Black Friday 2019

Black Friday of zwarte vrijdag valt in de Verenigde Staten één dag na Thanksgiving Day. Op deze dag wordt het begin van de periode voor kerstinkopen ingeluid. Winkeliers trekken publiek met speciale aanbiedingen. Deze dag begint een steeds grotere rol in Nederland en België te spelen. Ontdek alles over Black Friday 2019.Geschiedenis

Black Friday is ergens rond 1965 ontstaan. In Philadelphia, Amerika viel het op dat op de dag na Thanksgiving een enorme drukte op de weg ontstond. Veel mensen gingen na Thanksgiving erop uit om kerstinkopen te doen.

Rond de jaren ‘80 kwam naar buiten dat in de periode tussen Thanksgiving en kerst dé periode was dat winkeliers in de zwarte cijfers kwamen te staan. Zwarte cijfers betekent het maken van winst en is het tegenovergestelde van rode cijfers oftewel verlies.

Waar de benaming precies vandaan komt, is niet geheel duidelijk. Of dit nu door grote drukte komt of doordat winkeliers flinke winst maken: het blijft een begrip.

Ontwikkeling in Nederland

De term Black Friday is in Nederland nog niet zo heel oud. Pas in 2015 begonnen de eerste Nederlandse winkels te adverteren onder de noemer Black Friday.

Wanneer is Black Friday 2019?

Nieuwsgierig wanneer Black Friday 2019 is?

Deze dag valt op vrijdag 29 november 2019.

Black Friday Media Markt

Met name Media Markt staat bekend om de ‘krankzinnige aanbiedingen’ tijdens Black Friday. Media Markt geeft veel korting op verschillende elektronicaproducten. Koopjesjager kijken elk jaar weer uit naar deze bijzondere dag.

De aanbiedingen worden vaak pas kort van tevoren bekendgemaakt. Kortingen kunnen oplopen tot wel 80%. Producten die worden afgeprijsd zijn tv’s, tablet, smartphones, camera’s, huishoudelijke elektronica en games.

Overige winkels

Er zijn nog veel meer winkels die adverteren met deze bijzondere kortingsdag. Dit zijn onder andere Bol.com, Coolblue, Wehkamp en Centralpoint.nl. Overige winkels zijn C&A, Bijenkorf, Beter Bed en Hunkemöller. Deelnemende winkels kunnen per jaar verschillend. Winkeliers maken zelf uit of ze korting geven op deze dag.

Playstation 4

Er wordt vooral veel gezocht op het Black Friday Playstation 4. De Playstation 4 is een populaire spelcomputer die sinds 2013 op de markt is. Playstation heeft geweldige deals op zwarte vrijdag. In de Playstation store kunnen geïnteresseerden grote kortingen en een uitverkoop vinden.

Black Friday Kruidvat

Doet Kruidvat ook mee aan deze kortingsdag? Ja, Kruidvat vermeldt op de eigen website dat ze meedoen. Op deze zwarte vrijdag is er bij Kruidvat veel korting te behalen. In 2017 geeft Kruidvat maar liefst vier dagen korting, van 24 tot en met 27 november.Zwarte vrijdag Nederland

De letterlijke vertaling van Black Friday 2019 is zwarte vrijdag. Het seizoen van kerstinkopen begint, veel mensen trekken erop uit. Waar vind je de beste aanbiedingen? Deze vind je niet alleen in fysieke winkels maar ook in online winkels oftewel webshops. Het is belangrijk om zwarte vrijdag goed in de gaten te houden. Juist op deze dag valt er veel korting te scoren. Toch is het helemaal geen gek idee om halverwege het jaar naar kerstcadeautjes te zoeken. Veel winkeliers geven ook in het voorjaar of de zomer flinke kortingen. Wie slim is koopt juist in deze periode zijn kerstcadeautjes. Denk maar eens aan speelgoed, dit kan gerust een half jaar de zolder op.

Zwarte vrijdag België

Wanneer is zwarte vrijdag België? Dit valt op dezelfde dag als in Nederland. Dit geldt ook voor andere landen zoals Duitsland, Frankrijk en Amerika.

Is Black Friday een vrije dag?

In Amerika hebben veel werknemers op deze dag vrij. Dit geldt niet voor mensen die werkzaam zijn in de detailhandel, omdat het juist op deze dag topdrukte is. Ook mensen die werkzaam zijn in de banksector en gezondheidszorg krijgen geen vrij. Niet iedereen heeft geluk.

Hoe laat zijn de winkels open?

Veel winkels gaan op zwarte vrijdag volgens normale tijd open. Ook zijn er winkels die al om 3 uur ’s nachts open gaan. Sterk afgeprijsde artikelen zijn erg gewild, daarom staan er vaak lange rijen koopjesjagers buiten te wachten.

In Amerika is deze kortingsdag zo populair, dat het op de dag zelf bijna onmogelijk is om een parkeerplaats te vinden. Sommigen parkeren hun auto enkele dagen van tevoren bij hun favoriete winkelcentrum. Zo zijn ze gegarandeerd van een parkeerplaats.

Black Friday date

Al eens gehoord van de Black Friday date? Niet schrikken, dit heeft niks met daten te maken. Dit is een Engelstalige zoekterm. Het betekent dan ook niets anders dan zwarte vrijdag datum.

Cyber Monday

De maandag na Thanksgiving wordt Cyber Monday genoemd. Deze bijzondere dag is door marketingbureaus in het leven geroepen. Cyber Monday is vergelijkbaar met zwarte vrijdag. Op Cyber Monday draait het om internetverkopen. Diverse landen doen hieraan mee.

Niet winkel dag

Op de zaterdag na Thanksgiving valt niet-winkeldag. Vaak is dit de laatste zaterdag van november. Op de internationale niet-winkeldag wordt opgeroepen om niets te kopen. Dit is een protestdag tegen de westerse consumptiecultuur. In circa 15 landen keert deze actiedag jaarlijks terug. Dit zijn in de volgende landen: Nederland, België, Duitsland, Amerika, Engeland, Finland, Japan en nog een aantal landen.

Overige zoekopdrachten

Er wordt op het internet nog veel meer gezocht naar zwarte vrijdag. Zo zijn mensen op zoek naar Black Friday AliExpress of Apple. Andere populaire zoekopdrachten zijn Bijenkorf, jassen, kortingscode en Expert. Ook Black Friday wasmachine of hardloopschoenen zien we regelmatig voorbijkomen.

Overigens zijn mensen niet alleen op zoek naar koopjes voor de kerst, maar ook naar aanbiedingen voor zichzelf. We worden immers allemaal blij van flinke kortingen op spectaculaire aanbiedingen. Heb je nog interessante kortingstips voor ons, laat dit dan weten. We plaatsen alle relevante reacties op deze website.
Sint voor moeder en kind


Oud & Nieuws 2018
De artikelen op deze website zijn van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies of behandeling. Raadpleeg bij medische problemen of vragen altijd een arts of verloskundige. *Policy* *Disclaimer*

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.