AOW bedragen 2019/ 2020: overzicht en vakantiegeld

AOW bedragen 2019 vanaf 1 januari. AOW is het basispensioen van de overheid. Iedereen die in Nederland woont en de pensioengerechtigde leeftijd heeft, krijgt dit pensioen. Dit wordt uitgekeerd door de SVB. De AOW 2019 staat los van eventueel extra opgebouwd pensioen. Wat zijn de bedragen voor 2019 (en 2020)? We vertellen meer over de pensioenleeftijd, wie hier recht op heeft en de nieuwste bedragen.

Algemene Ouderdomswet Nederland

De Algemene Ouderdomswet, afgekort tot AOW, is een verplichte collectieve ouderdomspensioen. Deze valt onder de volksverzekeringen. Niet iedereen maakt aanspraak op de AOW-uitkering. Zo moet iemand minstens 50 jaar binnen het Koninkrijk der Nederlanden gewoond hebben. Dit geldt niet voor de landen Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Hiermee heeft Nederland een verdrag over sociale zekerheid heeft gesloten. Deze 50 jaar wordt berekend voorafgaande aan de AOW leeftijd.

Voor ieder jaar dat iemand in Nederland woont of werkt, wordt 2% van het recht op AOW opgebouwd. Bij een 50 jarige geschiedenis is het recht dan ook 100%. Woont iemand 20 jaar in het buitenland, dan gaat hier dus 40% vanaf.

Over de AOW leeftijd

De AOW leeftijd werd voor het eerst in de wet van 1956 vastgesteld. Toen lag de AOW leeftijd op 65 jaar. Omdat mensen steeds ouder worden, is de pensioengerechtigde leeftijd aangepast. Dit wordt omhoog geschroefd naar 67 jaar en 3 maanden. Iedereen die na 30 september 1956 is geboren moet tot deze leeftijd doorwerken. Wie geen werk heeft ontvangt tot die tijd een WW-uitkering of bijstandsuitkering, afhankelijk van de situatie.

De AOW leeftijd 2019 ligt op 66 jaar + 4 maanden. De AOW leeftijd 2020 ligt op 66 jaar + 8 maanden. Zo wordt dit langzaam verder opgebouwd.

Doorwerken na de AOW leeftijd

Niemand is verplicht om bij het bereiken van de AOW leeftijd nog langer te werken. Toch mag dit uiteraard wel. De werknemer moet er rekening mee houden dat deze na de AOW leeftijd niet meer verzekerd is tegen werkloosheid en arbeidsongeschiktheid. Mogelijk moet er een nieuw arbeidscontract worden afgesloten. Ondertussen blijft het recht op het ouderdomspensioen bestaan.

AOW bedragen 2019: hier heb je recht op

We gaan nu over naar de bedragen voor het jaar 2019. Het basispensioen wordt maandelijks uitgekeerd door de Sociale Verzekeringsbank SVB. Via ‘mijn SVB’ kan iedereen zien wat het eigen AOW bedrag is. In onderstaande tabel houden we geen rekening met een AOW toeslag. Deze zogenaamde partnertoeslag is sinds 2015 afgeschaft.

De bruto AOW bedragen zien er als volgt uit:

 • Alleenstaand: € 1.215,81
 • Getrouwd of samenwonend, beiden AOW leeftijd. Samen: € €1670,08
 • Getrouwd of samenwonend, partner jonger dan 65: €835,04.

Dit zijn bruto bedragen zonder heffingskortingen. Weten wat de hoogte AOW netto is? Dit ziet er zo uit:

 • Alleenstaand: € 1.146,51 (zonder heffingskorting: € 918,76)
 • Getrouwd of samenwonend, beiden AOW leeftijd. Samen: €1574,90 (zonder heffingskorting €1262,74)
 • Getrouwd of samenwonend, partner jonger dan 65: €787,45 (zonder heffingskorting €631,37)

Bovenstaande bruto bedragen en netto AOW bedragen zijn bevestigd door de SVB.

AOW 2019 ontvangen? Dit zijn onze tips:

AOW bedragen 2020

Wat zijn de AOW bedragen 2020? De hervorming werkt ook door naar de jaren vanaf 2020, 2021 en later. Dit betekent dat de AOW 2020 wordt aangepast. Hoe dit er precies uit komt te zien, is momenteel nog niet bekend. Zodra de overheid de bedragen bekend maakt, vermelden we dit hier.

