Carnaval met baby vieren

In februari of maart barst het carnavalsfeest los. Vooral beneden de grote rivieren (Limburg en Brabant) is het hier één groot feest. Carnaval met baby vieren: waar let je op? Ten eerste ga je voor carnavalskleding in een babymaat. Daarnaast is het belangrijk om tijdens het feest met een aantal zaken rekening te houden.Zo vier je carnaval

Het grote carnaval wordt vooral in het zuiden van het land gevierd. Hier zitten de echte carnavalsvierders, die ermee zijn opgegroeid. Officieel duurt dit feest van zondag tot en met dinsdag. In veel steden beginnen de feesten al op vrijdag. In deze provincies of regio’s speelt het carnavalsfeest een belangrijke rol:

  • Limburg
  • Noord-Brabant
  • Zeeuws-Vlaanderen
  • Twente
  • Regio Arnhem Nijmegen
  • De Achterhoek
  • Sommige plaatsen in West-Friesland, Utrecht en Zuid-Beveland

Dit betekent niet dat carnaval niet in andere provincies of regio’s wordt gevierd, maar minder uitbundig. Het Maastrichtse carnaval staat bekend om het drie dagen durende straatcarnaval met zaate hermeniekes (dweilorkesten). Waar je ook naartoe gaat: carnaval met baby vieren vraagt om een goede voorbereiding.

Carnaval babypak – carnavalskleding baby maat

Carnaval vier je verkleed. Of je nu als clown of als non of priester gaat: er is veel carnavalskleding verkrijgbaar. De creatieveling naait zelf iets in elkaar. Een carnaval babypak is in verschillende maten en uitvoeringen te koop Wat dacht je van een Pikachu babypakje, Koekiemonster of het kikker kostuum? Het is belangrijk om iets te kiezen wat baby leuk vindt, maar het moet ook prettig zitten. Vier je het Maastrichtse carnaval, houd er rekening mee dat je veel op straat rondloopt. Een warm carnavalspak is dan echt wel aan te raden. Bij verblijf in een warme zaal of café, is het belangrijk dat het carnavalspak niet te warm is.

Enkele voorbeelden van carnavalskleding in babymaat:

Dit zijn de vijf meest populaire carnaval babypakjes, verkrijgbaar in de maten 62 – 110. Is dit een goede maat voor baby? Houd er rekening mee dat een carnavalspak baby iets ruimer moet zitten. Hierdoor zijn deze maten geschikt voor baby’s tot ongeveer 18/ 24 maanden oud. Een en ander hangt natuurlijk ook van de lengte van het kind af.

Is baby jonger dan 6 maanden? Het heeft vaak geen zin om een jonge baby een carnavalspakje aan te trekken. Hij of zij zal veel slapen en carnavalskleding niet zo prettig vinden. Gebruik liever geen schmink bij jonge kinderen, al helemaal niet bij pasgeboren baby’s. Wel kun je de kinderwagen of wandelwagen leuk versieren. Gebruik slingers of terpentine en laat je fantasie de vrije loop.

Bestel online serpentine/ carnaval slingers

Carnaval met baby: erop uit

Jullie zijn helemaal klaar voor de carnaval. Carnaval met baby vieren, hoe kun je dit het beste aanpakken? Houd er rekening mee dat zalen en cafés tijdens deze dagen ontzettend druk zijn. Mogelijk wordt er ook binnen gerookt (ondanks het rookverbod). Wees je hier bewust van en stel baby niet onnodig aan sigarettenrook bloot.

Zoek bij voorkeur een rustig zaaltje uit. Is het mogelijk om de kinderwagen in een hoek te plaatsen? Vind je het niet vervelend om baby op de arm te nemen? Is het nog erg rustig, dan kan een kruipende baby best even op de grond zitten. Let wel goed op met glasscherven. Zodra het drukker wordt, is de vloer vies en de kans dat er glasscherven liggen een stuk groter.

Houd ook rekening met de muziek. Plaats de kinderwagen nooit direct naast een geluidsbox. Hierdoor loopt het jonge kind gehoorbeschadiging op. Ter voorkoming zijn er speciale gehoorbeschermers voor baby verkrijgbaar. Geschikt voor baby’s vanaf 3 maanden oud. Verkrijgbaar in een aantal vrolijke kleuren en designs. Hierdoor sluit het ook nog eens goed aan op de carnavalskleuren.

Bekijk baby gehoorbescherming

Eten en drinken tijdens het carnavalsfeest

Als ouder heb je verantwoordelijkheid richting je kindje. Hierdoor is het niet verstandig om flink aan de drank te gaan. Een enkel pilsje kan geen kwaad, maar zorg wel dat je alert blijft. Wat drinkt baby? Geef je borstvoeding, ga dan op zoek naar een rustig plekje. vraag de caféhouder eventueel naar een afsluitbare of afgezonderde ruimte. Geef je flesvoeding, dan is het vaak wel mogelijk om het flesje ergens op te warmen. Dit geldt ook voor een groentehapje.

Neem voldoende eten en drinken voor baby of het jonge kind mee. Voor het wat oudere kind kun je ook ranja of appelsap kopen. Vraag eventueel of ze dit kunnen verdunnen.

Verzorging van baby

Carnaval met baby betekent ook luiers verschonen, spuug opruimen of snotneuzen vegen. Zorg daarom dat je voldoende verzorgingsartikelen bij je hebt. Een verschoningsmatje of luiermatje is wel zo handig. Dit kun je in de kinderwagen of op een tafel leggen, zodat je baby snel kunt verschonen. Neem voldoende luiers en billendoekjes mee. denk ook aan zaken als een slabbetje, spuugdoekje, fopspeen en natuurlijk baby’s favoriete knuffel.

In de feestdrukte kan een fopspeen of knuffel kwijtraken. Maak daarom alles aan een speenkoord vast. Dit bevestig je aan het truitje van baby of aan de wandelwagen.

Bestel online een speenkoord

Als laatste deze belangrijke tip: blijf niet te lang van huis. Jonge baby’s slapen overal doorheen. Voor iets oudere kindjes kan alle drukte teveel worden.


Oud & Nieuws 2018
De artikelen op deze website zijn van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies of behandeling. Raadpleeg bij medische problemen of vragen altijd een arts of verloskundige. *Policy* *Disclaimer*

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.