Het brengt veel emoties met zich mee. Ter ondersteuning is er het Help ik word papa boek. Daarnaast kun je de aanstaande vader verrassen met een ik word papa cadeau. Je kunt deze tekst bijvoorbeeld op een T-shirt of slabbetje laten drukken. Ik word papa: bekijk de mooiste cadeaus. Psst… we geven je ook een handleiding wat je als vader voor én na de geboorte moet regelen.Voor de eerste keer vader worden

De allereerste keer vader worden brengt veel vreugde maar ook onzekerheid met zich mee. Juist voor deze vaders is er het Help ik word papa boek. Dit boek is geschreven door Benjamin Barrier. De auteur beschrijft alles wat de toekomstige vader moet weten. Niet alleen over 9 maanden zwangerschap maar ook de eerste belangrijke weken na de geboorte. Geen moeilijke medische termen of strakke regels: het Help ik word papa boek is op een luchtige manier geschreven.

Bestel het “Help ik word papa” boek voor €19,95

Opnieuw papa worden

Voor de tweede, derde of misschien wel vierde keer papa worden? Ook dit blijft een spannende periode. Elke zwangerschap en bevalling is weer anders. Er zijn helaas geen boeken voor mannen die voor de tweede keer vader worden. Wel zijn er ontzettend veel leuke cadeaus verkrijgbaar.

Het ultieme Help ik word papa cadeau

Wordt jouw partner, vriend of collega binnenkort vader? Verras de aanstaande papa met een origineel cadeau. We hebben de leukste cadeaus voor jou verzameld. Van praktische voorwerpen tot een origineel geschenk: de verrassing blijft groot.

Dit zijn de drie leukste Help ik word papa cadeaus

  1. Help ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt €10

Het meest beroemde en beruchte boek voor aanstaande vaders. Met een hele hoop geouwehoer over tepelkloven, kuitkrampen en andere ongemakken. Eindelijk een humoristisch boek voor aanstaande papa’s. Geschreven door auteur Kluun.

  1. Far cry 5 PlayStation 4 €57,99

De aanstaande Pppa heeft al een hoop werk verricht. Tenminste, dat vindt hij zelf. Dat mag best beloond worden met zijn favoriete PlayStation 4 game.  Far Cry 5 is ook verkrijgbaar voor Xbox One.

  1. Hugo Boss eau de toilette €46,-

Papa worden betekent veel spanning en zweten. De aanstaande vader maskeert dit met de meest lekkere eau de toilette voor mannen. Hugo Boss Bottled is een echte mannelijke klassieker.

Je kunt ook een cadeau geven waar papa en kind straks samen mee kunnen spelen. Denk bijvoorbeeld aan een voorleesboekje, speelkleed of vrolijke mobiel.

Bestverkochte speelgoed voor 0 tot 1 jaar:

  1. VTech baby Walker €34,98
  2. Vtech toet toet auto’s ruimtestation €35,99
  3. Vtech Zoef Zoef Dieren boomhuis €31,99

Vooral de laatste twee producten zijn leuk voor papa en zoon of dochter. Samen urenlang spelen en de band versterken, dat moet vast lukken met dit speelgoed.Help ik word papa tekst

Met de Help ik word papa tekst geef je een origineel cadeau. We hebben een heel leuk Ik word papa T-shirt voor jou gevonden:

Wedden dat de aanstaande vader hier heel blij mee is? Zo kan hij aan iedereen laten zien dat hij binnenkort vader wordt. Let goed op: bestel de juiste maat. Twijfel je? Ga dan voor een maatje groter. Ruilen mag natuurlijk altijd.

Ik word vader, wat moet ik regelen?

Wanneer je vader wordt zijn er een aantal dingen die je moet regelen. Het is eerst belangrijk om te kijken naar je burgerlijke stand. Verliefd, verloofd of getrouwd? Getrouwde stelletjes hoeven met betrekking tot het ouderlijk gezag niets te regelen. Bij een samenlevingscontract moet er wel wat geregeld worden. Gezamenlijk gezag aanvragen verloopt via de rechtbank. Het kind moet wel eerst erkend worden bij de gemeente.

Gezamenlijk gezag aanvragen gaat alleen met toestemming van de moeder. Is zij het hier niet mee eens, dan kan gezamenlijk gezag bij de rechter worden aangevraagd. Dit kan alleen met een advocaat, én het kind moet erkend zijn.

Bij een huwelijk of geregistreerd partnerschap krijgt de vader automatisch het gezamenlijk ouderlijk gezag. Dat is mooi geregeld. Maar wacht even; de kersverse vader heeft nog veel meer te doen.

Geboorte aangifte bij de burgerlijke stand

Binnen 3 dagen na de geboorte moet het kind zijn aangegeven bij de burgerlijke stand. Dit gebeurt in de gemeente waar de baby geboren is. In sommige gevallen kan dit zelfs in het ziekenhuis zelf. De geboorte aangifte wordt door vader of moeder gedaan. Is dit niet mogelijk, dan doet iemand die bij de geboorte aanwezig was de aangifte. Bij de geboorteaangifte moet de persoon die aangifte doet zijn of haar geldig identiteitsbewijs meenemen. Ook het identiteitsbewijs van de moeder moet meegenomen worden.

Vergeet de geboortekaartjes niet

In alle hectiek zou je zomaar de geboortekaartjes vergeten. Als het goed is zijn deze tijdens de zwangerschap al ontworpen. Nu het geslacht, naam, geboortedatum en tijd bekend zijn, wordt het tijd om deze te laten drukken. Houd rekening met een verwerkingstijd van 1 tot 3 werkdagen. Wil je een foto van de baby op het geboortekaartje? Stuur deze dan tegelijk met de tekst mee. Controleer de tekst ook nog even goed, je wilt immers niet dat op het geboortekaartje staat dat Stefanie een jongetje is.

Geboortekaartjes versturen kan soms rechtstreeks vanuit de drukker. Is dit niet mogelijk, zorg dan dat je voldoende postzegels in huis hebt. Deze bestel je online of zijn te koop bij het postkantoor of ander verkooppunt.

Kinderbijslag aanvragen

De Sociale Verzekeringsbank krijgt automatisch bericht van de geboorte van baby. Hierdoor is het niet nodig om zelf kinderbijslag aan te vragen. Ontvangt de moeder binnen 2 tot 4 weken na de geboorte aangifte geen bericht, neem dan zelf even contact op.

Overige zaken die je moet regelen

Ik word vader, wat moet ik regelen? De belangrijkste aandachtspunten staan hierboven beschreven. Denk ook even aan een uitvaartverzekering, de verplichte zorgverzekering en eventuele kinderopvang en toeslag. Kijk ook naar zaken als de voogdij, testament, ouderschapsverlof en hoe je de kraamvisite wilt regelen.


Oud & Nieuws 2018
De artikelen op deze website zijn van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies of behandeling. Raadpleeg bij medische problemen of vragen altijd een arts of verloskundige. *Policy* *Disclaimer*

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.