De AOW leeftijd 2020 ligt in dat jaar op 66 jaar.

Over het vakantiegeld (AOW 2019)

Net als bij een werkgever ontvangt een pensioengerechtigde ieder jaar vakantiegeld. Gedurende het jaar vindt er vakantiegeld opbouw plaats. Dit wordt in de maand mei uitgekeerd. De periode waarover AOW vakantiegeld wordt opgebouwd loopt van mei tot en met april. Begint de AOW later dan de maand mei, dan is ook de opbouw van vakantiegeld kleiner. Voor iemand met een partner die nog niet de AOW leeftijd heeft bereikt, bedraagt de hoogte van het vakantiegeld €51,75 bruto per maand.

Invoering 2 schijvenstelsel en AOW bedragen

Er is sprake van de invoering van een tweeschijvenstelsel. Dit betekent dat de huidige 3 tarieven verdwijnen en vervangen worden door slechts 2 tarieven. Dit heeft vooralsnog geen directe invloed op de AOW bedragen 2019. Het tweeschijvenstelsel loopt vanaf het jaar 2021.

Wanneer vindt uitbetaling plaats?

Wanneer vindt de AOW uitbetaling plaats? Deze datum ligt altijd tussen de 20e en 23e van de maand. Per bank kan dit verschillen. De ene bank maakt het geld eerder over dan de andere.

AOW pensioen in het buitenland

Iemand die in Nederland pensioen heeft opgebouwd en verhuisd is naar het buitenland, heeft nog steeds recht op AOW 2019. In sommige landen is het niet mogelijk om het volledige AOW-pensioen door te betalen. Zo heeft bijvoorbeeld Afghanistan te maken met een exportbeperking. Dit betekent dat de uitkering maximaal 50% van het netto minimumloon bedraagt.

In Bulgarije of de Filipijnen  blijft er recht op volledig Nederlands AOW-pensioen bestaan. Hoe een en ander geregeld is staat duidelijk vermeld op de website van de SVB. Bij betaling naar het buitenland kunnen er kosten in rekening worden gebracht. Voor EU en EER  landen betaalt de SVB de kosten. In andere gevallen bedragen deze kosten tussen de 2 en 48 cent per overboeking. De betaaldagen zijn hetzelfde.

AOW 2019 wanneer je later in Nederland bent komen wonen

Hoe zit het met mensen die later in Nederland zijn komen wonen of werken? Waarschijnlijk komt een buitenlander niet aan een woonhistorie van 50 jaar. Hierdoor valt de AOW 2019 uitkering lager uit. De ontbrekende AOW verzekeringsjaren kunnen vrijwillig worden ingekocht. Dit verhoogt het recht op AOW 2019 tot het maximum.

Hoe AOW aanvragen?

Inwoners van Nederland ontvangen automatisch een brief over het AOW-pensioen. Online AOW 2019 aanvragen kan met de DigiD. Mensen zonder internet kunnen telefonisch contact opnemen.

Geen brief ontvangen over het AOW pensioen? Deze brief verschijnt ongeveer 5 maanden voor het bereiken van de AOW leeftijd. Bij het niet ontvangen van deze brief is het raadzaam om zelf contact op te nemen met de SVB.

AOW 2019 aanvragen kan pas vanaf 5 maanden voor de AOW-leeftijd. Eerder is helaas niet mogelijk.

Het belang van pensioenopbouw

Het basispensioen is geen vetpot. Voor samenwonenden bedraagt dit tot maximaal 100% van het minimumloon. Dit betekent dat een stel het samen met ruim €1500 per maand moet doen. Mensen die hun hypotheek hebben afgelost, komen met het basispensioen vaak goed rond. In alle andere gevallen ontstaan er toch vaak financiële problemen. Daarom is het belangrijk om al vroeg met aanvullend pensioen opbouw te beginnen. Dit kan op verschillende manieren:

 • Iemand in loondienst bouwt automatisch aanvullend pensioen op
 • Aanvullend pensioen voor zelfstandige ondernemers opbouwen
 • Vroegtijdig de gehele hypotheek aflossen
 • Gedurende het leven een mooie spaarpot opbouwen

Wie zich goed voorbereid op de naderende AOW-leeftijd, gaat nog een mooie onbezorgde tijd tegemoet. Helaas houden veel  jongeren geen rekening met de AOW-leeftijd. Wanneer je 30 bent, lijkt dit allemaal nog ver weg.

