Beste babylepel 2019 – babylepels test

Vanaf 4 maanden krijgt baby zijn/ haar eerste hapje. Het is belangrijk om voor goed kinderbestek te kiezen. De beste babylepel (2019) is zacht voor de baby mond. Daarnaast is deze ergonomisch, warmtegevoelig en vrij van schadelijke BPA. In dit artikel advies over babylepels en welke de beste zijn.

Gebruik van een babylepel en babybestek

Voor de allereerste hapjes gebruik je een zachte babylepel. Het is niet verstandig om gebruik te maken van een vork. Houd er rekening mee dat baby’s zacht tandvlees hebben. De echte babylepel is van zacht materiaal en voelt prettig in de mond. Uiteraard is deze vrij van schadelijke stoffen (bisphenol-a). Veel babylepeltjes buigen een beetje af: dit maakt het voeden een stuk gemakkelijker.

Er zijn steeds vaker lepels met warmtegevoeligheid verkrijgbaar. Hierbij verkleurt het bestek wanneer de voeding te warm/ heet is.

Beste babylepel 2019

De Consumentenbond heeft naar babybestek gekeken. Op de Negenmaandenbeurs kwamen ze de NumNum Spoon tegen. Dit is een lepel waarmee baby zelf kan leren eten. Uiteraard hebben we dit bestek ook bekeken en in het overzicht meegenomen. Ontdek 7x beste babylepel 2019.

1. Nûby – Warmtegevoelige babylepels

Drie stuks warmtegevoelige baby lepels van het merk Nuby. Wanneer de maaltijd warmer is dan 37 graden, verkleurt het lepeltje. Hierdoor is de maaltijd nooit te warm voor baby en kan deze zich niet verbranden. Dit model heeft een smalle vorm en past gemakkelijk in de kleinste babymond. Ouders ervaren dankzij de anti-slip handgreep een goede grip. Dit babybestek ontvangt dan ook zeer goede gebruikers beoordelingen.

Bekijk de Nuby lepels

2. Coodly siliconen baby lepels met soft tip

Een set van 5 lepeltjes en een bijtring, geschikt voor baby’s vanaf 4 maanden oud. Dankzij de lange handgreep zeer gebruiksvriendelijk. Het siliconen materiaal voelt zacht aan en is uiteraard vrij van BPA. Dankzij het ontwerp wordt het tandvlees van baby goed beschermd. Eenvoudig schoon te maken, mag niet in de magnetron.

Naar de Coodly siliconen baby lepels

3. Voedingslepeltjes warmtegevoelig met soft tip

Alweer een product dat goede reviews ontvangt. Mag dan ook zeker niet ontbreken in het overzicht beste babylabel 2019. Dankzij de smalle pasvorm geschikt voor baby’s vanaf 4 maanden oud. Warmtegevoelig, de lepel verkleurt wanneer de maaltijd warmer is dan 37 graden Celsius. Vrolijk gekleurd babybestek met een beertje op de handgreep. Erg handzaam en mag in de vaatwasser.

Bekijk de voedingslepeltjes warmtegevoelig

4. NumNum lepelset

Daar is hij dan: de NumNum lepel. Dankzij het ontwerp kan baby zelfstandig leren eten. Het maakt hierbij niet uit hoe baby de lepel vasthoudt, het voedsel blijft er goed op liggen. Uiteraard vervaardigd van zacht materiaal, dat het tandvlees van baby niet beschadigt of pijn doet. De lepeltjes zijn geschikt voor baby’s vanaf 6 maanden oud. Volkomen vrij van BPA, ftalaten en PVC. Een set bestaat uit twee gekleurde lepeltjes.

Naar de NumNum lepeltjes

5. GS Quality Products babylepels

Eenvoudige maar doeltreffende babylepels met een totale lengte van 15 cm. Deze zijn dus voorzien van een extra lang handvat. Bedoeld voor kindjes vanaf 4 maanden oud (eerste hapje). Het kunststof materiaal voelt zacht aan. Een set bestaat uit zeven gekleurde babylepeltjes, die gewoon in de vaatwasmachine mogen. Voordelig geprijsd en hierdoor ook ideaal voor de oppas of om mee op vakantie te nemen.

Bekijk de GS babylepels

6. MijnNami lepelfles

Apart: de lepelfles. Met een inhoud van 90 ml past hier een fijn gepureerde maaltijd of fruithapje in. Door in de fles te knijpen komt de voeding op de lepel terecht. Ideaal voor baby’s die het moeilijk vinden om de fles niet meer te zien. Ook zeer geschikt voor onderweg of op vakantie. De siliconen lepelfles is vrij van schadelijke stoffen. Bovendien voelt de lepel prettig in de mond. Mag in de magnetron, vaatwassen én sterilisator.

Naar de MijnNami lepelfles

7. Airplanespoon soundspoon

“Daar komt het vliegtuig…”. Wie geeft zijn kindje niet op deze manier te eten? Deze lepel maakt een écht vliegtuiggeluid. Even op het knopje drukken en daar komt het vliegtuig. Hap, slik, weg. Eten was nog nooit zo leuk geweest. Natuurlijk hebben we ook naar gebruiksgemak gekeken. Dit lepeltje van plastic is smal genoeg voor de kleine babymond. Misschien niet het meest praktische bestek om vast te houden, maar wel het leukste voor baby. Wordt veel verkocht en is dan ook een van de beste babylepels voor jonge heren én dames.

Bekijk de Airplanespoon soundspoon

Smakelijk eten!


Oud & Nieuws 2018
De artikelen op deze website zijn van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies of behandeling. Raadpleeg bij medische problemen of vragen altijd een arts of verloskundige. *Policy* *Disclaimer*