Beste draagzak 2019 – babydrager test

Een baby draagzak of draagdoek heeft veel voordelen. Je hebt direct contact met jouw kindje en ook nog eens de handen vrij. Het is wel belangrijk om een goede draagdoek te kopen. Ontdek de beste draagzak 2019: verschillende babydoeken of babydragers getest. Met gebruikerservaringen en handige kooptips.


Draagdoek – draagzak vanaf de geboorte

Een goede draagdoek of draagzak is al vanaf de geboorte te gebruiken. Dankzij het lichaamscontact en de geur van jouw lichaam voelt een pasgeboren baby zich veilig. De draagdoek is dan ook de ideale methode voor onrustige baby’s, maar ook om ze dat veilige gevoel te geven. Daarnaast is het heel handig voor onderweg of wanneer je boodschappen doet: je hebt je handen vrij.

Er is duidelijk verschil tussen een draagdoek en draagzak. Een draagdoek knoop je om je lichaam, een draagzak is al voorgevormd. Dit laatste is een stuk handiger, maar het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat. Zorg dat de babydrager goed bevestigd is, maar ook geschikt is voor de leeftijd van jouw kindje. Een draagdoek is bedoeld voor jonge baby’s tot ongeveer 10 kilo, terwijl een draagzak voor oudere baby’s geschikt is. Sommige draagzakken zijn voorzien met een uitneembare zitverkleiner en hierdoor ook toepasbaar voor pasgeboren baby’s.

Beste draagzak 2019

We richten ons bij de zoektocht naar de beste draagzak op alle babydragers. Dit betekent dat je zowel draagzakken als draagdoeken tegenkomt. Welke zijn de best beoordeelde en bestverkochte babydragers? Ontdek 7x de beste draagzak 2019.

1. Minimonkey mini sling

Een kleine en lichtgewicht babydrager. Hij is zeer compact opvouwbaar en hierdoor eenvoudig mee te nemen. Is geschikt voor kindjes tot 2 jaar oud (maximaal 15 kilo). Kindjes tot 2 jaar oud (maximaal 15 kilo). in deze beste draagzak 2019 zIt baby in een kikkerhouding of M-positie. dit draagt positief bij aan de ontwikkeling van de heupen.

De Minimonkey mini sling is vervaardigd van een luchtige stof met kleine gaatjes. Eerder ventileert hij uitstekend. Deze draagzak is waterproof en geschikt voor onder de douche of op het strand. Dit model scoort 4,5 van 5 sterren. Gebruikers zijn vooral tevreden over de compacte afmeting, het comfort, ventilatiemogelijkheden en het design. Kan soms wat minder comfortabel zijn wanneer je hem lang achter elkaar gebruikt.

Bekijk de Minimonkey mini sling

2. Tula Free-To-Grow

Een ergonomische draagzak die vanaf de geboorte te gebruiken is. De breedte en lengte van het rugpand zijn zeer eenvoudig te verstellen. Hierdoor groeit de Tula Free-To-Grow draagzak met je kindje mee. De gewatteerde schouderriemen verdelen de druk goed. Het zitvlak heeft 3 breedte standen. In de Free-To-Grow draagzak zit je kindje in de ergonomische M-houding.

Ondanks de wat hogere aanschafprijs een uitstekende keuze. Dit model is zo goed beoordeeld, dat het 4,9 uit 5 sterren ontvangt.

Ontdek de Tula Free-To-Grow

3. Maoo Premium babydraagzak

Ideaal voor pasgeboren baby’s: de rekbare draagdoek. Deze knoop je eerst om, vervolgens zet je de baby erin. Geschikt voor kinderen tot ongeveer 10 kilo. De premium babydraagzak heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en een mooi design. Hij blijft goed zitten en biedt voldoende ondersteuning. Dit model ontvangt zeer goede beoordelingen.

Bekijk de Maoo Premium draagzak

4. Tule Half Buckle

Een combinatie van draagzak en draagdoek ineen. De Tula Half Buckle klik je met een gesp rond de heup vast, zoals je bij een draagzak gewend bent. De schouderriemen moet je zelf vastknopen. Dit model is geschikt vanaf de geboorte tot 20 kg. Je kunt kiezen uit een draagpositie op de rug, buik of heup. Verkrijgbaar in de kleuren geel of zwart met vrolijke opdruk. Is als beste draagzak 2019 een goed verkocht model.

Ontdek de Tule Half Buckle

5. Baninni Sacco draagzak

Comfortabele draagzak van het merk Baninni. Te gebruiken vanaf de geboorte totdat het kind ongeveer 9 maanden oud is. Voorzien van gewatteerde schouderbanden, hoofdsteun en heupband. De verstevigde hoofdsteun is zeer comfortabel voor de jonge baby. Ook de rug van baby wordt dankzij het PEdeck ondersteund. Comfortabel, handig in gebruik en in een modern design.

Bekijk de Baninni Sacco draagzak

6. Little Frog fleececover

Speciaal voor de koude wintermaanden. De Little Frog fleece draagcover houdt baby heerlijk warm en voelt ook nog eens comfortabel aan. Deze fleece cover draag je over de normale draagdoek of draagzak. Dankzij het elastiek aan de onderkant sluit de warme stof mooi om de beentjes heen. Voorzien van muts en een vak om je handen in te warmen. De draagcover is niet geschikt om je kindje in te dragen, maar gebruik je altijd in combinatie met in draagdoek of draagzak.

Meer over de Little Frog fleececover

7. Bethbear babydraagzak 4 in 1

De laatste in het rijtje beste draagzak 2019. Deze draagzak van het merk bad peer groeit mee vanaf de geboorte. Hij is gemakkelijk verstelbaar en voorzien van een veiligheidsriem. Dit betekebt extra veilig in gebruik. Baby heeft in deze draagzak niet de aanbevolen houding en is hierdoor vooral geschikt tijdens het winkelen of een wandeling, maar ook als tweede draagzak. Heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en ontvangt goede beoordelingen.

Ontdek de Beathbear babydraagzak

Kijk bij de aanschaf van een beste draagdoek 2019 niet alleen naar het comfort van je kindje maar ook naar dat van jou. Een draagdoek of draagzak mag niet knellen, maar biedt wel voldoende ondersteuning. Heb je last van nek- of rugklachten, gebruik een babydrager dan niet te lang achter elkaar. Bij rugklachten is een rugdrager comfortabeler, maar niet geschikt voor pasgeborenen.


Oud & Nieuws 2018
De artikelen op deze website zijn van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies of behandeling. Raadpleeg bij medische problemen of vragen altijd een arts of verloskundige. *Policy* *Disclaimer*

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.