Niet iedere werkgever heeft een pensioenregeling. De meeste bedrijfstakken zijn hier wel verplicht toe. Is dit niet het geval, dan doet de werknemer er goed aan om te kiezen voor een particuliere pensioenverzekering of lijfrenteverzekering. Ook beleggen of sparen zorgt voor vermogensopbouw.

Bronnen:
https://www.svb.nl/int/nl/aow/hoogte_aow/bedragen/aow_bedragen_tabel.jsp


Oud & Nieuws 2018
De artikelen op deze website zijn van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies of behandeling. Raadpleeg bij medische problemen of vragen altijd een arts of verloskundige. *Policy* *Disclaimer*

40 comments

 1. Tja ziet er allemaal treurig uit maar we vergeten een ding, als je logisch na zou hebben gedacht had je zelf gezorgd voor een goed pensioen maar in de jaren 70, 80, en 90 zijn er zeer veel mensen van baan gewisseld, voor en paar tientjes meer met als gevolg heel veel pensioenbreuken, dus nu een lager pensioen.
  Je weet op jonge leeftijd al dat als het goed met je gaat je ook een keer met pensioen zal gaan en nog leuk wil leven, niet overdadig maar gewoon zoals je gewend ben.
  Neem dan die verantwoording en zorg hiervoor en denk niet zoals vele hebben gedacht , dat zie ik later wel of vadertje staat zorgt wel voor mij.
  Ik heb mijn verantwoording genomen en gezorgd dat ik € 1600 per maand aan pensioen ontvang bruto naast mij AOW en ik ben ook maar een gewone arbeider geweest.
  ik deel de mening dat sommige mensen met AOW het niet breed hebben maar het te makkelijk om te wijzen naar de staat.
  Daarnaast hebben vele nog recht op huurtoeslag en zorgtoelage, ik krijg het niet en heb het ook niet nodig, en soms ook andere toeslagen.
  Het is maar een weet

 2. al jarenlang is 2019 weer een slecht jaar voor mensen met aow. Een Paar euro erbij en 10 tallen euro,s het leven duurder, en Dan Zijn er op de tv die met een schijnheilig gezicht durven te zeggen bijna iedereen gaat er op vooruit. mijn broek zakt dan ook af van al die partijen die denken alleen maar hoe ze hun eigen zak kunnen vullen. stemmen heeft ook geen zin meer ze berotten en beliegen je allemaal.

  Vandaar mijn gezegde Gij zal niet stelen. de overheid wenst geen concurrentie. oja als WvOranje Vader des vaderlands is, wie zijn dan volgens Zijn Dna zijn opvolgers?

 3. Word het niet tijd voor een REVOLUTIE!!!!!? Wij blijven maar zeuren waar is de oppositie gebleven. Exs moordenaars lopen in Nederland vrij rond o.a Volkert van der Ge de moordenaar van Pim Fortuin. Deze Volkert was een vriendje van het huidige kabinet Nederland word wakker.

 4. Ik blijf het vreemd vinden dat er zoveel ZvW op het vakantiegeld wordt ingehouden, niemand schijnt het antwoord hierop te weten. We betalen toch elke maand zorgverzekeringspremie én jaarlijks een behoorlijk eigen risico?
  Waarom moet er dan van het vakantiegeld ook nog afgesnoept worden? Het zal “de wet” wel zijn, maar wetten kunnen toch veranderd worden?
  En waarom komen we hier niet tegen in opstand, het is een behoorlijk bedrag hoor!
  m.vr.gr.

 5. Jammer dat de overheid geen ondersteuning geeft aan wat zij zelf promoten nl. Iedereen gaat erop vooruit!
  En dat klopt mijn situatie geschets gehuwd beide AOW op basis nieuwe berekening €10500 per persoon is
  €21000 plus pensioen van € 11500 maakt tezamen €32500 en geeft recht op €58 zorgtoeslag via voorlopige teruggave vïa belasting nog eens €55 maakt tezamen €113 per maand extra plusminus €16 meer AOW is €129 extra per maand!
  Maar je moet er wel acht aan gaan en daar ontbreekt bij de meeste de kennis en dat is volgens mij een bewuste keuze van dit kabinet..wel de extra’s aan geven maar niet de kennis deze te vergaren!

