Beste flesvoeding 2019: zuigelingenvoeding & opvolgmelk

Er zijn veel merken flesvoeding (melkpoeder) verkrijgbaar. De beste flesvoeding 2019 is afgestemd op de behoeften van de baby. Deze moet voldoen aan de strenge eisen van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit. De NVWA controleert op veiligheid. Moeilijk kiezen tussen Nutrilon, Hipp of een huismerk? In dit artikel 5 x beste zuigelingenvoeding.

Samenstelling flesvoeding: goed geregeld

Alle Nederlandse zuigelingenvoeding moet voldoen aan strenge eisen, opgesteld door de NVWA. Er moet een minimale (en maximale) hoeveelheid vitamines, mineralen, eiwitten, vetten en koolhydraten inzitten. De fabrikant mag wat hulpstoffen toevoegen, maar tot een minimum beperkt. Zo zorgt de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit voor een veilige samenstelling van flesvoeding.

Beste flesvoeding 2019

De Consumentenbond geeft advies over flesvoeding:

  • Er zitten ruim 100 ingrediënten in zuigelingenvoeding
  • Veel stoffen zijn verplicht (vitamines en mineralen en)
  • A-merken zijn tot twee keer zo duur, omdat ze veel geld in onderzoek en productontwikkeling steken
  • Goedkopere merken zijn kwalitatief nagenoeg gelijk

De Consumentenbond adviseert, maar test de flesvoeding niet. Dit komt omdat ouders zelf een keuze moeten maken. Fabrikanten of winkels mogen nooit met flesvoeding 1 adverteren. Dit mag wel voor opvolgmelk (2, 3 en 4). Hieronder een overzicht van de best verkochte zuigelingenvoeding en opvolgmelk.

1. Nutrilon Standaard 1 zuigelingenvoeding

Wordt online het meest verkocht geschikt. Geschikt vanaf de geboorte (0 – 6 maanden). Een goede vervanging voor wie geen borstvoeding geeft. Kan ook in combinatie met borstvoeding. Bevat alle belangrijke voedingsstoffen, vezels onverzadigde vetzuren en nucleotiden. Nutrilon kan maximaal 4 stuks zuigelingenvoeding per adres per week aanleveren. Gebruikers zijn vooral tevreden over het feit dat deze zuigelingenvoeding minder krampen geeft dan een huismerk. Dit hangt natuurlijk ook per situatie af.

2. Nutrilon Standaard 2 opvolgmelk

Geschikt als opvolging van de Nutrilon zuigelingenvoeding. Deze opvolgmelk is voor baby’s van 6 – 10 maanden oud. Bevat belangrijke vitamines zoals vitamine A, C en D. De ingrediënten ondersteunen een goede hersenontwikkeling en zijn belangrijk voor het immuunsysteem. Ook voor dit product kan Nutrilon slechts 4 verpakkingen per adres per week aanleveren. Een verpakking heeft een inhoud van 800 gram.

3. Nutrilon Omneo Comfort 1 met pronatura

Bedoeld voor baby’s met krampjes of een moeizame ontlasting. Dit is dan ook een dieetvoeding voor baby’s van 0 – 6 maanden oud. Ter vervanging van borstvoeding of in combinatie met borstvoeding. Deze zuigelingenvoeding is iets dikker, zeer geschikt voor kindjes met reflux. Voor Belgische klanten extra voordelig, omdat dit product in België ruim 2 x zo duur is. Wordt verkocht in een voordeelverpakking van 2 stuks. Let op: dit product is sneller uit voorraad, omdat het veel besteld wordt.

4. HiPP Bio Combiotik 1

Nutrilon domineert de markt met zijn zuigelingenvoeding. Daarom in dit overzicht een ander merk: HiPP 1 bio. De combiotik is een nieuwe generatie zuigelingenvoeding. Geschikt vanaf de geboorte tot 6 maanden. Bevat voedingsvezels, natuurlijke melkzuurbacteriën, biologische melk en omega 3 en 6. Natuurlijk ook voorzien van alle belangrijke vitamines mineralen, koolhydraten en nog veel meer. Ontvangt goede gebruikers beoordelingen. Ouders zijn vooral tevreden over het ontbreken van maltodextrine een geraffineerde suiker. Hierdoor piekt de bloedsuikerspiegel bij baby niet. Is ook nog eens 100% biologisch zonder kunstmatige toevoegingen. Voor sommige baby’s met krampjes of spugen de perfecte oplossing.

5. Vitals Nannycare Zuigelingenmelk

Van het merk Vito’s deze Nannycare zuigelingenmelk. Bedoeld voor baby’s van 0 – 6 maanden (code 1). Deze flesvoeding bestaat een geitenmelkpoeder en is hierdoor geschikt voor baby’s met een koemelkallergie. Nannycare bevat minder suikers dan gewone babyvoeding. Is licht verteerbaar en vermindert darmkrampjes. Een uitstekend product voor baby’s die veel spugen, huilen en last hebben van krampjes. Helaas wel wat duurder geprijsd. Vanwege de goede beoordelingen behoort de Nannycare zuigelingenmelk zeker tot de beste flesvoeding 2019.

Huismerk flesvoeding kopen

Wie bovenstaande flesvoedingen te duur vindt kan ook voor een huismerk gaan. Dit zijn onder andere Jumbo, Kruidvat Karma Etos of Albertheijn. Dit soort flesvoedingen zijn goedkoper. De samenstelling kan iets anders zijn maar moet wel binnen de wettelijke eisen passen. Door een iets andere samenstelling kan baby hier ook anders op reageren. Een goed advies: koop wanneer je overstapt op een ander merk, slechts één verpakking. Mocht baby hier niet goed op reageren, dan is er in ieder geval niet veel geld weggegooid. Overstappen op andere flesvoeding of van borstvoeding naar flesvoeding moet geleidelijk aan gebeuren. Vraag advies bij het consultatiebureau.


Oud & Nieuws 2018
De artikelen op deze website zijn van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies of behandeling. Raadpleeg bij medische problemen of vragen altijd een arts of verloskundige. *Policy* *Disclaimer*

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.