Decoratie babykamer zelf maken

De babykamer inrichten doe je niet alleen met mooie babymeubels. Juist de decoratie zorgt voor de nodige afwerking. De decoratie voor de babykamer kan je zelf maken. Dit kan in het rood, blauw of in elke andere gewenste kleur. Ook een muurschildering, wandkleed of schilderij kan je goed zelf creëren. Populair is de uil als versiering voor de kamer. Ook de encaustic techniek is populair. Bekijk onze handige tips en ga direct zelf aan de slag, alleen of met je partner. Zo krijgt jouw kindje de mooiste kamer.
Decoratie zelf maken als je zwanger bent

De babykamer moet op tijd af zijn. Vanaf 7 maanden zwangerschap kan de baby verwacht worden. Wanneer de baby met 7 maanden zwangerschap geboren wordt moet deze wel enige tijd in het ziekenhuis blijven. Toch is het handig wanneer het babykamertje dan al gereed is. Samen zoeken jullie de kamer uit. Een ledikantje en commode heb je zeker nodig. Weet je al of het een jongetje of een meisje is, dan kan je de kamer hier specifiek op afstemmen. Decoratie in de babykamer maakt het geheel af.

 

Het is leuk om alles in een stijl te houden. Ook kun je meerdere stijlen met elkaar combineren. Je kunt accessoires heel goed zelf maken wanneer je zwanger bent. Zo krijgt de kamer een persoonlijk tintje. Maak gebruik van veilige materialen voor zowel de baby als jouw zwangerschap. Dan adem je geen giftige stoffen in. Hieronder vindt je een aantal leuke voorbeelden en tips.

 

Wat is er zo bijzonder aan de uil?

We zien ze in allerlei maten en kleuren: de uil voor op de babykamer. Deze ziet er dan ook heel schattig uit met zijn grote ronde ogen. De meesten van ons kennen meneer de uil vast nog wel. Daarnaast is de uil een nachtdier en wordt gezien als nachtwaker over je kindje. De uil wordt veel gezien in de kleuren rood en blauw maar ook in vele andere kleuren. Er zijn muurstickers van deze vogel, wandlampen, knuffels, schilderijtjes en zelfs babykleding. Veel dingen kun je online bestellen.

 

Wie een beetje handig is kan ook zelf een schilderij of muurschildering maken. Deze kan eventueel versierd worden met vilt of andere materialen. Wanneer je deze op de muur plakt, zorg dan dat het hoog genoeg zit. Je baby mag er zeker de eerste tijd niet aan kunnen komen. De kans Is immers groot dat baby het materiaal van de muur trekt en in de mond stopt. Een leuke afwisseling is om een boom op de muur te schilderen. werk hieromheen met een of meerdere uilen.

 

Maak zelf een mooie slinger

Een aparte versiering is een slinger die je goed zelf kunt maken. Wanneer je leuke afbeeldingen op internet vindt kun je deze uitprinten. Ook kun je deze zelf tekenen en inkleuren. Knip de afbeeldingen netjes uit. Hang ze naast elkaar aan een lintje of touwtje. Zo ontstaat er een vrolijke zelfgemaakte slinger.

 

Goedkope muurstickers maken

Muurstickers kun je kant en klaar kopen. Ook kun je ze zelf maken door leuke afbeeldingen uit te printen. Knip ze netjes uit. Wie een kleurenprint gebruikt is snel klaar. Ter afwisseling kun je zelf aan de slag gaan met viltstiften of potloden. Daarnaast is het ook leuk om een ouder broertje of zusje de tekening in te laten kleuren. Dat wordt pas echt een persoonlijke muursticker. Plak de afbeelding stevig vast op de muur. Overigens hoeven muurstickers niet duur te zijn. Op het internet is voldoende keus te vinden.
Schilderij babykamer zelf maken

De creatieveling kan ook zelf een schilderij of schildering maken. Hiervoor heb je schilderspapier of canvas nodig. Dit kan je vaak krijgen in de hobbywinkel of de huishoudelijke winkel. Bedenk vooraf met welk materiaal je wilt gaan werken. Zo heb je de keuze uit onder andere plakkaatverf, olieverf, acryl of vele andere materialen. Een populaire schildertechniek is encaustic painting oftewel wasschilderen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van gepigmenteerde bijenwas. Deze bijenwas wordt gesmolten met behulp van een warmtebron. Hiermee kunnen prachtige kunstwerken gemaakt worden. Het voordeel van schilderen met bijenwas is dat dit geen tot zeer weinig stof aantrekt.