 6. Wat een galspugerij zeg.En toch doe ik ook mijn duit in het zakje ,want het is een en al treurnis.En daar bedoel ik mee dat wij gewoon weer voor de zoveelste keer gepakt worden door dit gore stinkkabinet.Lees:VVD.
  Sorry voor mijn woordgebruik.Rekenvoorbeelden genoeg om aan te tonen dat we er ondanks mooie praatjes van Rutte gewoon weer op achteruit gaan.
  Krijg trouwens nog 1000 euro van die praatjesmaker – net als zovelen.
  Waar blijft trouwens de oppositie ?Vindt die alles zomaar goed?
  Rutte moet echt oppassen dat de Nederlandse burger op een gegeven moment niet het voorbeeld gaat volgen van de Franse gele hesjesdragers die laten zien dat ze willen vechten tegen onrecht.
  Misschien dat de vlam in de pan slaat of moet het water eerst helemaal aan de lippen staan?

 7. Ik lees helemaal nergens, maar dan ook nergens dat mensen met alleen AOW en in eenhuurhuis wonen veelal meer te besteden hebben. De reden hiervan is zij hebben recht op huurtoeslag, zorgtoeslag, korting op diverse voorzieningen etc etc. Indien je tijdens je werkzame leven geen eigen pensioen hebt opgebouwd,wat immers ook niets gekost heeft,of wellichtn geen mogelijkheid hebt gehad is dat sneu.
  Conclusie deze personen hebben wel recht op een aardig bedrag aan toeslagen wat kan oplopen tot -€ 4000 belastingvrij. Indien je een jaarinkomen hebt van € 22000 AOW + pensioentje,kom je nergens voor in aanmerking en mag je overal het volle pond betalen.
  DUS je vooral geen zorgen maken je krijgt bij alleen je zogenaamde – aowtje – toch de belastingvrije toeslagen wel.
  Bijkomend voordeel deze mensen hebben geen zorgen dat de pensioenfondsen nog net even een paar tientjes van je opgebouwde en daarvoor betaalde pensioen afknabbelen.

  1. Het is (normaal) de bedoeling dat je met een koopwoning je hypotheek tegen die tijd wel afbetaald hebt. Scheelt je ook weer ‘huur’. Verder: zorgtoeslag is inkomensafhankelijk. Het vermogen van de eigen woning telt niet mee. Dus heb je bij alleen aow vaak wel recht op zorgtoeslag. Het is inderdaad vervelend wanneer je net boven de inkomens/vermogensgrens uitkomt en niks ontvangt.

 8. Als gepensioneerden kunnen wij redelijkerwijs een grote vuist maken op het Binnenhof. Immers wij zijn relatief gezien met een groot aantal; dit aantal zal in de komende jaren vermeerderen.
  Echter:
  het aantal “pensionado’s” dat in bezit is van een peperdure camper dat vermeerdert;
  het aantal “grijsaards” dat vier keer per jaar in het vliegtuig stapt en elders van vakantie geniet;
  het aantal “ouden van dagen” in bezit van een 2e huisje in Nederland of in het buitenland;
  het groeiende aantal “bejaarden” met een gloednieuwe automobiel;
  (het hiervoor gerelateerde is vermoedelijk van toepassing op ex-tweeverdieners)
  blijft niet onopgemerkt door onze vriend Rutte en kompanen. Hierdoor wordt een redelijke verhoging van de AOW continu de grond ingeboord en de rekenrente van de pensioenfondsen kunstmatig hoog gehouden. Met je AOW + ongeveer 500euro pensioen kan volgens mij geen sprake zijn van een overweldigend inkomen.
  Omdat wij na de oorlog geen huurwoning kregen wegens schaarste, was het beter om iets te kopen. Was “een appel voor de dorst en een aanvulling op de Aow”. Je hoefde dan geen extra pensioenverzekering af te sluiten!!
  Nu mag je bij eventuele zorgkosten eerst je koopwoning opeten omdat jij “vermogend” bent. Weg extra pensioen!!
  De meeste ouderen voelen belazerd en kotsen van het huidige Regeringsbeleid. Totaal geen respect voor de oudere ingezetenen die ook al na de oorlog werden afgeknepen i.v.m. de wederopbouw van ons land. Het ontbreekt de huidige politici aan enig empathisch vermogen.
  Onbegrijpelijk dat de VVD nog steeds de grootste club is. Van de SP en GL hoeven wij ook niets beters te verwachten. Immer de Maoïstische leer belooft ook niet veel goeds. Iedereen een vegetariërsuitkering, vervoer per paard en wagen, gaskraan dicht en zeewier als voornaamste groente.
  Ik voorspel een rumoerig 2019. Ik adviseer u in maart te gaan stemmen op de Prov.Staten. Immers de Provinciale Staten kiezen de leden van de Eerste kamer. De Eerste Kamer die een vuist kan maken tegen de onzinnige regelgeving van Tweede Kamer!!

