Eerste smartphone voor je kind

Welke smartphone kopen voor mijn kind? Deze vraag zien we veel voorbij komen. Een mobiele telefoon is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar oud. Op deze leeftijd kunnen ze contact leggen met vrienden, maar ook bellen in geval van nood. De smartphone is ook een handige manier om kennis te maken met moderne functies en het internet. We laten je zien welke eerste smartphone kind het meest geschikt is.Verschil tussen smartphone en gsm

Laten we eerst maar eens stil staan bij het verschil tussen een smartphone en gsm. De GSM kennen we bijna allemaal van vroeger. Het gaat hier om een draadloze zaktelefoon. Bellen en sms’en zijn de meest belangrijkste functies. Ook kunnen er soms eenvoudige foto’s mee worden gemaakt.

De smartphone heeft veel extra functies. Het biedt toegang tot het internet en verschillende applicaties. Hierdoor is het mogelijk om via de smartphone gebruik te maken van e-mail, social media, games, digitale kranten en nog veel meer. De moderne smartphone is zo slim dat hij ook onze gezondheid bijhoudt en geschikt is om betalingen mee te verrichten.

Wat is beter als eerste smartphone kind, een gsm of smartphone?

Gaat het kind op survival en hoeft het alleen maar bereikbaar te blijven, dan raden we een gsm aan. Dit zijn de meest eenvoudige mobiele telefoons met een goed bereik. De ouderwetse Nokia of andere gsm merken zijn zeer goed bestand tegen opspattend water en vallen. Daarnaast hebben ze ook nog eens een handzaam formaat.

De eerste smartphone kind is geschikt voor dagelijks gebruik. Bellen en gebeld worden, WhatsApp, social media en gamen, de smartphone biedt alles in één. Omdat smartphones de toekomst volgen, is het ook aan te raden om met kind hier al vroeg mee kennis te laten maken.

Goedkope versus dure smartphone

Een kind hoeft niet perse een dure smartphone te hebben. Belangrijker is om te kijken naar zaken als processorsnelheid, opslagruimte en resolutie van de camera. Daarnaast is het ook wel handig wanneer oudercontrole aanwezig is.

Smartphone kiezen voor het kind

We gaan nu over tot een eerste smartphone kind kiezen. We zijn van mening dat dit mogelijk is voor kinderen vanaf 8 jaar oud. Welke telefoon voor een kind van 8? Let hierbij op de volgende aandachtspunten:

 • Duidelijke toetsen
 • Bij voorkeur met noodknop
 • Liefst schokbestendig
 • Met camera
 • Stof- en waterdicht

Ga niet voor de duurste smartphone, wel een die tegen een stootje kan. Een noodknop is belangrijk, zo kan je kind in geval van nood direct contact met je opnemen. Aan de hand van bovenstaande specificaties komen we op de volgende smartphones uit.

Telefoon voor kind van 8:

 1. Goclever rugged smartphone voor €229,99
 2. Apple iPhone 6 voor €239,99
 3. Meizu M5 voor €137,99

Voor een kind van 9 jaar raden we dezelfde specificaties aan. Kijken we naar een mobiele telefoon voor een kind van 9 jaar dan komen we op de volgende modellen uit:

 1. Redmi Note 4X voor €249,99
 2. Apple iPhone 7 (B-Grade!) voor €399,99
 3. Blackview BV7000 Pro voor €249,95

Smartphone voor kind van 10 jaar en 11 jaar

We zitten nog steeds bij het kind dat naar de basisschool gaat. In deze periode hoef je nog geen hoge eisen aan de smartphone te stellen. Misschien komt zoon of dochter langzaam in de puberteit. Het gaat zichzelf en de wereld om zich heen ontdekken. Je kind legt sneller contact met anderen. Door het gebruik van social media en natuurlijk gamen is een iets zwaardere processor vereist. Ontdek welke mobiele telefoon geschikt is voor het kind van 10 en 11 jaar. Onderstaande smartphones hebben de volgende specificaties:

 • Met frontcamera
 • Schokbestendig
 • Minstens octa core processor
 • Krachtige batterij voor langdurig gebruik

