Beste babyfoon 2019: babyfoons met en zonder camera

We hebben 8 x de beste babyfoon 2019 op een rij gezet. Hierbij maken we onderscheid tussen babyfoons met of zonder camera. Met een duidelijk overzicht van alle voor- en nadelen. Het advies van de Consumentenbond is hierin meegenomen.

Tips: met of zonder camera

Er zijn 4 modellen babyfoons. De analoge modellen hebben een slecht bereik. Bovendien is het eenvoudig om deze af te luisteren. De digitale babyfoon is op deze punten verbeterd. Deze twee modellen werken alleen met geluid. De babyfoon met camera geeft beeld en Geluid. Ook deze loopt via een digitale verbinding. Als laatste is er de babyfoon met wifi. Hierbij is het mogelijk om via de smartphone beelden te ontvangen. Bovendien kan de app een pushmelding geven, bijvoorbeeld wanneer de baby wakker wordt.

Beste babyfoon 2019

Wat is de beste babyfoon? Het is belangrijk dat deze 100% storingsvrij is. De Consumentenbond heeft een aantal babyfoons getest. Hierbij kijken ze naar geluid, beeld, het bereik en natuurlijk het gebruiksgemak. Hieronder 3 x beste babyfoon 2019, aangevuld met 5x beste babyfoon met camera.

1. Alecto DBX-85 ECO DECT

Van het merk Alecto dat dat vaak goed door de Consumentenbond beoordeeld wordt. Ontvangt ook veel positieve reviews via Kieskeurig. Dit model werkt met een DECT verbinding. Deze digitale verbinding is storingsvrij. Dankzij de versleutelde verbinding is de kans op afluisteren erg klein. Het geluid is helder, wat echt een voordeel is. De Alecto digitale DECT babyfoon heeft een terugspreekfunctie. De geluidsactivatie zorgt ervoor dat dat de babyunit bij geluiden aanspringt. Niet uitbreidbaar met een tweede baby unit. Inclusief oplader, adapter en twee oplaadbare batterijen.

Bekijk de Alecto DBX-85 ECO DECT

2. Motorola MBP-8 – Digitale Babyfoon

Motorola staat voor kwaliteit, dat laten ze ook met deze dect-babyfoon zien. Dit model heeft binnenshuis een bereik van 50 meter en buitenshuis 300m. Zowel de ouder- als baby unit kunnen in het stopcontact. Voorzien van een hooggevoelige microfoon met visuele geluidsindicatie. Heeft geen batterij of accu nodig en hierdoor erg betrouwbaar. Voorzien van buiten-bereik indicatie. Gebruikers zijn vooral tevreden over het groot gebruiksgemak en de goede ontvangst.

Naar de Motorola MBP-8

3. Alecto DBX-82 Babyfoon met groot bereik

Een topper onder de digitale babyfoons zonder camera. Deze heeft namelijk een buitenshuis bereik van maar liefst 3 km. Werkt met een storingsvrije PMR verbinding. De ideale babyfoon wanneer je een ouder kind van school moet halen of even snel boodschappen doet. Ook zeer geschikt om de buren op te laten passen. Heeft geen terugspreekfunctie maar wel geluidsactivatie. Dit model is uitbreidbaar met een of meerdere babyunit/s voorzien van een display met tijd, batterijstatus en bereik.

Bekijk de Alecto DBX-82

Beste babyfoon met camera

Bovenstaande babyfoons werken alleen met geluid. Prima wanneer je wilt weten of baby huilt. De babyfoon met camera biedt echter nog veel meer gebruiksgemak. Hiermee zie je of baby wakker is, speelt, niet goed ligt of behoefte heeft aan aandacht. Voor jou geselecteerd: 5 x beste babyfoon met camera 2019.