  1. De groep die VVD stemmen blijft over het algemeen al jaren het zelfde, de andere groep stemmers zijn zo versplinterd dat ze geen schijn van kans hebben om in de regering te komen. Alle ouderen moeten maar eens op 1 partij stemmen!

  2. Klopt spijker op z’n kop! De upertain in Den Haag weet nog niet eens wat een brood kost! En dat vele 70% van de senioren toch maar een klein pensioentje naast de AOW hebben. Is bij ons door de crisis gekomen, 3 beleggingspensioenen verdampt, sorry werd er gezegd! Dus huis moeten verkopen, om alle grappen van deze liberale regering te kunnen bekostigen! Voor 2019 zo’n
   €100 meer vaste lasten p.m. Bedankt Rutte!!

 9. Als gehuwde met een jongere partner ontvang ik thans € 768,14 AOW per maand. Als ik het goed begrijp gaat de AOW bruto naar € 825,00 per maand doch de ZvW wordt sneaky ook weer verhoogd van 5,65% naar 5,70% zodat de AOW in mijn geval € 777,98 zal worden. Derhalve een netto verhoging van jawel,
  € 9,84 per maand. Mijn premie voor de ziektekostenverzekering gaat al met € 7,80 per maand omhoog. Resteert nog netto een bedrag van € 2,04 De BTW op levensmiddelen wordt verhoogd, dan is er nog iets van energiebelasting. Heb vanaf 16 jaar + 4 maanden tot 65 jaar + 9 maanden AOW premie betaald waarvan vanaf mijn 30ste ieder jaar de maximale premieheffing volksverzekeringen. En ik kan heel goed rekenen dus als er wordt beweerd dat als de AOW leeftijd na de huidige afspraken niet opnieuw zullen worden aangepast dit maandelijks 1 miljard euro zou gaan kosten is dit een bedrag dat zomaar uit de lucht is gegrepen. Dan wordt er alleen gekeken naar de AOW betalingen en niet naar de hogere premies die er van het inkomen van alle niet AOW”ers moet worden voldaan.

  1. Vergeleken met de komende verhogende energie/zorgverzekering/btw’s/gemeentelijke woz/waterschap belasting/drinkwater belasting en dergelijken is de verhoging van de AOW 0,0 euro. Dus de koopkracht van vele AOW’ers is dan ook weer 0,0 euro. Wat ik nog steeds niet begrijp is dat ontzetten veel mensen nog steeds met Rutte wegloopt. Is dit door zijn lacht en alle beloftes die hij maakte tijdens de verkiezingen en zicht drukmaakt dat de elite nooit genoeg krijgen?. Inderdaad dat alle politieke partijen van A tot Z hun beloftes nooit waar maakt. Wij hoeven geen gele hesjes doch beter niet meer gaan stemmen ook bij de provinciale verkiezingen.

 10. Zal het nut hebben om hier reactie te plaatsen? Afijn doe toch een poging. Ik krijg straks iets meer dan 618 euro aow, en iets van 119 pensioen, noodgedwongen vervroeg pensioen gegaan, stom van mij achteraf, maar ja anders had ik nu in een rolstoel gezeten . Maar je je wordt gestraft met ruim 30 jaar gewerkt te hebben krijgt je een armzalig AOW, geen vakanties ed meer. Dank je regering dat ik jaren belasting voor jullie betaald hebben en jullie er warmpjes bij zitten!!!!??