 

Muurschildering maken

Ook de muurschildering is nog steeds erg populair. Vroeger werd er vaak behang gebruikt om de muur op te vrolijken . We zien in plaats daarvan al jarenlang de muurschildering verschijnen. Dit kun je door iemand laten doen, maar met een vaste hand is dit ook goed zelf te doen. Het is belangrijk om de omtrek van je afbeelding eerst op de muur te tekenen. Gebruik hier een potlood voor. Je kan de tekening op de muur schilderen met behulp van een projector. Ook kan je de vakjes methode gebruiken.

 

Verdeel de originele tekening in vakjes. Gebruik bijvoorbeeld vakjes van 1 bij 1 of 3 bij 3 centimeter. Maak net zoveel vakjes op de muur, maar nu een stuk groter. Zorg dat het aantal vakjes op de muur gelijk is als die op de originele tekening. Vervolgens kun je de originele tekening vakje voor vakje uittekenen op de muur. Je zult zien dat het helemaal niet moeilijk is. Het inkleuren van de tekening kan met behulp van verschillende soorten verf. Het is aan te raden om een laagje witte of zwarte gesso als ondergrond te gebruiken. Wanneer de ondergrond egaal en onbeschadigd is dan hoeft dit niet perse. De meeste mensen gebruiken acrylverf voor hun muurschildering.

 

Het lentegevoel op de slaapkamer

Een heel leuk idee is om een houten tuinhekje tegen de wand aan te schroeven. Steek grote en kleurige nepbloemen door te spijlen van het hek. Het lijkt net alsof je buiten bent. Vrolijker kan de babykamer niet worden. Ook kunnen er stoffen of kunststof vlinders aan de muur vastgemaakt worden. Dit maakt het geheel af. Schilder er ook eens een vrolijk zonnetje bij.

 

Maak je eigen stempels

Wil je wolken, bloemen, hartjes of iets anders op de muur stempelen dan is dit vrij eenvoudig te doen. Teken dit op karton en snij het met een mes netjes uit. Je kartonnen plaat bestaat nu uit een stempel. Houd deze tegen de muur aan en schilder met een verfroller of kwast de tekening op de muur.

 

Een boom als opbergruimte

Wie toch bezig is met het maken van een muurschildering, kan ook gelijk een boom op de muur schilderen. Dit is vaak makkelijk vanuit de hand te doen. Maar ook kun je dat eerst vooraf door middel van een sjabloon tekenen. Zorg voor wat zijtakken aan de boom, zowel links als rechts. Hang precies ter hoogte van de zijtakken bruine planken. Deze kunnen prima dienen als opbergruimte voor kleine spulletjes. Dit ziet er ontzettend leuk en vrolijk uit. Met wat haakjes aan de muur hang je de mooiste babykleding op.

 

Een speeltuin van knuffeldieren

Zoek wat houten stokken bij elkaar. Dit kunnen bijvoorbeeld takken van bomen zijn. Ook kun je gebruik maken van dikkere stok die je in de winkel koopt. Zorg dat de takken of stokken gemiddeld 50 centimeter tot 1 meter lang zijn. Boor op ongeveer 5 centimeter van beide uiteinden een gat overdwars. Steek hier een dik touw doorheen en leg aan de uiteinden van het touw een knoop. Zo creëer je een schommel. Hang de schommels aan het plafond tegen de wand gaan. Knuffeldieren kunnen op de schommel zitten. Zij zullen er niet vanaf vallen doordat ze tegen de muur aan leunen.

 

Bronnen en informatie:
https://nl.pinterest.com/explore/meisjes-slaapkamer-decoraties/
https://nl.pinterest.com/explore/slaapkamer-wanddecoraties/
http://www.ikea.com
Foto: Pixabay

 

 

Kerst 2018
De artikelen op deze website zijn van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies of behandeling. Raadpleeg bij medische problemen of vragen altijd een arts of verloskundige. *Policy* *Disclaimer*

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.