Best verkochte smartphones kind 10 en 11 jaar

 1. Doogee S60 voor €359
 2. Vernee mix 2 voor €244
 3. Blackview BV6000 voor €229

Dit is de beste smartphone voor kind van 12 jaar

Vanaf 12 jaar zijn kinderen veel meer met de wereld om zich heen bezig. Sociale contacten spelen een belangrijke rol. Mogelijk is het kind ook meer geïnteresseerd in gamen, wereldnieuws en andere onderwerpen. Houd het gamen goed in de gaten, een gameverslaving ligt altijd op de loer. Dit kun je voorkomen door het telefoongebruik regelmatig te controleren. Stel eventueel vaste tijden in.
Vanaf 12 jaar gaat de smartphone mee naar school. Handig, zo is het kind altijd voor zijn of haar ouders bereikbaar. Bovendien kan het gemakkelijker afspreken met vrienden. De school hanteert zijn eigen regels met betrekking tot smartphone gebruik.

Het kind vanaf 12 jaar oud heeft behoefte aan een smartphone met veel of een uitbreidbaar geheugen. De processor mag wat sneller zijn, vooral omdat de jeugd veel YouTube filmpjes bekijkt. Ook gamen vraagt veel van de processor. Een goede camera en frontcamera zijn belangrijk. Het kind wil foto’s op social media delen. Omdat kinderen niet altijd zuinig zijn op hun smartphone, is een stofdicht exemplaar zeker aan te raden. De volgende smartphones voldoen aan de belangrijkste specificaties.

Meest verkochte smartphones voor kind vanaf 12 jaar

 1. Samsung Galaxy A5 voor €259
 2. Sony Xperia XA1 voor €263
 3. Huawei P20 Lite voor €349

Tips voor de aankoop van een smartphone

Koop nooit de eerste de beste smartphone voor je kind. We hebben al uitgelegd wat de belangrijkste aandachtspunten voor een mobiele telefoon zijn. Houd het daarnaast eenvoudig. Een smartphone van maximaal €350 is meer dan voldoende. Hoe jonger het kind, hoe lager het budget kan zijn. De meest eenvoudige toestellen zijn niet al te moeilijk voor het jonge kind.

Let op met mobiel internet. Een paar keer per week YouTube kijken kan voor een hoge rekening zorgen. Schakel mobiel internet daarom altijd uit. Het kind kan thuis gebruik maken van het wifi-netwerk. Ook op school, de bibliotheek en binnen de horeca zijn er wifipunten aanwezig.

Hou ook even rekening met betaalnummers en SMS diensten. Schakel deze bij voorkeur uit of zorg voor een blokkade.

De meeste kinderen gaan niet heel zorgvuldig met hun smartphone op. Het besef van financiële waarde is er nog niet. Zorg daarom dat de smartphone tegen een stootje kan. Water, zand en stof kunnen de mobiele telefoon beschadigen. Daarom hebben we in veel gevallen gekozen voor een waterdichte en/of stofdichte smartphone.

Smartphone hoesje voor het kind

Kinderen zijn dol op vrolijke kleuren. Veel smartphones zijn tegenwoordig in verschillende kleuren leverbaar. Toch is dit niet het belangrijkste om op te letten. Kies liever voor een goed toestel en koop hier een beschermend telefoonhoesje bij. Dit zorgt niet alleen voor optimale bescherming van de smartphone, ook kiest je kind zijn eigen kleur of design.

Er zijn verschillende soorten hoesjes verkrijgbaar. De bookcase biedt volledige bescherming en ruimte aan pasjes of foto’s. Vooral geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

De backcover vormt een extra laagje over de telefoon heen. Hiermee worden vooral de zijkant en achterkant beschermd. Het flexibel opstaande randje aan de voorkant voorziet ook het display van extra bescherming.

De bumper case beschermt het toestel tegen krassen en stoten.

Bekijk de fashion telefoonhoesjes voor kids

Laat ons gerust weten welke smartphone jouw kind heeft. Zo help je andere ouders met het maken van een keuze.


Oud & Nieuws 2018
De artikelen op deze website zijn van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies of behandeling. Raadpleeg bij medische problemen of vragen altijd een arts of verloskundige. *Policy* *Disclaimer*

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.