  1. Tja, Ik heb doorgewerkt tot mijn aow leeftijd. Ik heb 48 jaar aow betaald. En daarvan 40 jaar het maximum aan aow. Ik heb twee behoorlijk pensioenen en twee koopsompolissen. Je hoort mij toch niet klagen met mijn lagere school opleiding!

 11. Wat heeft het voor zin hier je gal te spugen?
  Wie doet er wat met deze klachten?
  De pensionado’s leveren alleen maar in en dat zal ook zo blijven, wat je ook te klagen hebt.
  Er zijn allerlei autoriteiten die de regering controleren en dat ook openbaar maken maar er gebeurt helemaal niets mee.

  1. Gele hesjes dragen en naar het binnenhof om daar te protesteren, ik krijg 618 aow omdat belasting eraf gaat, daar mag ik het mee doen!!

 12. Hoezo “Het gaat goed in Nederland met de economie”.
  Zojuist een bericht ontvangen van de belastingdienst inzake toeslagen.
  Volgens hun berekening ontvang ik voor 2019 geen huurtoeslag meer
  Dit omdat ik een AOW uitkering heb + pensioen die voor 2019 € 1071 hoger is dan in 2018.
  Voor 2018 ontvang ik een huurtoeslag van € 147. Voor 2019 geen huurtoeslag.
  Alweer worden de mensen met een AOW gepakt.
  Lang leve dit kabinet.

 13. mijn hele leven gewerkt en belasting en premie betaald in Nederland recht op volledige AOW in 2009, naar Duitsland verhuist en nu word ik als straf 219 euro op mijn AOW gekort met het afschaffen van de AOW heffing korting voor mensen die in Duitsland wonen terwijl ik nog alles in Nderland betaal zoals belasting zieken kost verzekering en alle premies ik heb alleen AOW en 2 kleine pensioentjes met 219 euro in de maand minder komt heel hard aan maar dat zullen die zakken vullers in Den Haag worst zijn

  1. wij wonen al 3jaar in duitsland ,maar wij krijgen gewoon ons aow niets gekort
   .wij betalen dan ook geen belastingen in nederland. en geen premie
   wij krijgen wel zorgtoeslag uit nederland

 14. Hierboven staat iets van € 100,00 vakantiegeld per maand??? Sinds wanneer? Of is dat bruto?? Er wordt trouwens een smak geld aan ZvW (o.d.) ingehouden op het vakantiegeld, betalen we nog niet genoeg zorgpremie?
  Het vakantiegeld voor een alleenstaande zonder pensioen was afgelopen jaar zelfs meer dan € 15,00 lager dan het jaar ervoor terwijl alles duurder wordt.
  Overigens gebruik ik het vakantiegeld om achterstallige betalingen te doen, voor vakantie is dit ruim onvoldoende.
  Verder werd gezegd dat elke gewone Nederlander er op vooruit gaat maar ik zie alleen maar verslechtering, elke keer komt er een verhoging of lastenverzwaring bij, zelfs de postzegels worden duurder, het parkeren,de BTW,de waterschapsbelasting, de energienota en dan vergeet ik vast nog e.e.a. Het is triest terwijl er zoveel geld wordt weggesmeten aan onzinnige projecten en ouderen met alleen AOW zonder pensioen of een klein pensioentje in feite armoe lijden. En dan heb ik nog niet eens een huisdier,rook/drink niet,ga nooit uit, eet bijna geen vlees en ook niet elke dag warm eten.

  1. Beste Tonny,
   Door een hogere bijdrage voor de Zorgverzekeringswet (Zvw) en belastingmaatregelen valt het vakantiegeld lager uit.

 15. Zo gaat dat in dit land de rijken worden steeds rijker afgelopen jaar is hun vermogen met gemiddeld 19% gestegen en ons maken ze blij met 10 euro netto p/mnd erbij
  Terwijl de lasten met 25 euro p/mnd stijgen
  Bedankt zakkenvullers mijn pensioen is al 8 j niet geindexeerd 2% p/j en is alleen nog maar gekort 7,5 % omdat er geen geld was
  En er miljarden op de plank liggen en nog blijven zeggen we gaan er allemaal op vooruit Bedankt Rutte en heel je kliek van zakkenvullers

 16. Hoe is het mogelijk dat een nederlandse gekort word als hij een paar jaar in het buitenland heeft gewoond,
  terwijl een armiener hier komt nooit heeft gewerkt ofbetaald en toch 100% AOW beurt

 17. HUUR 20EURO OMHOOG INTERNET 5EURO OMHOOG ZORGVERZEKERING 7EURO OMHOOG, EN WAARSCHIJNLIJK 8EURO ERBIJ IN JAN 2019 ,ZIET ER WEER GOED UIT VOOR ALLEENSTAANDE MET ALLEEN AOW, BEDANKT, KAN WEL ZIEN DAT HET ZO GOED GAAT MET DE ECOMONIE, ALLEEN ZIE IK HET NIETTTTTTTTTTTTT.

