Australische vice-premier maakt medewerkster zwanger

De Australische vice-premier Barnaby Joyce heeft een van zijn medewerksters zwanger gemaakt. Dit maakte hij in februari 2018 bekend, nadat hij in december 2017 aankondigde dat hij en zijn vrouw uit elkaar waren gegaan.

Premier Marokko Turnball maakte duidelijk dat een relatie tussen bewindslieden niet is toegestaan. Barnaby Joyce heeft hierop toegegeven dat de affaire met zijn woordvoerster een beoordelingsfout was, maar weigert op te stappen. Naar eigen zeggen krijgt hij veel steun van zijn collega’s.
Getrouwde man met 4 kinderen

Barnaby Joyce was lange tijd een gelukkig getrouwde man met 4 kinderen. Hij ontmoette zijn ex-vrouw Nathalie Abberfield aan de universiteit. Het stel besloot in 1993 in het huwelijksbootje te stappen. Samen kregen ze vier dochters, die allemaal geboren zijn in Tamworth. Het huwelijk hield 24 jaar stand. Eind 2017 kondigde de premier zelf aan dat hij en zijn vrouw niet langer getrouwd waren. De affaire was toen al aan de gang. Wanneer het  ‘stel’ hun kind kan verwachten, is onbekend.

Affaires in de politiek

Het is niet de eerste keer dat er spraakmakende politieke affaires aan het licht komen. Dit gebeurt niet alleen in Australië maar ook in Nederland. Een bekend voorbeeld was het vertrek van Tweede Kamerlid Rob Oudkerk, tevens Wethouder van Amsterdam. Nadat bekend was geworden dat hij de Amsterdam Wallen regelmatig bezocht, moest hij in 2004 opstappen.

In datzelfde jaar werd de inmiddels overleden Ruud Lubbers ervan beschuldigd een medewerkster bij haar bilpartij te hebben gegrepen. Na het verschijnen van een rapport hierover stapte Ruud Lubbers in 2005 op.

Over Barnaby Joyce

Barnaby Thomas Gerard Joyce is geboren op 17 april 1967. Hij is de vice-premier van Australië en leider van de Nationale partij van Australië. Van 2005 tot 2013 was hij actief als senator voor Queensland. In 2016 werd hij verkozen tot leider van The Nationals. Sinds december 2017 is hij minister van Infrastructuur en Transport. Dit viel samen met de aankondiging dat hij en zijn vrouw uit elkaar waren.

Joyce staat bekend om zijn standpunten over een aantal milieukwesties, maar ook hoe hij met economische problemen en maatschappelijke kwesties omgaat. Ondanks dat de man tegen de doodstraf is heeft hij opgeroepen tot een nationaal debat om te kijken of dit opnieuw moet worden ingevoerd.


Oud & Nieuws 2018
De artikelen op deze website zijn van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies of behandeling. Raadpleeg bij medische problemen of vragen altijd een arts of verloskundige. *Policy* *Disclaimer*

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.