4. Luvion Essential – Babyfoon Met Camera

Dit merk is vaker door de Consumentenbond goed beoordeeld. De Luvion Essential is door Ouders Van Nu genomineerd. Kwam bij KEK mama als beste uit de test. Deze digitale babyfoon met camera heeft buitenshuis een bereik van 250 meter. Het kleurenscherm van 3,5 inch toont mooie en heldere beelden. Pluspunt is dat deze babyfoon uitbreidbaar is met meerdere camera’s. Ideaal om meerdere kinderen in te gaten te houden. Ook geschikt om de baby vanuit verschillende hoeken te bekijken.

Uitgerust met beeld- en geluidsactivatie, terugspreekfunctie en slaapliedjes. Heeft ook een temperatuurweergave.

Bekijk de Luvion Essential

5. Luvion Grand Elite 3 Connect

Een wifi babyfoon: werkt met een smartphone app. De Luvion Grand Elite 3 is op verschillende manieren te gebruiken. Thuis met digitale verbinding (300 meter bereik). Kan echter ook via een wifi verbinding of 3G/4G uitzenden. Vanaf een smartphone is het eenvoudig meekijken. Kan ook nog worden ingezet als thuismonitor in combinatie met de applicatie. Dit model heeft een beveiligde verbinding en is 100% storingsvrij. Volgens gebruikers de beste keuze. Ontvangt goede beoordelingen op het gebied van kwaliteit, het heldere display en de gebruiksvriendelijkheid.

Naar de Luvion Grand Elite 3

6. Luvion Easy – Babyfoon met camera

Alweer een beste babyfoon met camera van het merk Luvion. Dit keer een eenvoudig en voordelig geprijsde digitale babyfoon. Deze heeft buitenshuis een bereik van 250 meter. Voorzien van de belangrijkste functionaliteiten zoals beeldactivatie en terugspreekfunctie. Heeft ook een temperatuurweergave. Hiermee controleer je de temperatuur op de babykamer. Geen nachtlampje of slaapliedjes. Kortom: een model zonder al te veel poespas en ook nog eens zeer betaalbaar. Wordt dan ook veel verkocht. Pluspunt: het nachtzicht doet het uitstekend, soms nog beter dan duurdere camera’s.

Bekijk de Luvion Easy

7. Alecto IVM-100 wifi babyfoon met camera

Alecto komt met de wifi babyfoon met camera. Bekijk op de smartphone beelden van baby, praktisch en met oneindig groot bereik. Is te gebruiken op het wifi-netwerk/ draadloos netwerk. Het scherm laat zeer duidelijke beelden zien, of het nu overdag of nacht is. Sommige gebruikers ervaren dat het beeld af en toe blijft hangen. Ook de geluidskwaliteit wordt niet al te best beoordeeld. Voor een Wifi babyfoon is dit echter een zeer goedkoop model. Hierdoor moeten er ook niet al te hoge eisen worden gesteld. Voorzien van terugspreekfunctie en beeldactivatie.

Naar de Alecto IVM-100

8. HD Cleverdog wifi IP Beveiligingscamera

De laatste in het rijtje beste babyfoons. Er is gekozen voor een wifi IP beveiligingscamera. Deze wordt namelijk ook veel als babyfoon ingezet. Voorzien van HD beelden met een kijkhoek van 90 graden. Heeft een nachtzicht van 10 meter, hoewel dit niet voor iedereen even goed werkt. Dit model is ook voorzien van een infrarood bewegingsdetectie. De beveiligingscamera werkt bij temperaturen tussen min 10 en plus 50 graden Celsius. Dankzij de ingebouwde microfoon is het mogelijk om door de camera te praten. Ideaal om baby, kind of huisdier gerust te stellen. De HD Cleverdog wordt geleverd inclusief usb kabel en adapter. Keuze uit vier verschillende kleuren.

Bekijk de HD Cleverdog camera


Oud & Nieuws 2018
De artikelen op deze website zijn van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies of behandeling. Raadpleeg bij medische problemen of vragen altijd een arts of verloskundige. *Policy* *Disclaimer*

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.