Corrigerende buikband na zwangerschap

Na de bevalling zie je er niet direct weer strak uit. Het duurt 6 tot 10 weken voordat de baarmoeder weer net zo klein is als voor de zwangerschap. Dit kan best wel een tegenvaller zijn, je had immers verwacht om na de bevalling weer een goed figuur te hebben. Een corrigerende buikband of corrigerend ondergoed helpt om je er weer mooi uit te laten zien Bovendien biedt dit een steun voor de buik, het bekken en de rug. Een buikband na de bevalling kopen is dan ook een goed idee. Weet jij waar je op moet letten? We bespreken de voor- en nadelen van een corrigerende buikband.
Wat is een corrigerende buikband

Een corrigerende buikband na de zwangerschap of bevalling moet niet verward worden met een sier buikband. Deze laatste draag je tijdens de zwangerschap en is vooral een fashion item. De corrigerende buikband is geschikt voor mannen en vrouwen. Het versterkt de rugspieren en zorgt voor een mooie houding. Dankzij de corrigerende buikband houd je de rug recht. Bovendien is het een mooie oplossing om na de bevalling van dat buikje af te komen.

Belofte om vet af te breken

Veel webshops beloven dat de corrigerende buikband helpt bij het afvallen. Door het opwarmen van de rug- en buikspieren zou vet sneller worden afgebroken. Je verliest inderdaad gewicht, dit is echter geen vet.

De band die de romp verwarmt, doet niks anders dan het lichaam laten zweten. Dit betekent vochtverlies en dus ook gewichtsverlies. Het is echter nooit aangetoond dat een corrigerende buikband voor vetafbraak of vetverlies zorgt. Hier is wel meer voor nodig. Lokale vetverbranding is moeilijk, het lichaam houdt vet rondom de buikorganen zo lang mogelijk vast. De corrigerende buikband is dan ook niet bedoeld voor lokale vetverbranding. Een combinatie van voldoende beweging en een uitgebalanceerd dieet zorgt voor vetverbranding.

Gebruik de corrigerende buikband:

  • Om er slanker uit te zien
  • Om onder strakke kleding te dragen
  • Voor ondersteuning van de slappe buikwand
  • Voor een stabieler gevoel
 • Om je goed te voelen

Buikband na bevalling kopen

Tijdens de zwangerschap kun je ondersteunend ondergoed dragen. Na de bevalling blijf je enige tijd last houden van een buikje. Het lichaam heeft tijd nodig om te herstellen van 9 maanden zwangerschap. Toch kunnen we ons voorstellen dat je eindelijk weer die strakke jeans of dat mooie jurkje aan wilt. Een steunslip, corrigerend ondergoed of een ondersteunende band helpt bij het krijgen van een mooi figuur.

Door het dragen van de corrigerende buikband zie je er direct slanker uit. Loshangend vel, vetrolletjes en kwabbetjes verdwijnen doordat de band deze strak trekt. Bovendien ondersteunt de buikband de rug, de buik en taille.

Dit zijn de beste corrigerende buikbanden:

 1. Carriwell buikband maat L/XL: €42,99
 2. Carriwell buikband maat S/M: €42,99
 3. Taillevormer Corrigerende Buikband €27,95

Wil je direct na de bevalling af van dat vervelende buikje, dan biedt de corrigerende buikband de perfecte oplossing. Laat het lichaam na de bevalling herstellen, in de eerste periode zal de baarmoeder het snelst krimpen.
Het dragen van de buikband

Deze band is een elastisch corset. Deze is gemaakt van een sterke stof die zacht aanvoelt. Een goede buikband heeft ventilerende eigenschappen, waardoor je niet gaat zweten bij de buik.

De band is verstelbaar met klittenband. Je bepaalt zelf hoe strak je hem trekt. Let erop dat je in het begin last kunt krijgen van buikpijn. Waarschijnlijk zit de band dan te strak, maak hem liever wat losser. In bepaalde landen is het normaal om direct na de bevalling een buikband te dragen. Dit doen ze in combinatie met bedrust. In dit geval gaat het om een sluitband, dat vaker gebruikt wordt na de bevalling. Een sluitband of sluitlaken ondersteunt het bekken en geeft rust aan overbelaste spieren. Daarnaast geeft het steun aan de buikwand, wat een ondersteunend en stabiel gevoel geeft. Een sluitband wordt minimaal 12 uur per dag gedragen, een corrigerende buikband draag je wanneer dat nodig is. Bijvoorbeeld voor een avondje uit, zodat je in die mooie kleding past.

Corrigerend ondergoed kopen

Heb je meer behoefte aan steun, kies dan voor corrigerend ondergoed. De steunslip voor na de bevalling helpt om de buik in vorm te krijgen. Het ondersteunt de buikspieren en geeft direct een slanker resultaat. Deze steunslip reikt tot over de heupen en is verkrijgbaar in zwart, huidskleur of wit.

Je kunt ook kiezen voor corrigerende dameshemden. Deze zijn licht corrigerend en zorgen voor een mooi silhouet. Een corrigerende jurkje draag je onder je favorieten uitgaansjurkje. Hierdoor krijg je direct een mooi figuur. Het corrigerende jurkje is naadloos en hierdoor onzichtbaar onder dunne zomerjurkjes. Een corrigerende body zit lekker onder alle omstandigheden. Deze figuur corrigerende body geeft vorm aan de buik, taille, heupen en billen.

Helpt corrigerend ondergoed na de bevalling?

We hebben eerder al uitgelegd hoe de corrigerende buikband werkt. Voor de een zit het comfortabel, de ander vindt het maar niks. Bedenkt dat ook zonder corrigerend ondergoed de baarmoeder vanzelf weer haar oorspronkelijke afmeting aanneemt. Of je hetzelfde gewicht krijgt van voor de zwangerschap, hangt af van je gewichtstoename. Ben je veel aangekomen tijdens de zwangerschap, onder andere door te veel eten, dan verdwijnt dit niet zomaar. Hier helpt ook geen corrigerende buikband of ondergoed tegen.

Kijk goed naar aanbiedingen

Weet jij wat de prijs voor een corrigerende buikband is? Gemiddeld betaal je tussen de €15 en €30 per band. Kies niet voor een band die je laten zweten, daar heb je in principe niet veel aan. Het helpt wel om vocht te verliezen, maar zeker geen vet. Een correctie slip kost gemiddeld €8 tot €20. Je vindt regelmatig een aanbieding met betrekking tot de corrigerende buikband. Haal hier je voordeel mee, dit kan soms een hoop geld besparen. Vind je geen geschikte aanbieding, bestel dan de buikband van je keuze. Bij online bestellingen krijg je het product 14 dagen op zicht. Ben je niet tevreden, dan stuur je het product gewoon retour. Let hierbij op de voorwaarden die de webshop stelt.


Oud & Nieuws 2018
De artikelen op deze website zijn van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies of behandeling. Raadpleeg bij medische problemen of vragen altijd een arts of verloskundige. *Policy* *Disclaimer*

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.