Beste educatief speelgoed 2019

Educatief speelgoed is goed voor de ontwikkeling van je kindje. Spelen en leren tegelijk. Geschikt voor alle leeftijden. Je moet wel even weten welk speelgoed de ontwikkeling van het kind stimuleert. In dit artikel vind je het beste educatief speelgoed 2019 per leeftijd.

Uitleg educatief speelgoed

Met educatief speelgoed leert het kind op een leuke manier verschillende vaardigheden. Goed voor de motorische en zintuiglijke ontwikkeling, maar ook om het oplossend denkvermogen te stimuleren.

Dit is wat educatief speelgoed jouw kindje leert:

 • Grove en fijne motoriek
 • Inzicht en kennis
 • Klokkijken
 • Tellen/ rekenen
 • Kleuren en vormen
 • Geluiden
 • Lezen en schrijven
 • Aardrijkskunde
 • Biologie
 • Natuur- en scheikunde
 • Techniek

En nog veel meer. Educatief speelgoed is in te delen in verschillende leeftijdscategorieën. Dit begint in de categorie 0 t/m 2 jaar en loopt op tot speelgoed voor kinderen van 13 jaar en ouder.

Beste educatief speelgoed 2019

Wie op zoek is naar het beste educatief speelgoed 2019, ziet veel bekende merken voorbij komen. Dit zijn onder andere VTech, Electro, Goula, Ravensburger (Tiptoi) en natuurlijk het bekende merk Ik Leer (van Jumbo). Weet je niet wat je moet kiezen? Hieronder het best verkochte bol com educatief speelgoed. Geschikt voor thuis of voor het kinderdagverblijf. Uiteraard voorzien van leeftijdscategorie en beschrijving.

1. VTech Magibook

Leeftijd: 0 – 2 jaar

Het interactief en educatief Magibook van VTech is genomineerd voor speelgoed van het jaar 2017. Het kind duikt de interactieve wereld in en maakt kennis met geluiden, cijfers, dieren en kleuren. Tik met de magische pen op de verschillende figuren en ontdek spannende dingen. Met uitdagende spelletjes en herkenbare liedjes. Dit speelgoed sluit zeer goed aan bij de ontwikkeling van het jonge kind. Inclusief koptelefoonaansluiting en usb-kabel.

Bekijk het VTech Magibook

2. VTech Kidizoom duo kindercamera

Leeftijd: 3 – 4 jaar

De leukste camera voor jonge kinderen. Geschikt voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar. De VTech Kidizoom Duo kindercamera bestaat uit een 5 megapixel cameralens met 4 x digitale zoom. Zowel aan de voor- en achterkant bevindt zich een camera inclusief gezichtsherkenning. Foto’s en video’s maken wordt nog leuker dankzij stemvervormer en grappige effecten. Inclusief 5 interne spelletjes met bewegingssensor. Camera is aansluitbaar op de computer, of uit te breiden met een micro SD-kaart. Inclusief polsbandje en hoofdtelefoon. Verkrijgbaar in twee verschillende kleuren.

Naar de VTech Kidizoom kindercamera

3. VTech Kidizoom Action cam 180

Leeftijd: 5 – 6 jaar

Voor het iets oudere kind de VTech Kidizoom Action cam 180. Deze compacte camera heeft een waterdichte behuizing, geschikt voor onderwater of in de regen. Eenvoudig te bevestigen aan de fiets of het skateboard. De VTech Kidizoom Action cam is voorzien van een draaibare cameralens (180 graden) en een intern geheugen van 128mb. Dit is uit te breiden middels een micro SD-kaart. Wordt geleverd inclusief waterdichte behuizing, bevestigingsstukken, micro USB kabel en polsbandje.

Bekijk de VTech Kidizoom Action cam

4. Luckies Kras wereldkaart

Leeftijd: 7 – 8 jaar

Een Scratch kraskaart waarmee je bijhoudt welke steden of landen je bezocht hebt. De kraslaag is goudkleurig, hieronder zijn de landen in mooie kleuren verborgen. Deze Kras wereldkaart heeft een afmeting van 82,5 x 59,4 cm. mooi verpakt in een originele koker. Je hebt de keuze uit verschillende wereldkaarten waaronder Scratch map origineel, reiseditie, Europa en nog veel meer.

Naar de Luckies Kras wereldkaart

5. Tiptoi interactieve Globe

Leeftijd: 9 – 12 jaar

Beste educatief speelgoed 2019 dat zich richt op aardrijkskunde. Reis spelenderwijs de wereld rond. Ontdek het eigen Nederland, maar ook Afrika met zijn olifanten of de hoofdstad van Australië. De Tiptoi interactieve Globe werkt met een speciale Tiptoi stift (apart aanschaffen). Het kind tipt de landen, zeeën of dieren aan en krijgt veel informatie hierover. Inclusief informatie over maar liefst 197 landen met hun bijzonderheden. De Tiptoi stift brengt dieren tot leven (dierengeluiden) en biedt spellen voor maximaal 4 spelers. Inclusief tweedelige global, draaistandaard en besturingsbordje.

Bekijk de Tiptoi interactieve Globe

Bestel hier de aparte Tiptoi stift

6. 30 Seconds Nederlandse editie bordspel

Leeftijd: 13 jaar en ouder

Een fantastisch partyspel voor grote gezelschappen (teams). Probeer binnen 30 seconden 5 begrippen te omschrijven, terwijl de andere teamgenoten dit raden. Het 30 Seconds bordspel (Nederlands editie) wordt zeer goed ontvangen op basisscholen (groep 8) en middelbare scholen. Ook zeer geliefd bij studenten en volwassenen. Een leuk interactief spel voor iedereen vanaf 12/ 13 jaar en ouder.

Naar het 30 Seconds bordspel

Nog meer educatieve spellen/ educatief speelgoed

Is bovenstaand educatief speelgoed 2019 niet wat je zoekt? Er is nog veel meer verkrijgbaar. Het best verkocht zijn de Apple iPad (tablet), Kurio Tab kindertablet en het Tiptoi starterset boek.

Bekijk het best verkochte interactief speelgoed

Let goed op de leeftijdscategorieën, speelgoed moet wel aansluiten bij de leeftijd van het kind. Zoek je educatief speelgoed voor baby? Hieronder 3x beste educatief speelgoed baby:

VTech baby Woezel en Pip tablet

Fisher Price Classic leerklok

Melissa & Doug houten telraam

Verder is het belangrijk dat baby vooral veel kan ontdekken. Dit doe je met het beste babyspeelgoed 2019. In dit artikel het best verkochte speelgoed voor kinderen van 0 – 12 maanden oud.


Oud & Nieuws 2018
De artikelen op deze website zijn van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies of behandeling. Raadpleeg bij medische problemen of vragen altijd een arts of verloskundige. *Policy* *Disclaimer*

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.