 18. Waar blijven nu de werkelijke nettobedragen voor 2019?
  Bedragen zijn ook niet voor 2018,was het maar waar dan had ik 120 euro netto meer.

 19. De Nederlandse Koning krijgt € 24.000,00 eurootjes bij. Ook zijn vrouw wordt rijk bedeeld en ook prinses Beatrix krijgt bijna15.000,00 euro erbij en in 2020 als de oudste dochter van de Koning en Koningin 18 jaar wordt krijgt zij een maandelijkse inkomen van enige duizenden eurootjes.

  Sinds de economische crisis begonnen in september 2007 hebben alle Nederlanders met een AOW-pensioen ingeleverd. Dit zijn de mensen die na de tweede wereldoorlog Nederland heeft heropgebouwd. Die ouder en zijn nu alweer 11 jaar de afgestrafde gedupeerden. Zélfs al zou de regering de ouderen nú schadeloosstellen dan is de aangezichten financiële schade onherstelbaar.

  Iedereen zegd de regering in de financiële nota 2018/2019 gaat er gechargeerd € 565 bruto per jaar op vooruit, exclusief de ouderen korting.

  Mijn vraag blijft na het lezen van de AOW pensioen bedragen 2018/2019 wanneer denk deze regering dat dé ouderen hún AOW pensioen bedragen met € 565 euro per jaar erbij zien stijgen? Ik hen grote vrees dat de ouderen die Nederland groot hebben gemaakt helemaal niks krijgen dan alleen met goed geluk van familie en vrienden een begrafenis kist gemaakt van sinaasappelenkistjes uit Spanje.

  1. De netto bedragen die u plaatst lijken mij niet te kloppen wat betreft de AOW.
   Ik ben bang als vele gepensioneerden volgend jaar hun eerste aowtje ontvangen dat dit zeer zal tegenvallen.
   U deelt mij 110 euro meer toe als ik nu krijg voor aow voor mijn vrouw en mij.
   Lijkt u dit de werkelijkheid?
   Graag een reactie van u zwangerbuikkramp?

  2. Onze achtereenvolgende kabinetten sloven zich tot het uiterste in om onze Koninklijke familie met torenhoge uitkeringen in leven te houden. Schande als u bedenkt dat de gewone burger met zijn aow’tje gewoon het bos in wordt gestuurd (Hetzelfde bos als waarin de Koninklijke familie op zwijnen mag jagen….)

 20. Geachte Lezer

  Mijn vrouw heeft vanaf 1956 t/m 1981 in Curacou gewoond, ik heb een aantal jaren geleden contact gehad met SVB, en die zeggen dat de periode die zij in Curacou gewoond heeft, de AOW apart moet aangevraagd worden in Curacou, en dat dit niet door SVB word geregeld, nu lees ik onderstaand bericht, en daar staat wat anders.
  Hoe zit dat nu???

  Algemene Ouderdomswet Nederland
  De Algemene Ouderdomswet, afgekort tot AOW, is een verplichte collectieve ouderdomspensioen. Deze valt onder de volksverzekeringen. Niet iedereen maakt aanspraak op de AOW-uitkering. Zo moet iemand minstens 50 jaar binnen het Koninkrijk der Nederlanden gewoond hebben. Dit is niet alleen Nederland, ook Aruba, Curaçao en Sint Maarten vallen hieronder. Deze 50 jaar wordt berekend voorafgaande aan de AOW-leeftijd.

  1. Beste,
   Nederland heeft geen verdrag over sociale zekerheid gesloten met Curaçao, Aruba of Sint Maarten. De informatie in het artikel bevatte een fout, dit is aangepast. Opbouw AOW is heier alleen mogelijk wanneer uw vrouw de vrijwillige verzekering voor de AOW heeft betaald.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.